Délután két órát írunk, és már minden jelentős és jelentéktelen párt elmondta általában közhelyes véleményét az 1956-os forradalom- és szabadságharc jelentőségéről, a Jobbik tegnap kezdte egy kis komcsizással, a többiek ma követték. Szóval magától értetődik a kérdés, hogy hova tűnt Tóbiás József és az MSZP? Ők nem mondanak semmit?

Kiderült: a legnagyobb ellenzéki párt (egyelőre legalábbis) annyit tudott az ünnephez hozzátenni, hogy kiadta ezt a közleményt:

Ötvenkilenc évvel ezelőtt szabadságot és békét akaró magyarok sokasága ment az utcára jövőjéért és életéért. Hitték, hogy hiába jön velük szembe a magyar állam elnyomó hatalma és a nyers szovjet erő, a szabadságvágyat nem pusztíthatják el. 1956-ban magyarok százezrei forradalmat robbantottak ki. A forradalmat a magyar állam és a szovjet túlerő vérbe fojtotta, de a szabadság üzenete, a magyar szabadságharcos a világ címlapjaira került. Huszonhat évvel ezelőtt ezen a napon kiáltották ki a Harmadik Magyar Köztársaságot és fogadták el Magyarország demokratikus alkotmányát. Az ekkor elfogadott alkotmány első sora világosan fogalmaz: Magyarország: Köztársaság. Ez az alkotmány most nincs érvényben. A kormánypárt vezetői új alaptörvényt erőltettek rá az országra. Magyarországon ma újra olyan emberek gyakorolják a hatalmat, akik megtévesztés, félelemkeltés és nyers erő együttes erejével akarják kontrollálni a magyar népet. Újra van állami ideológia. Ezért tilt le történészeket, híreket, ellenzéki pártokat az állami rádió és hírügynökség. Nagy Imre mártírhalála az ország önrendelkezéséről, az emberek szabadságáról szol. Ezért nem tud a kormány méltóképp megemlékezni róla.

Ám ettől még mindig nem tudjuk, hol van Tóbiás József.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."még mindig nem tudjuk, hol van Tóbiás József."...
nem baj...
justhpeter
Az mszp elment segíteni Semjénnek Nigériába a Boko Haram elleni küzdelemhez.
Desischado
Sajnos, semmi jelentősége hogy itt vannak, vagy sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.