Amíg a magyar külügy jól elvitatkozik fél Európával a menekültügy miatt, úgy tűnik, lemaradnak egy nagyon fontos gazdasági beruházásról – írta a Portfolio.

A Tesla elektromos autógyár Hollandiában nyitotta meg az első európai gyárát és bejelentették: további terjeszkedést terveznek a kontinensen.

Ehhez képest így nyilatkozott a magyar külügy a Tesláról a lap megkeresésére:

Nem látszik jelenleg annak realitása, hogy a Tesla – az egyelőre kis szériás luxuskategóriás – járműgyártását áthelyezze Európába, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért eddig nem kereste meg a céget. Természetesen a Tesla működését a jövőben is figyelemmel kísérjük.

Gyanús viszont, hogy Szijjártóéknál sokkal jobban figyelnek a szlovákok, akik már tavaly felvették a kapcsolatot a Tesla Motors képviselőivel. Utóbbit állítólag a Szlovák Gazdasági Minisztérium szóvivője, Miriam Ziaková is megerősítette.

Nem ez lenne az első autógyár, amit szomszédaink elhappolnak előlünk: az indiai tulajdonú Jaguar Land Rover például végül a szlovákokkal kötött szándéknyilatkozatot annak ellenére, hogy Magyarország is sokáig versenyben volt.

Pedig a Portfolio elemzői szerint a Volkswagen dízelbotránya után különösen előtérbe kerülhet a Tesla technológiája, így az autógyáraktól nagyban függő magyar gazdaságnak jót tenne velük együttműködni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
A zselésfejű nem ér rá ilyen piti ügyekkel foglalkozni ! Épp fogalmazza a hadüzenetet Horvátország, Szerbia, Macedonia, Ausztria felé. Németországon, és az USÁn még gondolkozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Nem is értem,a csapat játékosai ehhez értenek csak? Dunakeszin senki nincs aki értene a
külügyhöz,és focizik?
Csizmás Kond
@bundi: Nézd, a közelkeleti helyzet rendeződni látszik tehát lesz benzin dögivel, ha meg nem rendeződik akkor nm fog kelleni villanyautó sem.
A környezeti problémákat meg ezzel nem fogják megoldani, ugyanis az áram előállítása ma is az ami a legszennyezőbb hatást fejti ki a környezetre, szóval az egész csak üzlet meg szédítés, hogy minél több olyasmit adjanak el ami amúgy még nem tudja helyettesíteni a jelenlegi technológiát.
bundi
@Csizmás Kond: igazából ezzel nem mondtál semmit...tudod a gondom, hogy össze vissza beszélnek mint te is...egyik nap ezt, másik nap az ellenkezőjét te meg bólogatsz hozzá...íííígennnn íííígy vannnnn...az meg hogy a szél és napenergia farmok idején ezeket leírod, mert ezek a legszennyezőbbek?...hm ez meg téged minősít...és mint említettem itt az utcánkban is egyre több villanyautó áll kint...és használják őket...és nem a hinrid priusokról beszélek...lehet felétek...ott nincs jövője csak az olajnak meg az atomnak...de itt...
Csizmás Kond
@bundi: Nem is akartam, ezt már előttem mások elmondták, csak emlékeztetni szerettelek volna.
...és a bólogatás...volt amikor pofáztam is...de abba is beleuntam ma már sem nem bólogatok sem nem pofázok és kevesebb nyugtató kell...majd te is rájössz magadtól.
..ja és napenergia...olvass utána a világ energiaszükségleteinek a forrására...lehet az lehűt egy időre...próbáld összehasonlítani pl Paks helyett hány ventilátor kéne...azoknak meg hely na meg szél...
...és most gondolom a globalizált termeléssel fogsz előrukkolni... az viszont már bemutatkozott hogy nem működik...példa erre az orosz gázvezeték.
bundi
@Csizmás Kond: fura vagy...mivel as oroszok beleszarnak ezért nem is kell szerinted az alternative megoldás...
Csizmás Kond
@bundi: Az alternatív kifejezés eleve arra utal, hogy korlátozzon valamit lehet az át, vagy termelés vagy akármi
Az alternatív megoldás amúgy jó volna ha azt is nem a piac érdekében csinálnák, de ma minden csak piacban van mérve.
...és amúgy nem az oroszok szartak bele hanem azok akik osztozkodni akartak az oroszoktól jövő gázon ukrajnával...na találd ki kik azok ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.