Nemrégiben próbálta Fonyó Károly bejegyeztetni a TV2-t saját tulajdonaként a cégbíróságon. A Faktor.hu megszerezte az erre született bírói végzést, ami kellemetlenül érintheti Simicskáékat.

Ugyanis az irat kimondja: ahhoz, hogy Fonyó legyen a TV2, a vállalkozásának, a Megapolisnak igazolnia kell, hogy jogosan szerezte meg a tulajdonjogot. Másrészt az is szükséges, hogy a csatornát üzemeltető cégen lévő zálogjogot átjegyezzék a Megapolis üzletrészére, amihez pedig kell a zálogjog jogosultjának a hozzájárulása. Ha ez nem történik meg, elutasítják a bejegyzési kérelmet.

A zálogjog jogosultja viszont a Pro7Sat1 , a volt német anyacég, ám ők Andy Vajna vásárlását ismerik el jogosnak.

Az is Andy Vajna mellett szó, hogy Fonyóék nem jelezték vásárlási szándékukat a GVH-nál a filmügyi kormánybiztossal ellentétben. A lap szerint ez azt jelenti: ha volt is valamilyen opciós joga Fonyó Károlyéknak a TV2 Media Group Holdingsra, amíg nincs meg a GVH jóváhagyása, nem válthatja le az ügyvezetőket, hiába jelentette ezt be. Ebből az is következik, hogy Simon és Dederick törvényes képviselőként adta el a Magyar Broadcasting Co-nak (Vajna cégének) a TV2 Média Csoport Kft-t.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Most mar egeszen biztos vagyok benne, hogy ez az ugy utolag lett meghackelve, mert lehet, hogy Simicska es/vagy az ugyvedje EGY dolgot elnez veletlenul (de ezt nem nagyon hiszem, hiszen Simicska mast se csinal, csak keszul orbant kikesziteni), viszont az szinte lehetetlen, hogy egyszerre KET dologban is ennyire elnezzen valamit.
Vagy pedig valaki "csak" siman elarulta Simicskat a sajat emberei kozul (Bar ennek a legkisebb a valoszinusege).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@ziziplanet: Azert Simicska nemcsak a KOZGEP-bol szedte meg magat, nem volt O olyan hulye, hogy csak egy labon alljon. Persze, ha egy foldmunkagep nincs kihasznalva, akkor az viszi a pent, ahogy mondod, de valoban kivancsi vagyok ennek a bulinak a vegere, viszont igazad van: a musor bizony f@s lesz, lasd M1!
prime777
Tudni lehetett azért.
Simicska nem nyerhet semmiben Orbán ellen.
Én a helyében mennék ide-oda nyaralgatni.
Tudom persze,hogy akinek ennyi pénze van az nem tud leállni,de neki be kellene látnia,hogy Orbán nélkül nem sokat ér ő sem.Semmi megrendelése,nincsen munkája.Most ő is úgy él és annyi esélye van a gyarapodásra mint egy tisztes vállalkozónak akinek semmi hátszele.Gyorsan felkopik az álla.
Szerintem jobban járna ha hagyná a picsába a dolgokat és leszarna mindent.Élete végéig csak utazgathatna,szép élete lehetne.Na meg nyugodt is.
Menjen nyugdíjba mert itt labdába sem rúghat.
justhpeter
Azért Simicska a nyugdíjba vonulása előtt még egy-két papírt bereptethetne különféle szerkesztőségekbe. Akkor lenne igazán rohangálás.
human
Fideszesek milyen büszkék lehetnek most, hogy egy kész szappanoperát szavaztak a nyakunkra.
Desischado
Majd meglátjuk. simicska nem hülye, ki tudja, mi a terve! az biztos, hogy sokan elfordulnak a tv2-től, az biztos! Én eddig sem néztem, ezután még annyira sem fogom! De nagyon kiváncsi vagyok, kié lesz a tv2!
furfang
Kifejezetten nem bírom Vajnát, de ebben a párharcban neki drukkolok. Simicskára az áll, a kecske is akkor megy a jégre táncolni, amikor a legjobb dolga van. Kár volt telhetetlenkednie, ha nem teszi, még most is nyugodtan gazdagodhatna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.