Az otthonukat elhagyók és Európába indulók áldozatok, de ez nem jelentheti azt, hogy magunkat is áldozattá tesszük – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt madridi kongresszusán csütörtökön.

A kormányfő hangsúlyozta: az európai kereszténydemokrata felfogás nem tűr meg semmilyen muzulmánellenes politikát, a muszlim hit, amelyet becsülünk és tisztelünk, nem felelős e népvándorlás alapvető okaiért.

"Őszinte részvétet éreznek azok iránt, akik elhagyták az otthonukat" -jelentette ki. Ők áldozatai az országaik rossz kormányzásának, az elhibázott nemzetközi politikai döntéseknek, a teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánknak és nyilvánvalóan áldozatai az embercsempészeknek – mondta a magyar miniszterelnök.

"Azonban az, hogy áldozatnak tekintjük őket, nem jelentheti azt, hogy magunkat is áldozattá tesszük (...) Erkölcsi felelősségünk visszaadni ezen emberek számára otthonukat és országukat. Nem lehet az a célunk, hogy új európai életet nyújtsunk számukra" – hangsúlyozta a kormányfő.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Csak csendben jegyzem meg - de nekem abszolút NEM hiánnyik - A Francia nemzeti ünnepet ellehetne képzeli a köztársasági elnök nélkül, vagy a függetlenség napját az Amerikai Elnök nélkül. Vagy Nov. 7-ét Putyin nélkül. Még egyszer szeretném hangsúlyozni NEKEM " TÖRPI " nem hiányzik, De szégyellje magát. Remélem november 6-ra már szervezett magának külföldi kiruccant. Ha javasolhatom Észak-Koreát. Ott szeretettel várják.
1magyar
Megszenvedjük mi is a békét, mert szó nélkül tűrjük a gazdagok kizsákmányolását. Erre jönne egy kontinensnyi arab ,muszlim aki beül a kevésbe?
Elszámítják magukat a tetves gazdagok akik az olcsó munkaerőben bízva beengedik özönleni a bevándorlókat mert az éhezést ahogy otthon is, ezek nem fogják tűrni itt sem és a nagy gyárakban nem sztrájkkal hanem lázadással intézik majd az ügyeiket.
Ha Orbán továbbra sem engedi be őket Mo egy oázis lesz és ide akar jönni minden befektető, többet ér az országunk majd mint egy offshore paradicsom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.