A Magyar Idők című kormánypárti napilap birtokába jutott jogszabálytervezet szerint újabb sarcot eszelt ki a kormány az áruházláncoknak: a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű boltokban 70 négyzetméterenként egy eladót kellene a vásárlók rendelkezésére bocsájtani, ami miatt gyakorlatilag meg kellene duplázni a foglalkoztatottak számát.

A lap szerint a béremelések miatti munkaerőhiányt akarná a kormány így rendezni – arról azonban nem tudósít a cikk, hogy miért jó az, ha több ember dolgozik valahol kevesebb pénzért (amennyiben a cégek nem akarják drasztikusan növelni a bérköltségeiket, és nyilván nem akarják).

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint ugyanakkor

amennyiben a foglalkoztatási minimum előírása életbe lép, ha a dolgozók jövedelme nem is emelkedik, a kötelező létszámnövelés hatására jelentősen könnyebb lesz az áruházi alkalmazottak munkavégzése és kiegyenlítődhetnek az eltorzult munkaerőpiaci folyamatok is.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Lesznek ilyen karhatalmista árufeltöltők?
- Szia, te itteni vagy?
- Nem, engem a párt küldött. A húspult még hozzád tartozik? Vagy hova állhatok?
1magyar
Nem is normális, hogy 5 ember munkáját végeztetik 1-el alamizsnáért, közben megrokkan és utána a magyar államnak kell gondoskodni róla.
Ezért is jobb volt a szoc.
leszúrt rittberger
@1magyar: Bezzeg régen minden jobb volt, akkor 5 ember végezte 1 munkáját, lehetett közben orrot túrni, maszekolni meg szétlopni a gyárat, de szép is volt! Akkor lett Magyarországból Európa Svájca! Ja, nem.
1magyar
@leszúrt rittberger: A mostanihoz viszonyítva mégis sokkal alacsonyabb volt az államadósság.
cs.n.
Ez a cikk úgy állítja be, mintha a boltok akarták volna a műszakok megszüntetését, meg a vasárnapi bezárást, hogy spóroljanak a költségekkel. A Magyar Idők miért nem említi, hogy a kormány záratta be őket vasárnapra, és szüntette meg az éjszakai műszakot? Persze nyilvánvaló hogy miért nem, itt is olvasható a bevezetőben:
"A Magyar Idők című kormánypárti napilap"
1magyar
Én a forgalom alapján vetetnék fel dolgozókat,mert a munka ahhoz mérten folyik. Mert ha nincs forgalom nem kell árut tölteni, hiába nagy az áruház.
Bízva abban, hogy nem tudják eltitkolni a forgalmukat.
Tekla
Nem normális dolog éjjel dolgoztatni család anyákat, hogy néhány unatkozó idióta éjfélkor vegyen kenyeret.
Mert ugye a több cucnak egy havi adagja otthon van a szekrénybe a tartalék készletben , azért nem kell éjjel boltba menni ! Akinek meg kifogyott a mosópora, csak kibírja másnap reggelig egy másik gatyába !
Én éltem abban a világban amikor 5 végezte egy munkáját, hát az tévhit , hogy akkor nem kellet dolgozni és lopásból élt mindenki. Ezt az újfajta történelem tanárok találták ki. Ezt a baromságot tanították a gyerekemnek is.
Akkor is kelet dolgozni, aki olyan volt az akkor is tisztességgel kivette a részét a munkából, sőt !
Persze akkor is voltak olyanok, akinek a munkája semmit nem ért, most is van olyan bőven, főleg a közmunka programban. A mai világhoz képest valóban Európa Svájcaként éltünk, a menzán jó és ehető ételt kaptak a gyerekek, Épültek a lakások százával minden nagyobb helyen ontották őket a ház gyárak. Minden nap strandoltunk és fagyit ettünk, nyaranta ingyenes TIT tanfolyamokon tanultam szabni- varrni, rajzolni, főző szakkör is volt ,állam bácsi fizette! Minden nap volt pénz egy -egy kád meleg vízre, sőt a fűtés sem volt megfizethetetlen. Újságokat járatunk, színházbérletünk volt, kirándulgattunk és a szüleim kétkezi egyszeri melósok voltak. Ja és kikérem magamnak a lopás meg gyanúsítást, ott sem lopott mindenki, csak akit úgy neveltek. Nálunk a nagypapám úgy mondta , hogy becsületszóból egy van !
1magyar
@Tekla: Volt idő a családra is hétvégeken, kirándulásra, fiatalok szórakozására. Kevesebb volt a lopás akkoriban pedig nem is büntették annyira. Egy tampon lopásért senkit nem csuktak be.
nyanya001
Mert az egészségügyben, vagy a tűzoltóknál marhára megvannak fizetve, még a túlórát sem fizetik ki nekik szóval jobb ha a kormány befogja, ha besokallnak a multik és kivonulnak
több tízezer ember utcára fog kerülni, az mennyire lesz jó és kinek ?
nyanya001
Vélhetően uniós jogot sért az a friss kormányzati elképzelés, amely előírná a kiskereskedőknek, hogy 70 négyzetméterenként minimum egy munkavállalót kellene foglalkoztatniuk. Az intézkedés ugyan már jövőre életbe is lépne, egyeztetés azonban ezúttal sem volt a szakmai szervezetekkel, illetve a piaci szereplőkkel.
www.penzcentrum.hu/vasarlas/beszoltak_a_boltosok_orbaneknak_ez_nem_igy_mukodik.1046904.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
kkalman
Pártunk és kormányunk addig ügyeskedik, amíg nem sikerül nekik a működő szocializmust, pontosabban, fideszizmust megalkotni. Lassan minden központi vezérléssel működik, éppen úgy, ahogy Gorbán kitalálja. Vagy inkább csak lemásolja az egyszer már jól bevált sémákat.
1magyar
@nyanya001: Ha a multik kivonulnak pótolni kell a helyüket és sok-sok magyar cég alakul.
kukac50
Orbán így akarja az 1 millió munkahelyet létre hozni amit ígért,más nyakába varja a terhet!
Mindenáron pénzt akar szerezni biztos még nem elég az oligarhák vagyona, juttatni akar Orbán Nekik.
nyanya001
@1magyar: És addig a több tízezer ember miből fog megélni ?
Az állami bevételről már ne is tegyek említést !
A kiskereskedőket a kormány nyírta ki nem az áruházláncok maradjunk ennyiben !
1magyar
@nyanya001: De ha a járulékokat lényegesen lecsökkentenék jobban mernének vállalkozni.
A hasznuk is itt maradna az országban.
namihami
@1magyar: Így igaz!
Csak azt az apró különbséget kell még figyelembe venned, hogy mi a különbség pl. a Tesco, Auchan és a CBA árai között. Ráadásul sokszor a multik áruminősége még jobb is, mint a magyar áruházláncé.
És akkor még a dolgozók fizetéséről és munkakörülményeiről még egy büdös szót se szóltunk.
A sok-sok kis magyar cég pedig most is azt az árut árulja általában, mint a multik, csak náluk a párizsi vörös helyett néha már zöldes. Gondolom érted, mire próbálok célozni?
nyanya001
@1magyar: De nem fogják csökkenteni !
Ez az adózz minél többet kormány !
1magyar
@nyanya001: Saját érdekük is lenne már ha a multik eltűnnének, hogy minél több magyar vállalkozzon.
Ilyen plázákat magyar is tudna működtetni.
1magyar
@namihami: Azért van a sok felügyelet, hogy ezeket ellenőrizze.A romlott áruért mindig nagy büntetést és nyilvánosságot kellene adni és tönkremennének, jobban vigyáznának hogy mit árulnak.
nyanya001
@1magyar: Magyar áruházlánc, vettem zsírszalonnát, hazavittem
kiakartam sütni, olyan büdös volt mint a sz@r !
És csak meg kell nézni, egyre több magyar élelmiszert gyártónál
milyen problémák vannak !
Nem kell szemellenzősnek lenni !
Hadd válassza meg a vásárló kinél vásárol !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.