Bár úgy tűnik, a NAV korántsem tévedhetetlen, az állampolgárok jobban járnak, ha kétszer meggondolják, mit csinálnak. Legutóbb egy férfi került bajba, mert el akarta adni gyermeke tolltartóját – számolt be a NOL.hu.

 Történ ugyanis, hogy egy szokásos próbavásárláskor egy tolltartót vásárolt az adóhatóság egy férfitól, aki rendszeresen árult ezt-azt online. Viszont az eladó nem adott nyugtát, a hatóság pedig megbírságolta, mivel a revízió szerint a férfi bejelentés nélkül árulta portékáit. 

Bár rendszeres értékesítésnél évi 600 ezer forint jövedelemig nem kell adót fizetni, attól még be kellett volna jelentenie a tevékenységét, hogy nem érte el az adófizetés, illetve az áfaalanyiság határát. Még pedig azért, mert a rendszeres adás-vétel gazdasági tevékenységnek minősül értékhatártól függetlenül. 

Az ügy egészen az Európai Bíróságig jutott, aki azt állapította meg: jogos volt a NAV bírsága. A pénzbírság egyébként magánszemély esetében 100 ezer forint körüli összegre rúghat.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Hogy azt a pogácsa zabáló, hét meg nyolcát az anyátoknak!
Győzikénél, Rogánnál, Mészárosnál... nem kellene szétnéznetek?
kepkezelo.com/images/3iv4luieq92nl9qbu1cy.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@zöldszem: tegnap, 15:49 A nemzethy hörcsögöt se felejtsük ki!
zöldszem
@kkalman: Óóó, csak 2000 karaktert lehet írni. Abba nem fér el az összes dögnek a neve!
Yoda69
Vajon andyvajna casinoit is ilyen alapossaggal ellenorzi a NAV?
Levendula
Nabazzeg... Néhány kinőtt pulóvert próbálok eladni a Vaterán. BE KELL JELENTENEM A NAV-nak, hogy erre készülök minden erőmmel???
kukac50
Ne azokat büntessék akik pár száz forintos dolgokat eladnak a megélhetésük érdekében,hanem Andy Vajna kaszinóit kössék rá a Navhoz bekötött pénztárgépekre ott több pénzt tudnak beszedni! Andy Vajnának 70 milliós adó elengedés jár, a szegény réteg meg fizessen a gazdagok helyett is. A Nav is a Fidesz támogatója, mivel Rogánnál,Lázárnál Mészáros Lőrincnél nem vizsgálódnak!
aremy
azért nem semmi az eladásra kínált tolltartón már volt ki fizetett áfa
a pusztulat jöjjön rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.