Botrány lett abból, hogy L. Simon László egyik cége rákellenes hatású barackmagot hirdet. Ezen nem segített, hogy az államtitkár a vállalkozását először megpróbálta letagadni az RTL Klubnak. A felháborodás – és Lázár János intésének hatására - már feleségének és neki is csak 24-24 százalékos a tulajdona az agárdi Simon és Simon Mezőgazdasági Kft.-ben, ám a történetben van egy csavar – írta a hvg.hu.

Még pedig az, hogy az immár 25 millió forintra emelt törzstőkéjű cégben a többség az Agárdi Aratrum Kft.-é lett. Ám ez a lap állítása szerint  ez nem jelent igazi váltást, mert az utóbbi cég is az L. Simon család érdekeltsége.

L. Simon így variált a barackmagos cégével

A korábban 9 millió forintos törzstőke megemelését pedig a „gazdálkodás fejlesztésével” indokolták, ami a hvg.hu információi szerint valamiféle sporttevékenységet takar.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@pbalage: sittre vágni, ott írhatja eszement " verseit " miként Karl May az indián történeteit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
na most ebben a dalban vagy mindenki hülye, vagy maffiózó, esetleg elmebeteg.
(a fiatalabb megalázottakat nem minősítem, eszük még valószínűleg nem sok volt ehhez a fideszes hitgyülis sztorihoz)
silber13
@pbalage: sittre vágni, ott írhatja eszement " verseit " miként Karl May az indián történeteit!
vonotok
Ennek a baromnak börtönben kéne rohadnia nem a kormányban pöffeszkednie.
eszegfu
Csak ugy... A Simon és Simon Kft. 9-rlő 25 millióra emelte meg törzstőkéjét a "gazdálkodás fejlesztése" miatt. Ez rendben. De mondja meg nekem valaki, hogy ha 2013-ban az éves 65.922 eFt-os bevételből a vesztesége 24.877 eFt, majd 2014-ben a 33.829 eFt-os bevételből 30.006 eFt a vesztesége, azaz a veszteség összegével költött többet a bevételeinél, akkor ezt a majd 55.000 eFt-ot 2 év évig finanszirozta?! Minek, hogy csak tölti bele a pénzt?! Ráadásul kevesebb, mint a felére visszaesett a bevétele! Sőt minek "öli" bele a pénzét törzstőke emelésbe, amikor csak veszteséget "termel"?!
Ez az ember már bocs.!, de hülye! De az is lehet, hogy saját pénze ellensége! Ja és akkor pl. a Tesco 2 év veszteség után zárjon be, mert ő a "gaz multi"?! Vajon mennyi lehetett az a min. társasági adó, amit a 2 évre befizetett?! Most jól bemérgeltem magam!:((((
nemkati
@eszegfu: Ha a NAV megkapirgálná egy kicsit ezt a céget, érdekes felfedezéseket tehetne. De gondolom L.Simon is kapirgálási tiltólistán van a NAV-nál.
bakegya
Ez az L. Simon is mint a méltó párja a csőszervizelő SPORTBÓL LOP IS,CSAL IS DE MINDÍG HAZUDIK ARRÓL A PARLAMENTI PULPITUSRÓL IS MÁR RÉG-hogy fordulhat elő hogy az ilyenen még szabadon garázdálkodhat,de még közpolitiküs is lehet az orbán kormány élén.
eszegfu
@nemkati: Tudod az is a baj, hogy a NAV-nál -- szerintem -- csak az "átfogó" ellenőrzésen lehetne megbukni... és ehhez bizony nagyon kevesen értenek. Külön van minden adónak szinte "szakositott" ellenőre, valahogy "egyben" nem igen látják át. Én voltam ugy, hogy egy ÁFA ellenőrzésen kivették az egész számlát és megbüntettek a jogosulatlanul visszaigényelt összeggel... de az már nem jutott eszükbe, hogy ezzel az SZJA alapot is csökkenteni kellett volna. Én biztos is, hogy gyakorlott könyvelőket vennék fel ellenőrnek, aki a számszaki dolgokat nézné, a jog oldaláról a megalapozást meg csinálják a felsőfoku végzettségüek, ugyis csak párban dolgozhatnak.
soljanka
Én egy nagyon békeszerető ember vagyok. Az erőszakot messziről kerülöm.Még filmekben sem bírom elviselni.
DE!
Ennek a gennyládának végig tudnám nézni az akasztását. Első sorból.
eszegfu
@soljanka: Hopsza Kolléga! Nagyon "bedurvultál" erre a manusra! Na jó én is "elkenném" egy kicsit a száját!:)))
Toby
@pbalage: Ezért a sarki kocsma-színvonalú dalocskáért vajon mennyit akasztottak a "szerzők" ?
Toby
Amúgy, mikor indul hatósági eljárás a fogyasztók megtévesztése címén a hörcsög ellen ?
Becsületes ugar-magyar már nyögné a méretes bírságot !
Lepényleső
Kíváncsi lennék,hogy egy egyenlő esélyű világban,hol tartana a törzsfejlődésben.
Desischado
A mi kutyánk kölyke! Ezért csalhat, lophat, hazudozhat! Amíg hagyjuk! Ennyi! Van még valakinek kérdése?
Aki Én
Ezek maguknak mindig olyan jó üzleteket, lehetőségeket, támogatásokat találnak. Miért nem használják ezt a nagyszerű tehetségüket az ország javára, ahogy azt vállalták képviselőségükkel? Vagy ha mindenkinek ilyen szuper lehetőséget biztosít a nemzeti kormány, akkor ezek az emberek miért nem magánemberként brillíroznak?
eszegfu
@Desischado: Hát ezen az alapon tényleg nincs több kérdésem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.