A Demokratikus Koalíció (DK) tiltakozik az orvosi titoktartás megszüntetése ellen, a kormánynak semmi köze ahhoz, hogy kinek milyen betegsége van és milyen kórtörténettel rendelkezik - közölte a DK egészségügyi kabinetjének vezetője. László Imre úgy fogalmazott, hogy egy friss tervezet szerint az Orbán-kormány megszüntetné az orvosi titoktartást, és központilag tárolná minden magyar állampolgár egészségügyi adatait. Az adatokhoz nemcsak az orvosok és az egészségügyi dolgozók, hanem a kormány is hozzáférne - emelte ki. A nol.hu a Tisztességesadatkezelés.hu oldal üzemeltetőjére, Alexin Zoltánra hivatkozva arról számolt be, hogy a kormány megszüntetné az orvosi titoktartást, és egyetlen központi adatbankba tömörítené tízmillió magyar állampolgár teljes egészségügyi adattömegét bármiféle jogorvoslat lehetősége nélkül. A kötelező és totális, halálig tartó egészségügyi nyilvántartás ellentétes az európai joggal - írta a lap az adatvédelmi szakértő állítására hivatkozva.

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Pedig van benne ráció!
A megismert diagnózisra majd rámondják, hogy az nem is betegség és akkor nem kell az egészségügyet nemhogy fejleszteni, de fenntartani sem.
Fölösleges kiadás lenne, ha nincs is az országban beteg.
Lehet bővíteni a stadionok számát és lehet arannyal kikövezni a Várbaköltözésnek még az útvonalát is.
kutyahűség
Alexin túloz és erősen paranoid.

Az orvosi titoktartást nem lehet megszűntetni, mert az az orvosi HIVATÁS része. Az adatokat sem lehet senkinek kiadni, egy bizonyos idő után törölni is kell a rendszerből.
Ha pedig a kormány hozzáfér jogellenesen bárki kórtörténetéhez, akkor menni kell szépen Hágába, perrel felfegyverkezve. Nem betojni kell, hanem cselekedni. És ésszel. Elvileg annyi okos emberünk van otthon - mindenki csak virtuálisan okos?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.