Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor felcsúti gázszerelő barátja eddig sem volt szerencsétlen ember, és most ismét rámosolyoghat a szerencse: a földkiárusítás keretében ugyanis 931 millió forint értékben meghirdették azokat a földeket, amelyeket jelenleg Mészáros családja és cégei bérelnek – osztja meg az olvasókkal a Blikk.

A lap szerint a földek kiárusításával Mészáros ezerszer jobban járhat, mint a miniszterelnökkel összevesző Simicska Lajos, aki tulajdonképpen elvesztheti a földjeit:

A kormányfővel összevesző Simicska Lajos ugyanis örülhet, ha száz hektárt megment a tízezer hektárt meghaladó földjeiből, amelyeket az érdekeltségébe tartozó cégek révén birtokolt. Földet csak a helyi földművesek vehetnek, Simicska pedig Mészárosékkal ellentétben nem az.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Legyen száz hold földed, de mind rajtad legyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@1magyar: De. Azt fotoztak, sikerult a cikket a Propira is benyomni annakidejen, kapott is a "JO" gazdalkodasaert akkor hideget meleget...
papa.49
@karma1: A kötél hatásosabb lenne nem gondolod???Bár avval nem lehet irtani a parlagfüvet)))))))))
Desischado
Én is kiutalványozok nekik kb két méter mélyen földet, hogy legyen hova temetni őket! Férgek!
világlátó
Az újkori földosztás ezer sebből vérzik. Miután a népünk döntő többsége fényévnyi távolságra került a termőföldtől, így szemrebbenés nélkül konstatálta a rendszerváltoztatás óta történt földrablásokat. Semmiféle közvetlen érintettséget nem észlelt, így csak újsághírekből kapott némi informáltságot a korabeli Mg.Tsz.-ek átalakulásáról, Zrt.-k és Kft.-kké illetve magánkézbe kerülésről, többnyire spekulációs szándékkal.Nem tudtuk meg azt sem,kiké lett a piszkos 12.-ként elhiresült állami gazdaság, de a többi sok tízezer hektár jó termőföld. Az azóta kiosztott további nagybirtokokká lett gazdaság , ami nem csak a rajta megtermett termény árát, de az EU.-tól kapott hektáronkénti 70.000.-Ft -ot is a megjutalmazott zsebébe juttatta. Azt sem tudjuk a maradék földekkel mi is történik.A falvak népe vajon rendelkezik e valami termőfölddel.Az egész egy zavaros, az EU. pénzekre hajtó kapzsi marakodássá fajúlt, de mint látjuk, a lakosságot ez teljességgel hidegen hagyja, mintha azt tudatnák, úgy sem jutok hozzá még egy sírhelynek alkalmas földdarabhoz sem ingyen, így az egész nem is érdekel.
Mészáros Lőrinc gyarapodása olyan hihetetlen gyorsasággal történik, hogy ez már nem is normális. Talán ilyen sürgős a vagyongyarapítás, talán sietni kell mert ki tudja mit hoz a holnap? Mert szinte biztos, hogy ez a nagybirtok csak kezelésébe kerül, a tulajdonosa csak egy kis részben lehet. Továbbra is ő és az emberei dolgoznak a földeken, részesülnek is annak hasznából, de a tulajdonos valaki más lesz nemsokára. Grófi nagybirtok, kastéllyal, uradalommal, gépállomásokkal, magtárakkal, szárítókkal, takarmánykeverőkkel, szarvasmarha teleppel, sertésteleppel, vágóhíddal, áruházzal, panzióval, több szolgáltatóval, akik mindannyian az új tulajdonos vagyonát gyarapítják majd.
Lakosságunk közvetett módon érzékelheti csak ezt a rablóhadjáratot. Behozatalra szorulunk az élelmiszerekből is, minden másból is. A nálunk gyártott suzuki, opel és mercedes autókból viszont vásárolhatunk, ha lesz rá pénzünk.
colibri
Nem jó a cím! Mi az hogy nagyot kaszálHAT, amikor mindnyájan tudjuk, hogy ő mindenből kaszál, mert előre le van zsírozva!
tavaszi.szilva
@zöldszem: Szerintem a száz hektár nagyon sok, neki elég 1.5×2 méter de 100 méter mélyen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.