A Nemzeti Választási Iroda (NVI) és az iroda biztonsági szolgálata egyik szervezőnek vagy segítőnek sem biztosított semmilyen többletsegítséget, amikor kedden beadták népszavazási kezdeményezésüket – közölte az NVI csütörtökön.

Az NVI internetes tájékoztató oldalán közzétett csütörtök reggeli közleményében az olvasható, hogy a népszavazási beadványok érkezési időpontjait a székházban tartózkodók "vita nélkül rögzítették" kedden.

A Kúria kedden a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatait helybenhagyva elutasította azokat a felülvizsgálati kérelmeket, amelyeket a vasárnapi munkavégzés tilalmára vonatkozó népszavazási aláírásgyűjtő ívek hitelesítése érdekében nyújtottak be. Ezután nyílt meg a lehetőség új kezdeményezések benyújtására a témában, az NVI tájékoztató oldala szerint kedden már ketten is nyújtottak be népszavazási kérdést a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban. Az NVI nyilvántartása szerint az elsőként érkezett kérdés Simonné Gercsényi Gabriella magánszemélyé, a második Harangozó Tamásé, az MSZP frakcióvezető-helyetteséé.

Az NVI csütörtöki közleményében azt írta, a két országos népszavazási kezdeményezést az NVI illetékes munkatársai a beadványok érkezési időpontjának sorrendjében vették át. Az NVI tájékoztatása szerint Harangozó Tamás és segítői kedden hivatali munkaidő kezdete előtt megérkeztek az NVI székházához, 8 órakor néhányan a székház épületében, az elektronikus beléptetőrendszer előtt várakoztak. Fél tíz előtt érkezett az Alkotmány utcai székházba Simonné Gercsényi Gabriella és kísérője.

Az NVI munkatársa 10 óra előtt 10 perccel kérte a székházban tartózkodó összesen hat embert, hogy senki ne álljon az iratok érkezési időpontját rögzítő berendezés elé. Mint írták, a Kúria hivatalos tájékoztatása szerint a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatos három határozatát 10 óra 00 perckor, illetve pár másodperces eltéréssel tette közzé hivatalos honlapján. "A székházban tartózkodók közül a kúriai közzétételt követően az időbélyegző berendezéshez először Simonné Gercsényi Gabriella kísérője lépett a népszavazási kérdés érkezési időpontjának rögzítése céljából. Ez 10 óra 01 perc 43 másodperckor történt meg" – olvasható a közleményben.

Harangozó Tamás segítője 10 óra 02 perc 13 másodperckor rögzítette az MSZP frakcióvezető-helyettese által benyújtandó népszavazási kérdése érkezési időpontját. "A népszavazási kezdeményezések érkezési időpontjának rögzítésekor az NVI, illetve a biztonsági szolgálat munkatársai egyik szervezőnek, illetve segítőnek sem biztosítottak semmilyen többletsegítséget, a beadványok érkezési időpontjait a székházban tartózkodók vita nélkül rögzítették" – közölte az NVI.

Az NVI szeptember közepétől csak az érkezési időpontot tartalmazó beadványt vesz át, az időbélyegző határozza meg, milyen sorrendben érkeztetik a dokumentumokat, ez pedig meghatározza az elbírálás sorrendjét is. Az érkezési és elbírálási sorrendnek azért van jelentősége, mert a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Elmentek ti a jó büdös francba mocskos csaló bagázs
Vagyis pár másodperccel sikerült beelőznie a nőnek.

Kérdés, hogy Simonné Gercsényi Gabriellának, mert így hívják a mázlista nőt, hogyan sikerült pont akkor bejutnia az épületbe, amikor a Kúria informatikusa éppen megnyomta az entert. A Kúriától megkérdeztük, hogy másodpercre pontosan mikor tették ki a döntést, hiszen látható, itt minden másodperc számít.

index.hu/belfold/2015/10/21/abszurd_drama_zajlik_a_vasarnapi_boltbezarasos_nepszavazas_korul/

Érdekes módon valaki mindig beelőz ugye?
Mert a KDNP agyament ötlete az egész, befenyítettek benneteket, ha engedtek
a népszavazási kezdeményezésnek, nem fognak veletek szavazni ügydöntő kérdésekben !
Aljasok vagytok egytől egyig !
human
Tehát az mszp-sek már 8-kor ott álltak az időbélyegző eltt, Simonné meg 9:30-kor érkezett, de az időbélyegzőhöz mégis Simonné jutott oda előbb. Ez elég elképzelhetetlen.
Hellcat
Okádék fidesz maffia...véletlenül sem akarják, hogy kiderüljön a nép amúgy nem akarná a vasárnapi boltzárat...arról már ne is beszéljünk, hogy több ezer munkahely szűnt meg miatta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.