Alig kezdődött el a tanév, máris beköszöntött a viszonylag hosszú őszi szünet. Sokan felvetik, miért van erre szükség, hisz „még nem alakult ki bennük az iskolába járási feszültség” sem. Az általunk megkérdezett szakemberek azonban úgy vélik, igenis ki kell, hogy pihenjék a diákok a magyar iskola által mostanában diktált extrém hajszát. Kérdés persze, mit kezdenek a dolgozó szülők a gyerekekkel a szünet alatt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Bár a diákok "fáradságára" hivatkozik a cikk az indoklás tekintetében,Én másképpen látom.Amíg nincsenek a gyerekek az iskolákban addig sem kell fűteni,világítani,takarítani azaz sokat "spórol" az iskola fenntartója. Ha valójában a gyerekek fáradsága volna az indok,azon könnyen lehetne segíteni ! Miért is vezették be a "O"-ik órát ? A gyerek már 1/2 7 órakor legkésőbb kell,hogy "kiszálljon" az ágyából.Sok helyen 1/2 8 kor már kezdődik a tanítás,a falusi iskolákban a reggeli MISE.Majd délután 1/2 4- 4 óráig a suliban tartózkodik.
Ez még "MUNKAIDŐNEK IS SOK" egy felnőttnek is,aki szabadon mozoghat,nincs az iskolapadhoz "láncolva" ! Persze,hogy a fáradt gyerek nehezen érti meg a tananyagot !
Én gyerekkoromban 08 órától fél 2-ig volt a tanítás.Még sem maradtunk le semmiről. Akiknek a szülei dolgoztak mehetett napközibe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.