Egy három-négy éves kisfiút találtak Miskolcon hétfőn, a szülei eddig nem keresték. A rendőrség a lakosság segítségét kéri azért, hogy kiderüljön a gyerek személyazonossága – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden az MTI-t.

Október 19-én, a délutáni órákban Miskolcon, a Stadion utcában találták a gyereket, akivel nem tudnak kommunikálni. Személyazonosságának megállapítására, a törvényes képviselő felkutatására tett intézkedések eddig nem jártak sikerrel – közölték.

A kisfiú 97 centi magas, normál testalkatú, haja szőkésbarna, rövidre nyírt, szeme barna. Arca ovális, orra egyenes, álla szögletes, fülei enyhén elállóak. Jobb alkarján régebben keletkezett horzsolásos sérülésből származó heg látható. Jobb szemének sarkában és jobb lapockáján apró anyajegy van.

Police.hu
Police.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@nyanya001: 12:51 Ez nagyon szomorú! Szegény kisfiú, milyen ember az, - pláne szülő - aki ezt teszi a gyerekével? Ha nem tudja eltartani, akikor miért nem jelzi, és helyezi egy állami nevelőintézetbe? Döbbenetes! Hogy lehet ez, felfoghatatlan! (Lehet, hogy a gyerek így járt jobban.)
Még azokat sem értem, akik a kutyát kirakják idegen helyen, majd hazamennek aludni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Ezért lenne fontos születéskor az újjlenyomat anyáról és gyermekéről egyaránt.Most azonnal lehetne tudni kié a csemete.
Aput is le kellene már váltania valakinek!
nyanya001
Kint hagyták a padon az esőben vagy ő ment már a padra...
szegényke keservesen sírt.,
Nekem felfoghatatlan, hogy valaki ennyire felelőtlen.
bencemacska
Nem tudom elképzelni, hogy valaki csak úgy elhagyta! Biztos, hogy valami nagyon komoly ok miatt (pl.baleset) került el a szüleitől!
Ma már nagyon könnyű egy ilyen kisgyereknek örökbe fogadó szülőt találni! Szemmel láthatólag nem beteg, hogy e miatt vált volna "terhessé" szülei számára!
verőce21
Lehet, hogy az anyja már félőrültre kereste magát a gyerek után, akit pár percre otthagyott egy padon, gyors elintézendője volt. És nem akarta fárasztani a gyereket a rohanással, akit közben erővel elvittek az arra járó rendőrök.
Nem egy rosszul táplált, elhanyagolt gyerekről van szó.
verőce21
@Horizont: (22:50) Túlságosan aggódó vagy! Ez ránézésre sem egy rosszul táplált elhanyagolt gyerek. Nem is írta senki. De elképzelhető - tételezzük fel az anyja hagyta el aki egyedül neveli -, hogy a sietség közben balesetet szenvedett és a kórházban fekszik eszméletlenül. Akkor jó helyen van a gyerek addig is.
JAJMÁR
Nincs annál nagyobb rémület, mintha elveszik a gyerek, - ezt még álmodni is a legrosszabb rémálom. Talán azt hiszik a szülők, hogy biztonságban van, lehet, hogy valakire rábízták és az "veszítette" el, most meg sunnyog.
(Azt azért megjegyzem, hogy az én 3 éves unokám tudja a nevét, az apja és anyja nevét, meg azt is, hogy hol lakik.)
JAJMÁR
Meg azt is tudja, hogy hány éves. De szerintem ez a gyerek a képen még nincs 3 éves.
nyanya001
@JAJMÁR: @Horizont: Már tudják kié a kisgyermek, hívták az anyát telefonon, de kikapcsolta a telefont.
Valamelyik miskolci felismerte a kisgyermeket az telefonált a rendőrségre.ű
Remélem, megkapja a méltó büntetését kiskorú veszélyeztetése miatt az a szuka !
JAJMÁR
@Horizont: 05:23 Nyugodj meg, a gondoskodó utódok majd belevarrják a ruhádba, vagy a csuklódra, de legalább egy telefonszámot -:D
Én is ebben reménykedek, hogy talán nem hagynak elveszni majd, de ha mégis, akkor úgy se fogom tudni :)))
JAJMÁR
@nyanya001: 12:51 Ez nagyon szomorú! Szegény kisfiú, milyen ember az, - pláne szülő - aki ezt teszi a gyerekével? Ha nem tudja eltartani, akikor miért nem jelzi, és helyezi egy állami nevelőintézetbe? Döbbenetes! Hogy lehet ez, felfoghatatlan! (Lehet, hogy a gyerek így járt jobban.)
Még azokat sem értem, akik a kutyát kirakják idegen helyen, majd hazamennek aludni.
nyanya001
@JAJMÁR: Döbbenetes, még akkor is ha nagyon szegény
mert ez nem megoldás, adhatta volna állami gondozásba, nem
otthagyni az utcán mint egy eldobott papírfecnit.
verőce21
@Horizont: És a "csuklódra belevarrt telefonszámról" akár felhívhatod saját magadat is! :)
eugen4402
@Horizont: Egy picit vigasztaló hír van itt az újdonságok között: már folyik az anya gyanúsítotti kihallgatása.
verum
Annyira nem tudunk többet és annyira készek az emberek az irgalmatlan ítélkezésre.
Mi van, ha az anyát elrabolták? Mi van, ha már nem is él?
Minden másra előbb gondolnék, minthogy így hagyjanak el egy gyereket.
eugen4402
@Horizont: Jogos, ha ilyen esetek villannak be, mivel ezzel gyakrabban szembesülünk, mint a miskolci "feledékeny anya" históriája. Nem tudom elképzelni, hogy emberi lény egyszerűen magára hagy magatehetetlen élőlényt a szinte biztos pusztulás tudatában. Hála Istennek, még maradt néhány olyan homo sapiens, akiből nem veszett ki az emberség utolsó szikrája, és ilyenkor az elhagyott, elesett áldozat segítségére siet
Szegény kis Gerzsont nem fenyegeti a halál, de az átélt traumára biztos, hogy élete végéig emlékezni fog.
verum
@Horizont: - hogy miről beszélek? Nézd meg az időpontokat! Hogy hányan fröcsögtek még mielőtt bárki bármi infót tud!
És most sem tudunk semmi biztosat.
A hirtelen, zsigerből való ítélkezéstől csömörlök meg, de hosszú ideig!
verum
@Horizont: - az ellentétes vélemény mindig kétféle vélemény eredmény. Vagy te vagy az etalon?
Ha neked a zsigerből való véleményezés/ítélkezés természetes, akkor valóban szöges ellentét van közöttünk. Akár gyerekről van szó, akár felnőttről, akár állatról.
Sajnálatos.
verum
@Horizont: - még valami. Inkább ezerszer ne legyen igazam, minthogy egyszer igaztalanul vádoljak meg bárkit.
verum
@Horizont: - pont én mondom, hogy az ellentétes vélemény kétfajta vélemény eredménye és te állítod be úgy, mintha csak nekem lenne. Igen, én is alkotok véleményt, de igyekszem konkrétumra. És most konkrétum alapján állítom, hogy hibásan, zsigerből, indulatosan lett véleményezve. Én sem vagyok mentes mindig ilyesmitől, de megköszönöm, ha figyelmeztetnek rá és nem teszek még rá egy lapáttal, hogy ez így jó.
Én elfogadom a másfajta véleményt, mert tudom, hogy nem kell magamévá tennem.
Túl sok az indulat, túl sok a gyűlölet, túl sok a harag. Nem jó ez így.
JAJMÁR
@verum: 18:36 Akkor kezdjük el a békét azzal, hogy legalább egymásra ne marakodjunk itt. Persze, hogy az ember egy elhagyott, vagy talált gyerek szüleit hibáztatja első felindulásból, hiszen a gyerekért a szülő a felelős. A furcsa az lenne, ha egy ilyen hírt higgadt nyugalommal fogadnának.

A második gondolatom már nekem is az volt, hogy talán az anyának nem volt más választása. Majd kiderül, de ahol most tart az ügy, az első megérzés látszik igaznak.
Nyilván pszichés problémái is vannak az anyának, de akkor is, így is, a gyerek a kiszolgáltatottabb, és nem tehet semmiről.
verum
@Horizont: - én konkrétumok alapján tettem, ti feltételezések alapján. A kettő nálam nem ugyanaz.
eugen4402
@Horizont: és@verum: Ha kérhetem, ezen igazán ne kapjatok hajba, van elég gondunk, bajunk enélkül is. Igen, ingerültek vagyunk mindnyájan, és néha bizony nem válogatjuk meg a szavainkat eléggé.Csakhogy ettől nem fogunk megkönnyebbülni, legfeljebb akaratlanul megbántunk másokat. Igazad van Verum, nem jó ez így... És attól félek azoknak is igaza van, akik elmarasztalják a kisfiú "szüleit" (pl. Horizont), hiszen az eddig ismertté vált tények alapján nem méltók a SZÜLŐ fogalmához.
verum
@JAJMÁR: - ha kamasz lennél, egyetértenék. De egy felnőtt emberben legyen annyi józan ész, hogy ne az első felindulás alapján reagáljon. Nehéz dolog ez, de aki nem is akar, azt én hibának tartom.
Én nem marakodok, véleményt mondok, ami lehet sarkos, de az enyém és vállalom. Ha valaki a másfajta véleményt sértésnek veszi, az már nem az én gondom.
verum
@eugen4402: - neked is csak azt írom, én véleményezek, nem zsigerből, nem indulatból. Keményen és sarkosan fogalmazok, ez tény. De szerintem nem mondtam semmi sértőt. Ha igen, akkor azért elnézést kérek, de mutassatok rá, hogy hol!
verum
@Horizont: - nem, nem beszélünk el egymás mellett. Mert ismétlem, más dolognak tartom keményen és sarkosan fogalmazni konkrétumra, mint feltételezésre.
Természetesen jogodban áll feltételezés alapján véleményezni, de nekem is jogomban áll szóvá tenni és egyet nem érteni vele.
Nincs itt semmi elbeszélés. Számomra fontos dologban nem értünk egyet és ismétlem, ez bár sajnálatos, de tudomásul veszem sértődés nélkül.
Te is?
eugen4402
@verum: Tudjuk: keményen és sarkosan fogalmazol, ezt szeretjük Benned. :-)
Plusz a hihetetlen jártasságodat a Bibliában, amiért külön irigyellek.
JAJMÁR
@verum: 19:05 Nem tartom hibának itt az indulatot. Vannak dolgok, történések, amelyek érzelmeket váltanak ki az emberből, szerencsére.

Mert ez azt jelzi, hogy még van az emberekben érzelem.
Tudod mi a legnagyobb baj? az, hogy megszűnőben van.
Átveszi a helyét a közöny. Az ember tűrőképessége már határtalan, emberek megölése, családok, népek tragédiája, nem számít már!.
Tudod, van az a mondás, - no meg a történet a rizzsel - a szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny. Attól poshadt és büdös a társadalom.
verum
@JAJMÁR: - a negatív érzelem hiba. Ugyanis az gyűlölethez vezet.
A kisgyerek iránti aggodalom nem jogosít fel senkit önmagában feltételezéseken alapuló véleményezésre.
És ha kiderül, hogy gondatlan volt adott esetben az anya, hogy nem méltó az anyaságra, akkor is ez a véleményem, mert nem tudhatjuk előre.
verum
@JAJMÁR: - akkor van baj, ha a közöny van a gyűlölettel, a fanatizmussal és az elfogultsággal.
Ezért is akartalak figyelmeztetni benneteket. Tudom, hogy nem vagyok tévedhetetlen, tudom, hogy nem vagyok etalon, de hogy nincs igazam, arra nem mutattatok rá.
verum
@JAJMÁR: - még valami. Vállalom azt a veszélyt is, hogy kioktatónak, okoskodónak tartotok, csak gondolkozzatok el rajta!
JAJMÁR
@verum: Nincs igazad.
Azért nincs igazad, mert egy elhagyott, elveszett gyerekről nekem a leírhatatlanul tehetetlen kétségbeesés érzése jut eszembe, és nem az, hogy akkor mérlegeljek! Ezt tartom normálisnak.
A közöny nincs egyben a gyűlölettel, a közöny az közöny. Abban nincs semmi emberi.
A szeretetnek több köze van a gyűlölethez.
verum
@Horizont: - nem azt írtam, hogy nálam az igazság, legfeljebb az van, hogy szeretem az igazságot.
És most nem az anyát véleményeztem, értsd már meg.
Pusztán azt kifogásolom, hogy minden konkrét infó nélkül van véleményezés és ítélkezés.
Ez konkrétum, igaz? Jogom van kifogásolni és kritizálni azt, aki ezt teszi, igaz?
Az anyáról még most sem tudunk semmi biztosat.
Ha szemét módon elhagyta, akkor szemét. Ha nem, akkor nem.
De ettől aki zsigerből, konkrét infó nélkül véleményezett még bizony kritizálom.
Hogy mindezt mantrázom, azért van, mert láthatólag nem veszed figyelembe, miről is beszéltem eddig.
JAJMÁR
@JAJMÁR: Vállalod, azt a veszélyt... figyu, néha gondolkozz el te is azon, amit mások írnak, OK?
verum
@JAJMÁR: - nem értünk egyet. Neked is "mantrázom". Nem az anyáról mondtam véleményt és nem hagy hidegen a gyerek állapota és sorsa.
De ettől még konkrétum nélkül véleményezni hiba.
Te úgy véled, nincs igazam, én meg azt mondom, nem értünk egyet.
JAJMÁR
@verum: 19:45 Hirtelen felindulásból eredően saját magamnak küldtem el, de tiéd: 19:25 :-DDD
JAJMÁR
@verum: Hát, az, hogy nem értünk egyet... elég egyértelműen kiderül, mondani se kell :)
verum
@JAJMÁR: - szoktam. Mégis így reagálok, ahogy.
verum
@JAJMÁR: - 19:28 - ezek szerint neked az a véleményed, hogy nem hiba felületesen, infók nélkül véleményezni és ítélkezni.
Sok kabátlopásos ügyben lehetett már elmarasztaló véleményed...
JAJMÁR
@verum: 19:25 Ok. De ha már te tanácsokat adtál, én is adok: lehetnél egy picit toleránsabb az emberekkel, mert attól szép a világ, hogy nem vagyunk egyformák! A "kákán is csomót keres" szindrómába estél. Pedig a te kákádon is ott vannak a csomók.
Ami nem baj, hiszen emberek vagyunk :)
verum
@JAJMÁR: - nem, nem vagyok toleráns a felületesen ítélkezőkkel. Igen, az én kákámon is vannak csomók, elismerem és nem tagadom és nem gyártok rá ideológiát. És ami a legfőbb, nem szégyellem beismerni.
De én még mindig bízom benne, hogy csak a büszkeségetek nem akarja beismerni, hogy hiba felületesen ítélkezni és valójában nem vagytok ilyenek.
Nem kell, hogy válaszoljatok, mert én ebben a témában többet már nem fogok.
JAJMÁR
@verum: 19:33 Itt nem történt ítélkezés! Sajnálom, ha nem érted, miért nem.
verum
@Horizont: - én egyetlen egyet kifogásolok: a konkrétum nélküli véleményezést.
Az adott esetet is majd akkor véleményezem, ha minden tiszta. És elhiheted, nem fogom az anyát védeni, ha ezt tudatosan tette a kicsi gyerekkel.
Nem mantrázom tovább, mert kitérsz a lényeg elől, sajnálom, de tényleg befejezem.
verőce21
@Horizont: (15:57) Beismerem Béjbi, hogy "vaktyúk is talál szemet"! :)
eugen4402
@verum: Jó, akkor játsszunk Önök kérték-et. Pontosabban Te kérted, hogy áruljuk el, mit nem értünk a kérlelhetetlenül sarkos véleményedben. Én pl: azt nem értem, miért állítod azt, hogy minden konkrét tény ismerete nélkül ítélkezünk a "szülők" felett. Tehát:
- A kisfiú hétfő óta a rendőrség ill. a miskolci kórház vendégszeretetét élvezi. Ez tény? Szerintem igen.
- A rendőrség telefonhívására elment a gyermekéért az "anya"? Nem. Ez tény? Szerintem igen.
- A ma délutáni rendőrségi kihallgatás során igyekezett az élettársára kenni a felelősséget, ahelyett, hogy könnyekkel a szemében megköszönte volna a szerv és a kórház szívességét, hogy HELYETTE gondját viselték a kisdednek. attól tartok, ez is tény, és hidd el mindenkinek jobb lenne, ha ilyen esetekről nem kellene vitatkozni senkinek...
verum
@eugen4402: - egyet ne felejts el, az elítélő vélemények döntő többsége akkor született, amikor még nem volt rendőrségi kihallgatás, csak annyit tudtunk, hogy az anyával megszakadt a telefon.
Erre reagáltam.
verum
@eugen4402: - egyébként ezt 17:38-kor már leírtam.
eugen4402
@verum: Annyira azért én sem hamarkodtam el az "ítélkezést", mert 15:51-kor még azt írtam, túl kevés az információ, és várjuk meg a vizsgálat végét. Azóta azért már egy kicsivel többet tudunk.
verum
@eugen4402: - de nem te voltál az egyetlen hozzászóló. Nem írtam neveket, hogy kikre utaltam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.