Földet elvben csak hozzáértő földműves vehet, valójában nagyjából 200 ezer forintért bárki megvásárolhatja magának a szakértelmet – írja a NOL.hu

Mióta az Orbán-kormány új földtörvénye kötelezővé teszi az agrárszakképzettséget a földszerzéshez, a gyors megoldást kínáló gazdatanfolyamok iránti kereslet radikálisan megnőtt, maga az agrárszakképzés pedig „végletesen prostituálódott".

Nem csak az aranykalászos képesítést, de a korábban ötéves középfokú iskolához kötött mezőgazdasági technikusi képzettséget is meg lehet szerezni távoktatásos formában.

Hogy az említett tanfolyamok a gyakorlatban hogyan zajlanak, arról a lap által idézett internetes fórumokban lehet érzékletes beszámolókat találni:

„Az is át szokott menni, aki már látott életében traktort. Nem kell parázni, élő ember nem bukott még meg ilyen vizsgán"

Egy agrárnagyüzem tulajdonosa a Népszabadságnak azt mondta: nyilvánvaló, hogy nem csak gazdálkodáshoz értő emberek fognak földhöz jutni, tömegesen válnak tulajdonossá olyanok is, akik csak az agrártámogatások reményében, illetve spekulációs céllal vásárolnak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Lehet hogy 200 ezerét levizsgázik és "paraszt" lesz de fölművessé nem fog vállni!!!
nezelodo
Azok után, hogy kiket alkalmaz az állampárt mezőgazdasági tanácsadóknak a hivatalaiban, nem csodálkozok már semmin. Lehet, hogy az érdemük, hogy "szakmai tudásukkal" nagyban hozzájárultak a nagyüzemek bukásához.
justhpeter
A kétszázezresek nem parasztok csak tahók. Ezek a "parasztok" csak uniós támogatás szakos megélhetési mezőgazdászok. A mezőgazdasági ismereteik maximum Fazekas minisztériumában elfogadhatóak, ott is csak a csókos kategóriában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.