Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét a Központi Nyomozó Főügyészség, 21 rendőr őrizetben van – közölte Keresztes Imre főügyész kedden az MTI-vel.

Mint írta, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn 39 helyszínen tartott házkutatást, köztük a határátkelőhely épületében is.

A nyomozás adatai szerint a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyt, elsősorban pénzt, alkalmanként 20-100 euró közötti értékben.

Az utasok az útlevélben helyezték el a pénzt és úgy adták át a fülkében lévő határrendészeknek, akik azt az okmányból kivéve az alsónadrágjukban, a nők a melltartójukban rejtették el. A határrendészek alkalmanként kötelességüket is megszegték, a vonatkozó szabályoktól eltérően léptettek be, illetve léptettek ki külföldi állampolgárokat – tudatta a főügyész.

A tájékoztatás szerint a hétfői akció során egy útlevélkezelőt tetten értek, az alsónadrágjában 950 eurót találtak.

A házkutatások során több millió forintot és több ezer eurót foglaltak le az ügyészek.

A Központi Nyomozó Főügyészség 30 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük többen beismerő vallomást tettek, végül összesen 21 rendőrt vettek őrizetbe, az ő előzetes letartóztatásuk indítványozásáról az ügyészség kedden dönt.

A tájékoztatás szerint a főügyészség kedden is folytat eljárási cselekményeket, amelyek eredményéről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Az M1 aktuális csatorna hétfőn közölte, hogy nagyszabású ügyészségi akció miatt alakult ki torlódás a záhonyi határátkelőnél.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quo vadis
Jogos az intézkedés! De egyszer, csak egyszer érném meg, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a ott is intézkedne, ahol a legtöbbet lopnak, csalnak. Miért van az, hogy a legnagyobb tolvajokat egyszerűen felmentik??? Miért vannak állampolgárok, és törvények felett álló állampolgárok?? Miért lophatnak egyesek milliárdokat, míg a másiknak bűnhödni kell a tettéért?.
TASzSz
Betegség miatt szolgálatcsere... s nem a megszokott kolléga motozott?! Ma kivételesen egy HÖLGY...
wagabund
lári-fári.. most egy cseppet megszeppen mindnki, aztán megy minden tovább...no nem a csúszópénzezés, hanem a tiszta szakmai munka...ahogy az elő van írva...

mint tuggyuk az életünkből is, ha mindent úgy csinálunk, ahogy a munka-baleset-tűzvédelem, valamint az üzemorvos előírja, (mondjuk szmsz) akkor az meg lesz csinálva...de nagyon..
igaz, minden, szolgáltatást igénybeveő dühöngeni fog, pedig csak -a szabál az szabál- című műsort adják elő az új művészek...aztán egyszercsak valaki megúnja, és előkerül az a bizonyos címlet...bárhol, ahol valamiért sietünk, vagy szebbet, jobbat szeretnénk kapni...

az élet már csak ilyen...

hogy dühítsem is a nyájas olvasót, emlékezzünk csak a mostanában gyűrűző fifa vagy mijalófasz botrányra...na azok igazi nagypályások...nem holmi szaros húsz euróval, hanaem húsz millióval hagyták magukat rábeszélni...valami blatter nevű szarcsimbók harácsolt a legtöbbet, és még szabadon van..
akkor? itt, és most mi a pálya?
hö?
Rejtö Jenö
@wagabund: jogos! Hogy mondja a magyarszki? A fejetöl büdösödik a hal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.