Elutasította és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban benyújtott két népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét, mivel azok nem feleltnek meg az előírásoknak – derül ki az NVI elnökének csütörtöki határozataiból.

Kedden nyílt meg a lehetőség új kezdeményezések benyújtására a témában, az NVI tájékoztató oldala szerint már ketten is benyújtották a népszavazási kérdésüket a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban.

Az elsőként érkezett kérdés Simonné Gercsényi Gabriella magánszemélyé, a kezdeményezését az NVI elnöke, Pálffy Ilona a formai vizsgálatot követően csütörtökön azért utasította el, mert ahhoz nem volt benyújtva üres aláírásgyűjtő ív, ez pedig elengedhetetlen feltétele az érvényes benyújtásnak.

A másodikként érkezett kérdés Harangozó Tamásé, az MSZP frakcióvezető-helyetteséé, aki magánszemélyként nyújtotta be a kezdeményezést. Az NVI elnöke ezt a "párhuzamossági moratóriumra" hivatkozva utasította el, ugyanis egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, márpedig Harangozó Tamás kérdését "megelőzte" Simonné Gercsényi Gabriella azonos témájú kérdése.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bercifiu
Ilonkám! Csontig benyalsz a főnöködnek.
Hellcat
Nagyon félnek az esetleges eredménytől...nagyon nagyon...tudják, hogy megbukna a dolog.
Bercifiu
Ilonkám! Csontig benyalsz a főnöködnek.
human
Pedig ez a Pálffy Ilona tényleg nem tehet semmiről. Ő csak betartja a szerinte is rossz eljárást. Szegény csak szét tudja tárni a karját és bután néz, ahogy tette ezt az ATV stúdiójában is, ahol a folyamatosan sikertelen népszavazási kezdeményezésekről kérdezték:
www.atv.hu/videok/video-20150727-palffy-ilona
Clavigo
@Bercifiu: ..Ilonka egyre jobban teljesít...Kinéz neki egy államtitkári job.
karma1
Mar nagyon keso van, lassan forog a fejem, de ha valaki elmagyarazna ezt a buzi torvenyt, azt megkoszonnem.
Szoval, arra hivatkoznak a visszautasitassal, hogy egymas utan nem lehet benyujtani ugyanazzal a kerdessel nepszavazas kiirasat...

Hogy a banatba van ez? Mindketten MAGANSZEMELYkent adtak be a kerelmuket, (lathatoan a masodiknal nem is voltak meg alaki kifogasok sem, csak a parhuzamossag volt a baj), akkor miert utasitottak vissza?

Jo-jo, tudom, kis orszag vagyunk, de azert meg nem kell mindenkinek ismernie a masik 9 millio 999 999 embert - vagy igen?
A cikk nem emliti, hogy Simonne valamelyik parthoz volna kotheto, Harangozo Tamas viszont az MSZP-hez kotheto, de megsem partszinekben, hanem maganemberkent inditott...
Miert kene jobban ismernie a Valasztasi Iroda iktatokonyvet egy maganszemelynek, mint az intezmenynek?
Ez az egesz egy annyira agyrem nonszensz, amire nagyon jol meg kellene tudnia felelni a kurmanynak, ha most egy ugyved elkezdene' ezt a ket embert megvedeni, illetve az orban-fele kiherelt valasztasi torvennyel kene szembemennie, mert megbizzak vele...

Remelem, lesz valahol egy tokos magyar ugyved, aki egy fuggetlen nemzetkozi birosagra viszi ezt az aljas torvenyt, es az ajtatosmanoknak annyi lesz, nagyon rovid idon belul...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.