Amíg a magyar külügy jól elvitatkozik fél Európával a menekültügy miatt, úgy tűnik, lemaradnak egy nagyon fontos gazdasági beruházásról – írta a Portfolio.

A Tesla elektromos autógyár Hollandiában nyitotta meg az első európai gyárát és bejelentették: további terjeszkedést terveznek a kontinensen.

Ehhez képest így nyilatkozott a magyar külügy a Tesláról a lap megkeresésére:

Nem látszik jelenleg annak realitása, hogy a Tesla – az egyelőre kis szériás luxuskategóriás – járműgyártását áthelyezze Európába, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért eddig nem kereste meg a céget. Természetesen a Tesla működését a jövőben is figyelemmel kísérjük.

Gyanús viszont, hogy Szijjártóéknál sokkal jobban figyelnek a szlovákok, akik már tavaly felvették a kapcsolatot a Tesla Motors képviselőivel. Utóbbit állítólag a Szlovák Gazdasági Minisztérium szóvivője, Miriam Ziaková is megerősítette.

Nem ez lenne az első autógyár, amit szomszédaink elhappolnak előlünk: az indiai tulajdonú Jaguar Land Rover például végül a szlovákokkal kötött szándéknyilatkozatot annak ellenére, hogy Magyarország is sokáig versenyben volt.

Pedig a Portfolio elemzői szerint a Volkswagen dízelbotránya után különösen előtérbe kerülhet a Tesla technológiája, így az autógyáraktól nagyban függő magyar gazdaságnak jót tenne velük együttműködni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
A zselésfejű nem ér rá ilyen piti ügyekkel foglalkozni ! Épp fogalmazza a hadüzenetet Horvátország, Szerbia, Macedonia, Ausztria felé. Németországon, és az USÁn még gondolkozik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
A sok futsalos falábú az edzések után még szép,
hogy bealszik...Gyerekkorukban vastüdön nöttek fel,
tornából és egyéb tantárgyakból fel voltak mentve.
Élükön a skynhead verérükkel. :-))
szaboria1
Mert Ők nagyon igyekeznek a gazdaság fellendítésében.:-)))
JAJMÁR
Á, mit számít ez! Nem fontos dolgokkal nem foglalkoznak a "fontos" emberek!
papa.49
Mért mást lehet várni ettől a ,,csipetcsapattól,, szerintem nem, hozzáértés nincs, önálló gondolkozás nincs, csak azt lehet csinálni amit a hazugovics kitalált)))))))
DR Eric CARTMEN
A zselésfejű nem ér rá ilyen piti ügyekkel foglalkozni ! Épp fogalmazza a hadüzenetet Horvátország, Szerbia, Macedonia, Ausztria felé. Németországon, és az USÁn még gondolkozik.
Toby
Már tidják, hogy nem lesz meg az 1 millió munkahely, akkor sem, ha zselézett agyú megmosná a pajtafedőt a feje tetején, ezért aztán nem is tépik magukat továb !
Eriksson
Hogyisne. Nem kell ide több munkahely, mert még emelné a menekült kvótát az unió.
Dr. Felipe
Mijafasz az a Tesla? Teflon sütő? :)

Az a Soros György által pénzelt imperialista csökevény ide be nem teszi a lábát erre a szögesdróttal körülzárt szent magyar földre.
Csizmás Kond
Na ez igen...Szíjártó elalszik és emiatt a Tesla szlovák autót fog gyártani...fenomenális...és az az indiai jaguárladrover is...:))
...szerintetek még hány halvaszületett mocskot kéne betelepíteni ide ?
papa.49
A külgazdasági futsalos fütyi elfelejtette két jegyzék megszülése között hogy ez is az ő feladata lenne, a mérgesződ KE. (köztársaság nélküli) szintén bealudt, ja hogy az ész (hazugovics) nem pottyantotta a fejükre hogy mit kell csinálni)))))))
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...mert ugye te hiszel benne...?
hetöndöe
@Csizmás Kond: A TESLA gyárat szutyoknak mondani meglehetősen nagy ostobaságra vall és nem hit kérdése.
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...vagy nem jól értetted.
...ugyanis ma ki vesz elektromos autót, vagy a közeljövőbe ki fog ?...az akinek mát van legalább öt másik...és ha nem veszik akkor nem jövedelmező...abból meg van itt elég.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Aha,biztosan ezért csinálják évek óta,mert nem jövedelmező,a megfontolt gazdasági beruházások nem tévesztendőek össze a hibbant vezír által agyonbabusgatott magyar focival.
Desischado
Erre nem ér rá a zselés kefehajú! Pedig ez a feladatához tartozna! De persze fontosabb a szomszédokkal háborúzni!
Yoda69
A Tesla helyeben jobban megfontolnam hogy egy ilyen kiszamithatatlan gazdasagi kornyezetbe jojjek, ahol esetleg extra adot varhatnak a nyakamba.
papa.49
@Yoda69: Ha van egy cess eszük kihagyják orbánisztánt))))))))))
Gedeon74
Ez sajnos elpuskázott lehetőség. Elon Musk nem kispályás futurisztikus milliomos fickó, nem kicsi tervekkel, de már pár dologban bizonyított.

A Tesla a jövő lehet. A cég az autóihoz elektromos töltőállomás-hálózatot épít ki, Európában már 75 működik. A Tesla tulajoknak ezeken az állomásokon nem kell fizetniük a feltöltésért.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Aha...az airfrace sem jövedelmező mégis csinálják...pedig ott nincs is fociőrület.
verőce21
www.portfolio.hu/vallalatok/autoipar/bombahir_megis_lehet_tesla-gyar_magyarorszagon.2.220571.html

Az elektromos kisautóké a jövő. Norvégiában már nagyon sok fut belőle. De inkább más márkákból.
Törölt felhasználó
Persze semmivel nem szeretne foglalkozni paks2 maffia kormány, ami zöld vagy megújjuló energia.. + Mi lenne ha kiderülne a kisemberek számára, hogy 2500huf helyett egy elektromos autó 500huf/100km... A másik, hogy a tesla eddig gyártott luxus kategóriába és pont, hogy mostantól mennek rá a kisemberekre...
hetöndöe
@Csizmás Kond: A Tesla És az Air France összehasonlítása már az ostobaság felsőfoka,olyan illiberálisan Matolcsys "szakértelmet" takar.És szerinted ki finanszírozza a Tesla "veszteségeit"?
bundi
@Csizmás Kond: tudod mit tolj atomot az alfeledbe és berregj körbe körbe...közben hajtogasd hogy mindenki más hülye, csak te vagy villamos...nagyon lemaradtok mindenről...
bundi
@Csizmás Kond: @verőce21: bealudtatok galambocskáim de nagyon...tegnap előtt a pubitok még bőszen bizonygatta amit ti is...
"Nem látszik jelenleg annak realitása, hogy a Tesla - az egyelőre kis szériás luxuskategóriás - járműgyártását áthelyezze Európába, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért eddig nem kereste meg a céget. Természetesen a Tesla működését a jövőben is figyelemmel kísérjük."
forrás:
index.hu/gazdasag/2015/10/04/europai_gyarat_nyitna_a_tesla_a_szlovakok_allva_hagytak_minket/
mára meg? megcsillant a szemetek hogy pénz, pénz pénzecske...és már nyalogatjátok a kilincsüket...
hvg.hu/gazdasag/20151005_Szijjarto_felkeszulne_ha_Magyarorszagra_j
úgy igazából szánalmasak vagytok...ha nem is személy szerint, de amiatt akit a bársonyszékbe szavaztatok...na amiatt...
verőce21
@bundi: "...A Külügyminisztérium által utólag kiadott információk szerint helyes volt az a feltételezésünk, hogy a Tesla következő modelljét, a Model 3-at gyárthatják majd nálunk"

Nem illik neked elmenni ide. Mint az orvosnak a temetésre.
bundi
@verőce21: hol is van ez a cikk?
És a màsik...hol is fogják ezt gyártani?...majd egyszer...
Csizmás Kond
@hetöndöe: Szerinted miért kéne minden felkínálásnak helyet adni ?
...vagy ez is olyan mint a menekültbefogadás ?
Csizmás Kond
@bundi: Mi a bajod bunda, beléd esett a moly ?
bundi
@Csizmás Kond: nem csak kissé mulattat a műhülyeséged...ahogy itt leírod az elektromos autógyártást..."...ugyanis ma ki vesz elektromos autót, vagy a közeljövőbe ki fog ?...az akinek mát van legalább öt másik...és ha nem veszik akkor nem jövedelmező..."
mert a robbanómotoré a jövő nem is olyan rég még az atomot istenítetted a megújulókkal szemben...és ahogy felvezeted:
"Na ez igen...Szíjártó elalszik és emiatt a Tesla szlovák autót fog gyártani...fenomenális...és az az indiai jaguárladrover is...:))
...szerintetek még hány halvaszületett mocskot kéne betelepíteni ide ?"
savanyú a szőlő?...cicus?
gondolj bele az autóipar nélkül hogy hasítana viktor vezéred csodagazdasága?...
bundi
@verőce21: írtál valamit...esetleg lehetne tudni mit is?
hol írták azt hogy a model 3-at magyarországon fogják gyártani?
csak a szíjjártóék mondták ezt?
mert ugye a nagyar hatóságok eddigi közleményei kicsit messze álltak a valóságtól...
Csizmás Kond
@bundi: Ma és a közeljövőben még csak különcségnek számít az elektromos autó, ugyanis sem te sem én nem veszek azért egy környezetkimélő valamit, hogy minden nyolcvan kilométer után nyolc órát tankoljak. Na nem azért mert nem vagyok környezetbarát hanem azért mert még nem éri meg, és addig nem is fogja megérni amíg a benzines gyorsabb, és hozzáférhetőbb.
...és az ilyen csakazértis Szíjáróellen böfögésa butaságodat növeli.
bundi
@Csizmás Kond: amit te írsz az csak egy része annak ami miatt írtam neked...
az autók...amik talán igazak voltak 5-10 éve...de már 2015 van...tudom én nem ott élek...lehet mo egyre jobban leszakad, és valóban csak drága hobbi az e-auto...itt majd minden sarkon van töltő hozzájuk
www.zap-map.com/live/#y=53.504/x=-2.191/z=9
amíg leteszed a kocsit ha dolgod van, fel lehet tölteni...de ha otthon töltöd akkor egész nap használhatod...az autóknak itt nincs nagy áruk a fenntartás a sok...amiből sokat elengednek, ha e autód van, valamint az 1-es zónában is használhatod őket símán...év elejétől jöttek az új e taxik...
www.newmetrocab.com/
én camdenben futottam bele...mint egy limuzin...és csendes...
és igen...egyre több a tesla itt is...és nem csak az a byd, a renault citroen és a bmw-ből is kettő áll az utcában...vékony a kerekük, de azon kívül minden ugyan olyan...de mondom ...nem biztos hogy nekem van igazam...szavazzatok az atomra és az olajra...lehet tietek a jövő...de lehet hogy ti lesztek a mamutok...
Csizmás Kond
@bundi: vantöltő...ember itt arról van szó hogy az csak kis távolságokra és nem gyakran vehető igénybe amit itt még nem lehet megengedni. Itt is vannak töltők viszont ha ott kell ücsörögj órákat mellette akkor szerintem senki nem fog csakazért villamost venni.
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: ja és atom...dehogy szavazok arra...majd a menekültek...
IEN
@Csizmás Kond: Tájékozógjál mielőtt hülyeségeket írsz! A Tesla autók 500km-t tudnak egy töltéssel menni,majd 40 perc alatt feltölthetők! És elég hülye vagy,hogy a menekülteket idekeverted! Nálad hatásos az agymosás!
bundi
@Csizmás Kond: 80 %-ra KB 30 perc.. A kisebbek ha maxra terheled öket 180-250 között tudnak...a normal kategória 400-500-at tud...itt nem dibsz el követ, hogy be priust talàlj el...és par hónapja még the kardoskodtál as atom mellett...keresd vissza...
bundi
@Csizmás Kond: ma's...olvasgatom a cikkeket...nem ciki, hogy miközben beszélünk a kormány megint fordult vagy 180 fokot és most már kívànatos a Tesla...meg hogy a szijjártóék már fél éve lobbiznak a tesláért...na ez a muris...,
Csizmás Kond
@bundi: Mongyuk nem ártana ha közben odafigyelnél, hogy melyik cikk mikor íródott vagy amiről írnak annak van-e előzménye.
bundi
@Csizmás Kond: ha tévedek javítsd ki...
bundi
@Csizmás Kond: mondom...írd me mi szerinted a hiba a dátummal...
soljanka
@IEN: Te tényeket írtál. Az a hitet nem győzi meg. :)
Csizmás Kond
@bundi: Csupán az, hogy először beharangozták hogy a magyar mittudommi rá se baszik a tesla ajánlatára így szlovákiába kezd tárgyalásokat , mire végül kiderül, hogy már két évvel ezelőtt tárgyaltak velük...érted ?
bundi
@Csizmás Kond: csak a tények kedvéért...először is volt egy gyáravató, ahol a cégtől bejelentették, hogy további gyárakat szeretnének építeni...erre megkérdezték a magyar külügyet a magyarok, hogy tettek-e emiatt lépéseket..mire a külügy kijelentette...hogy minek, mert nem reális, hogy a cég európában fog terjeszkedni (ezt az európai gyáravató után tette közé a külügy...biztos képben van), de figyelik, hogy ha mégis, akkor lépjenek...tudod ez van a lap tetején...na most ki harangozott be mit?..szó szerint leadták a külügy válaszát..a következő...másnap már azt nyilatkozzák, hogy igenis figyelemmel kísérik..és akarják, meg hogy már utasítottak is..idén év elején..( a két évet honnan is vetted?...kis füllentős...)
"Szijjártó Péter külügyminsizter sziern a Tesla komoly gazdasági sikereket érhet majd el Európában, és az ilyen nagy autógyáraknál a gyártástelepítés egyik legfontosabb szempontja az, hogy melyik piacot tartják fontosnak. Vagyis, ha a Tesla nagy sikereket ér el Európában, felmerülhet, hogy újabb gyártókapacitást telepítsen a kontinensre - nyilatkozta a miniszter az M1-nek.
Márciusban a washingtoni magyar nagykövet ellátogatott a cég amerikai gyártóbázisára, a hágai nagykövet pedig áprilisban a Tesla hollandiai központját tekintette meg, és ezt követően azt szűrték le, hogy szóba jöhet egy új európai gyártóbázis létesítésének a lehetősége, ha a vállalat a piaci részesedését növelni tudja Európában - bár a nagykövetek döntési kompetencájáról nem beszélt Szijjártó. A tárcavezető arra utasította a New York-i külgazdasági attasét, hogy rendszeresebbé, közvetlenebbé tegyék a kapcsolatot a magyar befektetés-ösztönző ügynökség és a Tesla között, hogy ha konkrét döntés születik a cég kapacitásbővítéséről, akkor erre fel legyenek készülve."és ezt a szíjjártó mondta..nem a libsibolsi gyurcsánybajnai...és nem te...két éve..ahan..érted?..tehát nagyon nem tudják mi történik, mit kellene tenniük..és utólag nyilatkozgatnak össze vissza...miért is kellene nekik hinni?
Lepényleső
Nem is értem,a csapat játékosai ehhez értenek csak? Dunakeszin senki nincs aki értene a
külügyhöz,és focizik?
Csizmás Kond
@bundi: Nézd, a közelkeleti helyzet rendeződni látszik tehát lesz benzin dögivel, ha meg nem rendeződik akkor nm fog kelleni villanyautó sem.
A környezeti problémákat meg ezzel nem fogják megoldani, ugyanis az áram előállítása ma is az ami a legszennyezőbb hatást fejti ki a környezetre, szóval az egész csak üzlet meg szédítés, hogy minél több olyasmit adjanak el ami amúgy még nem tudja helyettesíteni a jelenlegi technológiát.
bundi
@Csizmás Kond: igazából ezzel nem mondtál semmit...tudod a gondom, hogy össze vissza beszélnek mint te is...egyik nap ezt, másik nap az ellenkezőjét te meg bólogatsz hozzá...íííígennnn íííígy vannnnn...az meg hogy a szél és napenergia farmok idején ezeket leírod, mert ezek a legszennyezőbbek?...hm ez meg téged minősít...és mint említettem itt az utcánkban is egyre több villanyautó áll kint...és használják őket...és nem a hinrid priusokról beszélek...lehet felétek...ott nincs jövője csak az olajnak meg az atomnak...de itt...
Csizmás Kond
@bundi: Nem is akartam, ezt már előttem mások elmondták, csak emlékeztetni szerettelek volna.
...és a bólogatás...volt amikor pofáztam is...de abba is beleuntam ma már sem nem bólogatok sem nem pofázok és kevesebb nyugtató kell...majd te is rájössz magadtól.
..ja és napenergia...olvass utána a világ energiaszükségleteinek a forrására...lehet az lehűt egy időre...próbáld összehasonlítani pl Paks helyett hány ventilátor kéne...azoknak meg hely na meg szél...
...és most gondolom a globalizált termeléssel fogsz előrukkolni... az viszont már bemutatkozott hogy nem működik...példa erre az orosz gázvezeték.
bundi
@Csizmás Kond: fura vagy...mivel as oroszok beleszarnak ezért nem is kell szerinted az alternative megoldás...
Csizmás Kond
@bundi: Az alternatív kifejezés eleve arra utal, hogy korlátozzon valamit lehet az át, vagy termelés vagy akármi
Az alternatív megoldás amúgy jó volna ha azt is nem a piac érdekében csinálnák, de ma minden csak piacban van mérve.
...és amúgy nem az oroszok szartak bele hanem azok akik osztozkodni akartak az oroszoktól jövő gázon ukrajnával...na találd ki kik azok ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.