Számos önkéntes felajánlással segítik a magyar határokon szolgálatot teljesítő katonák és a Magyar Honvédség munkáját – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Vargha Tamás felidézte, hogy mióta a sorkatonai szolgálat megszűnt Magyarországon, némileg "megszűnt a kapcsolat" a katonák és a civilek között, most viszont – mint kiemelte – "a magyar emberek és a katonák egymásra találtak".

Vargha Tamás elmondta, hogy a határokon dolgozó katonáknak sokan csokoládét, apróbb ajándékokat küldenek, de leveleket is írnak. A helyben élők is örömmel köszöntik a katonákat.

Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy több önkormányzat is jelentkezett segítséggel. Székesfehérvár például 10 millió forintot ajánlott fel, hogy segítse a határon szolgáló katonák életét. Ebből az összegből olyan mobil és wifi-eszközöket vásárolnak majd, amelyekkel a katonák tudják tartani a kapcsolatot családjukkal.

A HM parlamenti államtitkárát kérdezték arról is, hogy sajtóinformációk szerint Felcsúti Zsolt milliárdos több ingatlant ajánlott fel ideiglenesen a Magyar Honvédségnek. Vargha Tamás elmondta: a vállalkozó több ezer hektár területen nagy ingatlanokat ajánlott fel, ezeket elfogadták. A HM parlamenti államtitkára hozzátette, hogy számos más vállalkozó ajánlott még segítséget, például a katonák munkájához szükséges speciális gépeket.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Eddig megkapták a sok lóvét a herevere után, most meg még csoki is. Pfff...
cs.n.
"Ebből az összegből olyan mobil és wifi-eszközöket vásárolnak majd, amelyekkel a katonák tudják tartani a kapcsolatot családjukkal."
Nincs telefonjuk?
Freewolf
Minden támogatást megérdemelnek a határainkon szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.