Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint elkerülhetetlen, hogy az Egyesült Államok "belelépjen" az európai migrációs válság kezelésébe, és végre megfelelő válaszokat adjon a tágabb Közel-Kelet humanitárius katasztrófákat eredményező súlyos konfliktusaira.

Németh Zsolt a Népszabadságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában ugyanakkor azt is mondta, nem mindegy, hogy Amerika ezt a belépést az európai baloldali-liberális felfogás alapján, a magyar származású amerikai üzletember és filantróp, Soros György "kottájából játszva" teszi meg, vagy osztja a kelet-európai országok által képviselt erőteljes biztonságpolitikai megközelítést.

A kormánypárti szakpolitikus úgy vélte, a migrációs válság és a posztkommunizmus lezárása új fejezet nyit Közép-Európa emancipációjában.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a külső határok védelme "magyar brand", és abból nem szabad engedni. A politikus kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Európa és a világ pénzügyileg is segítse Törökországot, mert szerinte tarthatatlan, hogy Ankara állja a török földre menekült több mint kétmillió ember ellátása költségeinek 95 százalékát.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Törökországban egy bírónő eddig szokatlan módon, fejkendőben vezette a tárgyalást...

ez a kezdet...
dömdödöm
Kérdés mi van benne elrejtve ?
Szén ? Bauxit ? vörösiszap ? Cápa ? Krokodil? Magyarpulyka ? Tek gyalogos ? Petra ? :-)
Hellcat
Mintha soha senki nem épített volna még kerítést a határára...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.