Lezárták a határt az osztrák hatóságok csütörtök délután a szlovéniai Sentilj és az ausztriai Spielfeld között, miután több ezer migráns kitört a Spielfeldnél, a két határállomás között, az úgynevezett senki földjén kialakított tranzittáborból, és sokan gyalog elindultak Ausztria belseje felé.

A határátkelőt az osztrák hadsereg teherautókkal zárta el, és a menekültek a határátkelő területén ülnek, illetve fekszenek a földön arra várva, hogy átengedjék őket Ausztriába – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A helyszínre érkezett csütörtök délután az osztrák belügyminiszter, Johanna Mikl-Leitnert, és Spielfeldre várják Gerald Klug osztrák védelmi minisztert is.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Szaladozzanak már az osztrák rendőrök is egy kicsit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
A ballib sajtó már nem tudja lemosni a mocskot magáról, amit az országunkkal kapcsolatban műveltek.
Az EGÉSZ világ eddig azt hitte, mi vagyunk a hunyók, a magyarok a mocskok, és a menekültek ezért lázadoztak országunkban, határon belül és határon.
De mint tapasztalható, a "menekülteknek" tök mindegy melyik ország, csak germoney legyen.
Ha nem az akkor Svédország:
A lényeg, hogy mindent megtehetnek, mert nemzetközi jogok védik őket.
Ezért lehet minden EU-s törvényt áthágni, pedig állítólag ők itt integrálódni akarnak, tisztességes, dolgos, jogkövető, EU-s toleranciát szem előtt tartó, becsületes adófizető polgárokká akarnak válni.
Akkor most ki a hülye?
rugacs
Tegnap nálunk lázadtak, ma itt, holnap majd egy országgal odébb... Hol az a határ, mikor azt mondja végre az Unio, hogy ELÉG!
picike
A migráns lázad mert nagy lovat adnak alájuk tul ki van szolgálva @rugacs:
Feraj49
Mennyi adót is fizettek az államok kasszáiba,hogy követelőzhessenek ?/Mi nem követelőzhetünk,mert ránk küldik a rendőröket,persze egyetlen "gerinces" politikus sem jelenik meg a tüntetésen / Semmit ! Mint ahogyan nekem sem ad a magyar állam ingyen semmit ! Nekik miért is? Van pénzük vegyenek élelmiszert maguknak,-az legalább nem dobálják el-ha takaró,ruha kell hát vegyenek maguknak.Kint voltam Ausztriában,mindenért fizetnem kellett,senki nem adott ingyen semmit.Fizetem az eü-t,a nyugdíjjárulékot,az adókat stb. Akkor milyen alapon követelőznek ?
A nemzetközi menekültügyi jog sokukra nem is kellene,hogy vonatkozzon.Persze lázonghatnak mert sok majom még mindig "menekülteknek" titulálja őket. A nagy sza...t menekültek, nagy részük ingyenélő léhűtő új honfoglaló.
picike
@Feraj49: betolakodók irat minden nélkül betörők az országokba . próbálnák csak én igy menni már ők lefejeztek volna rég ennyi. Elfelejtették ezt a mondatot a határ őrzők : Állj vagy lövök!!! Régen igy volt . és lőttek is ha valaki pofátlanul be akart jutni jogtalanul!!!
Feraj49
@picike: ma 10,27-re.Én határőr voltam sorkatonaként 27 hónapig /az utolsók voltunk,a többieknek már "csak 24 hónapot kellett szolgálni. / Mohácsi FEP, Zaláta, Ivándárda,Felsőszentmárton.Tehát "száraz határvonalon " és a "vizes határvonalon" is.Nem olyan régen megkerestem a egy volt szolgálati helyem-siralmas állapotok vannak ott.Már se autóút,se laktanya csak romhalmaz.A helyiek szerint a rendszerváltás után ment tönkre minden.A lakosság segítette a határőröket.Ha idegen jelent meg a környéken már jelezték.
Ma már szinte senkit nem érdekel kik jönnek mennek,cserélődnek a földek tulajdonosai is.A falusi emberek meg szerettek bennünket.A nejem is egy ilyen falúból származik,és immár 43 éve vagyunk házasok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.