Pápa Levente, az Együtt politikusa osztotta meg Facebook-on egyik ismerőse történetét, illusztrálva azt, hogyan működik Magyarország 2015 őszén.

Egy hozzám közel lévő kis kávézó tulajdonosa, talán már nevezhetem a barátomnak is, Facebookra kitett üzenete olvasható alább. Azt hiszem minden benne van a mai rögvalóságról. Ezt mondom fél éve: a kormány uszításanak csak ez lehet az eredménye! Olvassátok el és osszátok meg, végtelenül szomorú.

"Drága barátaim! Engem ma, Budapest 20. kerületében le #$@@migránsozott egy 80 körüli néni. Jó, tudom, ilyen arccal minek megyek utcára… de cigány-zsidó keverékként milyen arcom legyen, most komolyan?! emlékszem, amikor a 90es években félni kellett az utcán a "kopaszoktól". Én is belefutottam egy-két utcai konfliktusba. Na de most… Most megint féljek? Mert majd migránsnak/bevándorlónak/menekültnek néznek, és elvernek szép hazánk mélyérzelmű fiai? Mondjuk hál'istennek nem vagyok az a félős fajta. Itt jön ki, hogy mennyire megy a népbutítás. Szomorú ez az ország. Nagyon. Itt üzenném még, azoknak a szintén cigány/ zsidó származású barátaimnak (aki echte askenázi szőke-kékszemű, annak most szerencséje), akik szidták a menekülteket:

Én már akkor mondtam, hogy maradjatok csendben, mert voltunk már/leszünk még mi is menekültek!"

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
@DND: Szerintem ott uszithat a kormány ahol megvanaz attitüd.
Ahol nincs attitüd, ott hiába uszit.. ...
De az az attitüd sem terjed ilyen mértékben ahol nincs uszitás.
Amikor korombeli nőket hallok örjöngve fröcsögve visitozni a migránsok ellen, akkor egészen elképedek.. hova tették az eszüket. elvesztették plakátolvasgatás közben vagy soha nem is volt nekik
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@DND: 16:46 Lehet, hogy hozzáállás kérdése az uszitás. De mégis ehhez a "hozzáálláshoz" bizony rásegit a kormány mind a plakátjaival, mind pedig a kommunikációjával. Sajnos elég "ramatyul" élünk és azt a keveset is féltjük... a kormány pedig" jót akar": a menekültek elveszik a magyarok munkáját (többek között) hirdetik... kell akkor nekünk ennél több...nem! Véleményem szerint ez ügyben a hozzáállást és a kormányuszitást nem lehet külön kérdésként kezelni.
világlátó
A fent megnevezett, a hiteles történelmi tudatot, a nemzet közösségi érzését, az emberbaráti szeretetet, a humánus emberi érzéseket és a gerinces jellemet, az erkölcs évezredes szabályait betartani képes akaratot és állhatatos hazaszeretetet lankadatlanul erősítő hazai szervezetek / egyházak, hagyományőrző ifjúsági szervezetek , civil szervezetek / munkája eredményét mintha nem érzékelnénk.Tisztelet mindazoknak és mindazon szervezeteknek, akik teszik a dolgukat, saját erkölcsi felelősségük és önbecsülésük parancsára. De mintha egymástól függetlenül, védve, elzárva a saját vélt és valós identitásukat a másiktól. Nem járok a templomi szertartásokra, így a benyomásaim persze sánták. Mégis, hallanom kellene a római katolikus , a református, az evangélikus egyházak hangját, mert hiányzik a nyugodt, a békességet és az egyetértést kérő, ajánló szó. Hiányzik az ifjúság különböző korosztályait , éppen a korukhoz illő tanító, nevelő ráhatás az okosan és felelősséggel összeállított programokon keresztül. Lám milyen nagy bajt okozott a hazai oktatás és nevelés ügyének a központosítás egyszer már megbukott erőltetése.A gyerekek életének, fejlődésének, egészségi állapotának a fontossága elhal a felelőtlen felnőttek bizonyos erőszakos érdekcsoportjai közötti ádáz pártpolitikai harcban.A nemzet jövője, a mai felnőtt lakosság életérzésének, életörömének a függvénye.A mai magyar társadalom attitüdje most nem az életöröm kifejeződésének egyik mutatója.Összességében - szerintem - szétszórt, a politika eszközeitől és módszereitől súlyos mérgezésben élő mai magyar társadalom önpusztító életvitelt folytat már 25 éve.
Lehet, ez még előbb kezdődött, de akkor meddig menjünk vissza? A magyar nemzeti attitüd talán már az Etelközben is a népünk ősei sajátja volt. Nemzetünk felnőtté válása egyik talán utolsó állomása lehetne mondjuk a rendszerváltoztatás. De ki vagyok én hogy ezt egyáltalán megnevezzem.Mély fájdalom, Göncz Árpád már nem tud ebben sem segíteni.A maiak tétova útkeresésben élnek.
Ludas Matyi
@világlátó: ekkora faszsagot mar regen hallottam! Halvany fogalmad nincs a jelenlegi vilag politikai es gazdasagi helyzeteröl. Tessek "vilagrengetö" elolvasni a WikiLeaks Dokumentumait is , ne csak a II WH utan össze szedett hazugsagok törtenelemnek nevezett könyveit!
világlátó
@Ludas Matyi: Kedves Ludas Matyi ! Én még itt tartok. Ezt látom, hallom, olvasom, ebből alakítok ki valamiféle véleményt, ebből próbálok normális vitát, azaz egyszerű emberek egyszerű beszélgetését kialakítani. Nincs az én kisvárosomban tudomásom arról, lehetne - e bekapcsolódni egy " beszélgetők klubjába " ezért itt próbálok idétlenkedni, abban a hiszemben, hogy talán valaki rávilágít mélységes tudatlanságomra. Lám neked sikerült.
A Wikileaks Dokumentumokról persze hallottam. Igaz még eddig nem mélyedtem bele a tanulmányozásába.Ha ez a f@szság amit feljebb összehordtam ennyire eltér a történelmi hitelességtől, akkor talán jó lenne, ha erre a tényre felhívnád az ország népének a figyelmét.Az mégis csak tűrhetetlen, hogy ilyen mély tudatlanságban, félrevezetettségben éljen a magyar társadalom. Megengedhetetlen hogy egy hamis , meseszerű történelmi zagyvaságot tanuljanak a gyermekeink, unokáink. Tűrhetetlen, hogy az államapparátus , benne a hatalmi ágak egy meghamisított történelmi tudat birtokában kormányozzanak, vezessék az államigazgatást, alkotmányozzanak, törvények ezreit és kormányrendeletek tízezreit szórják a fejünkre, nyomozzanak, majd ítélkezzenek, büntessenek.
A wikiLeaks dokumentumok nem kellő ismeretében arról most nem tudok még semmit sem mondani, de ígérem, elolvasom.Már amit abból kiterítettek az olyan botor olvasók elé mint Te és én.Vagy talán azt hiszed hogy az a tiszta valóság és a hitelesség mintapéldánya?
Talán azt hiszed hogy a világpolitika hátsó szobáiban megtervezett, megszervezett világméretű összeesküvések teljes mértékben felülírják az egyes nemzetek történelmét akár még a II. Vh. utáni történelmét? A mi történelmünk 1945.-től azért elég jól ismert már. Már azt is tudjuk, miként kerültünk a szovjet térfélre, milyen alkuk által. Tudjuk már azt is miként falta fel a szovjet tipusú politika a saját legjobbjait. Tudjuk miként manipulálták a népünket az 50.-es, majd a 60 -as években, de azóta is. A világpolitika áldozatai vagyunk mi . .folytatom
világlátó
itt Európa keleti közepén.A mai napig is szenvedjük a tőlünk függetlenül kialakított sokszori megaláztatásunkat. A Lajtán túli Európa védőbástyája, a mezítlábas végváriak, a jobbágysorban sínylődők, a török majd a még nagyobb zsarnok Habsburg és hazai talpnyalói alatt, a monarchia legnagyobb vesztesei, a Tranon kispalotában a bécsi döntés következményeként, majd a Horthy éra és a revans szellem zászlóvivői, a Don mellett a 2. magyar hadsereg sorsa, Mi a fenét érdekelhet minket a WikiLeaks ezek után.A mindenkori magyar uralkodó osztály a vele szövetséges történelmi egyházak áldásával a hívők százezrei jóváhagyásával belevitte országunkat a II. vh.-ba ahol a végsőkig... Aztán Teherán , Jalta és Potsdam eldöntötte a további sorsunkat. Nem tudom mit mond erről a WikiLeaks.Miért van az, hogy a Lajtán túl még mindig más az élet mint errefelé? A wikiLeaks talán rávilágít ennek az évszázados ellentmondásnak a feloldására? Ha igen, tegye meg. Persze én is hallom a sok félművelt elveteműlt acsarkodását a zsidókra, a cigányokra, a cigány zsidókra és mindenki másra, akiről egyes " jólértesültek " elhiresztelik a bűnösségét. Mindenki aki nem tartozik a brancsba, az nem hogy ellenség, az nincs.A focihuligánok, bezzeg, ők vannak. Mindig ott, ahová rendelik őket. Vannak a szobatársak, a kollégiumi barátok, akik tegnap még igaz szövetségesek voltak, mára kegyvesztett, bosszúhadjáratok elszenvedői. Nem mintha a szívem szakadna meg miattuk. Csak ennyit ér az évtizedes barátság. Vagy talán a WikiLeaks mindezt előre megmondta? Mert rémlik, mintha erről szólna a doku.Én csak azért választottam a világlátó fedőnevet, mert ha körülnézek a szobámban, előttem térképeket látok. A munkámhoz kell.A világrengető talán lehetne a Wikileaks , de nem az. Tedd azzá ! Tisztelettel.
Ludas Matyi
@világlátó: en sajnos nem tudok olyan szepen irni magyarul mint te, mert Nemetorszagban születtem, de hala edesanyanak megtanultam a Magyar nyelven meg ha nem is olyan valogatott szavak vitelevel mint te. Te mindig ra tersz a multra ami szep töled, de hadd felejtsük mar el a multat, mert 1919 -töl tele van hazugsaggal ami hazugsag a II. VH utan tetözött az europai törtenelem könyvek. Edesanyam 2 testvere halt meg a Don kanyarnal es igen sokat meselt erröl nekem. Talan valoszinü biztos van arrol is fogalmad, hogy kinek a tulajdona a Magyar MNB Bank? Nem tudom mennyire birtoklod a nemet nyelvet, ha igen, igen sok Literaturat a WikiLeakson kivül tudok neked ajanlani, hogy ne csak nezzel, hanem lassal is. Jo nemet mondas;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.