November 12-én Oslóban játssza első pótselejtezőjét a 2016-os Eb-szereplésért fociválogatottunk.

Moldova György Kossuth-díjas író kijelentette, ha van igazság, akkor válogatottunk nem jut el Franciaországba – írja a Bors.

Selejtezősorozatunk tele volt bukdácsolással egy harmatgyenge csoportban, de óriási szerencsével mentünk előre. Viszont a görögök ellen Athénban elveszített meccsről beszélni sem merek

– mondta Moldova, aki a magyar futballt mocsárnak titulálta.

Disszonáns, hogy egy olyan nagyképű ember, amilyen Dzsu­dzsák Balázs, tízmillió embert akart többször kioktatni magyarságból, majd amikor a törökök kijutottak az Eb-re, meleg szívvel gratulált nekik, noha éppen a mi rovásunkra kvalifikáltak legjobb csoportharmadikként.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Osztom a véleményét evvel a tudással, evvel a hozzáállással kár lenne tovább bukdácsolni, megint a régi nóta ,,megmérettünk, és könnyűnek találtattunk,, !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Osztom a véleményét evvel a tudással, evvel a hozzáállással kár lenne tovább bukdácsolni, megint a régi nóta ,,megmérettünk, és könnyűnek találtattunk,, !!!
Clavigo
Olyan,,mint magyar futball,nem létezik..Se klub szinten,,se válogatott szinten..
Clavigo
Azért vaktyúk is talál szemet...Ilyesmi előfordulhat 11 db. falábú,,alultáplált "zselé-reklámmal " is. Ha nem jutunk ki,,úgy is a Gyurcsány lesz az oka.
dömdödöm
Az északírek elleni meccs vége az nagyon csúfos volt . Emberhátránnyal engedték őket száguldani előre . :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
magyarbakancs
Bízom benne ha vert seregként nem jutunk ki az EB-re egy kis futball forradalom lesz.
eugen4402
Nemrég nézegettem régi újságokat, és a képeken ismerős focistákra leltem.
Érdekes, nekik felüdülés, szórakozás volt a foci, munka utáni kikapcsolódás. Hajtottak is a pályán, mint a megszállottak, és ha valamelyikük bekerült a válogatottba, az még fokozta az elszántságukat. Az a küzdeni akarás volt az igazi "doppingszer", amit nem a laborban lepleztek le, hanem a városszerte megmutatkozó szeretet jelezte, ami egy-egy sikeres meccs után a játékosokat körülvette...
dr. prédikátor
Remélem ha a rongylábú girhesek nem jutnak ki az EB-re akkor a viktor szopkin megvonja a nagyvonalú támogatást tőlük, amit a mi pénzünkből fizetnének nekik!!!
bra048
@magyarbakancs: A mai 9.35-re. Forradalom az nem lesz, de a nagyhírű Storck szakit a vele
"dolgozókkal "? együtt nyilván leváltják. Ettől a magyar futball persze sem jobb, sem rosszabb nem lesz...
Szókrakész
Ha majd az általánosban kapott alapképzéssel és a fociakadémián szerzett doktorikkal lerohanjuk Európát, akkor bezzeg mindenki büszke lesz majd, hogy egy labdapattogtató nemzet vagyunk.

Már most elképzelem, jelentkezek külföldi állásra valahová és az iskolai bizonyítványomba beírt tornajegyeim(dekázás 5, cselezés 4', buktatás utáni színészkedés 5*, anyázás 5,...) miatt azonnal felvesznek mindenhová.
Különösen a(z) (pályán)álló képességem és a (bíróval)vitakészségem lesz különösen keresett üzleti körökben.
Yoda69
Van igazsag mert nem fogunk kijutni. Akkor zakot fogunk kapni hogy arrol koldulunk.
Szókrakész
És most, hogy Európa szerte ennyire felnéznek Viktorra, nem lehetne elintézni, hogy ha már focistaként nem is, de mint labda- vagy jegyszedőként kijussanak a fijjjúúkk?
justhpeter
Nyugi, nyugi. Semmi sem lesz. Sem foci, sem forradalom. Amikor majd a nyomorban tengődő réteg többségbe kerül Orbán hozat egy törvényt a seggnyalóival, hogy hatvan feletti közmunkásoknak lehetővé teszik az aktív és passzív eutanázia.
wagabund
ha dzsudzsák nem tud focizni, akkor mire kap ekkora appanázst? valamit csak tudhat? megasztán valamiből csak fizetik?
Fradigege
Tisztogatás kellett volna már réges-régen. Például a szotyis felcsúti bugrist eltakarítanám a futbaltól.
idppp
@wagabund: A mi pénzünkből, méghozzá egy vagyont a falábúnak! Tudását tekintve neki kellene fizetni, hogy pályára engedik!
Desischado
Dzsudzsák egy nagyképű tahó. A törököknél is leszerepelt. Nem tudom, mire kap ekkora gázsit ő is, meg az egész banda.
ha rajtam múlna, akkor látnának pénzt, amikor valódi focit játszanának. Moldova Györgynek igaza van, egyetértek vele.
kkalman
@dr. prédikátor: tegnap, 09:55 Ne reménykedj! Orbanisztánban a foci mindenek előtt.
kkalman
Egyetértek Moldovával. Ez a faláb válogatott, legfeljebb gyepkarbantartónak, hogy lássák közelről a gyepet, mehetne ki az EB-re. Focizni felesleges nekik, azt úgysem tudnak.
human
@wagabund: Nem azt mondta, hogy nem tud focizni.
pistapapa
Nem azért maradunk le az EB-ről mert akkor van igazság. Igazság majd akkor lesz,ha Magyarországon magyar kézbe kerül a kormányzás.
rugacs
Az élet nem igazságos Moldova úr! Példa erre a legutóbbi brazil vb, amikor a házigazdákat lehengerelték a németek... :-))
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
rugacs
@Desischado: Hallgatva téged, el tudom képzelni, a falábaid (az egyik fa, a másik deszka) miatt fel voltál mentve a tornaórák alól... Szerencsére semmi sem múlik rajtad, mert fingod sincs a fociról. :-D
rugacs
@kkalman: Valamikor réges régen volt egy névrokonod a honvédben. Bajszos fekete gyerek volt és nagyon tudott... veled ellentétben...Ő biztosan nem mondana ekkora marhaságot! :-D
hetöndöe
@rugacs: Fő,hogy te és a fél ország roppant mód ért a focihoz,ez mondjuk látszik is az eredményeken.:-)
kkalman
@rugacs: ma, 19:12 Ha tudsz egyetlen egy értelmes okot írni, hogy miért kellene kijutniuk a fiúknak az EB-re, szívesen meghallgatlak. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a szerencsére játszottak, és nem a tudásukban bíztak. A szerencse meg, úgy általában, a tudás mellett áll.
egyvandor
Ma Magyarországon mindenkit akit kiemelkedő képességű politikusaink eltapostak, nem hagytak az árok szélén, hanem hagyták hogy beleforduljanak, saját magára van hagyatva.
Mi az amiért a kiemelkedően fizetett nulla teljesítményű léhűtő focistáknak mindenféle támogatásokat nyújtanak az összes lehetséges csalárdságot igénybe véve.
Mi az hogy megtollasodott szotyolázó maffiózók nem adót fizetnek hanem focira hivatkozva lopják el emberek megtermelt javait, adó forintjait.
Gorbán szégyelld magad nálad mocskosabb aljadékot még nem hordott hátán a Föld!!!
rugacs
@kkalman: A foci nem arról szól és nem is úgy működik, hogy "kell"! Számtalanszor volt már példa arra, hogy egy a selejtezőkben gyengén szerepelt együttes később jól szerepelt. Sem a jelen pillanatban, sem máskor nem a szerencsére játszottak. Minden alkalommal úgy alakult. A sport ilyen. Nem csak a foci, a többi is. Én évtizedek óta nézem a labdás, korongos és egyéb sportokat. Mindegyikhez kell tudás, de szerencse legalább ugyanolyan mértékben szükséges is. Mi mostanában hadilábon állunk a szerencsével. Ez van. A válogatottjaink klubcsapataikban meghatározó játékosok. Az idegenlégiósok is. Valamiért itthon együtt nem megy nekik. Van ilyen. Ebben szerepet játszhat olyan tényező is, hogy a vezetőedző nem azt játszatja velük, amit szoktak, vagy az idő rövidsége miatt nem tudnak összeszokni. Nem véletlen, hogy egyes vezetők úgy állítják össze a csapatot, hogy összeszokott játékosokat válogatnak be a csapatba. Az sem szerencsés, hogy kitalálták a második félidőben a hosszabbítást. Mi rendre akkor kapjuk a gólokat. Nem is értem, mi szükség van erre. Teljesen felesleges a 90 percre még további perceket ráhúzni. Egyetlen más sportágban sincs ilyen, itt se kéne.
A szerencse meg forgandó. Mert ha igazad lenne, akkor hogyan magyarázod a brazilok katasztrófális vereségét a németektől? Talán nem tudnak focizni?
csetere
@dr. prédikátor: Még többet kapnak, mert O.V.-nek mindegy, nem ő fizeti őket, hanem mi fizetjük az adónkból. Majd kapnak egy újabb stadiont.
rugacs
@hetöndöe: Tök mindegy, hogy én tudok-e vagy sem, mert sem játékos már nem vagyok, sem edző. És beleszólásom sincs. Mindenesetre az Apám profi futballista és profi edző volt, fiatal koromban sokat jártam meccsekre, sok játékost volt szerencsém megismerni. Míg csak 1 tévénk volt, az Apám szinte csak meccseket nézett, elemzett. Volt lehetőségem mellette megismerni a témát, a játékot, a csapatösszeállítást, a stratégiát, a módszereket, mindent. Nem vagyok "papíros" szakértő, de az átlagnál biztosan többet tudok...
human
Azért én örülnék, ha kijutnánk. Talán a meccset is nézni fogom.
Csak beárnyékolja az egészet, hogy ez a focibuziság Orbán részéről olyan mintha egy nap úgy döntenék, hogy az összes pénzem hülyeségre költöm, hogy legyen egy jó napom.
hetöndöe
@rugacs: Persze tudjuk,nálunk mindenki ért a focihoz,csak balfaszok vagyunk hozzá.Két dolog zavar bennünket,a labda,meg az ellenfél.:-)
Ha valamiben képtelenek vagyunk eredményt felmutatni,akkor nem illik úgy tenni,mintha nálunk lenne a bölcsek köve.:-)
rugacs
@egyvandor: Cimbi, sorold már ide, mit lopott el tőled O.V.! És meséld már el Ó nagytudós, az adóforintokat ki költheti el és mire?
Ha te olyan kib@szott okos lennél - mint amilyen csak szeretnél lenni -, te is irányíthatnád az országot. Ehelyett egy senki vagy, így csak fikázni tudsz másokat, akik vitték valamire.
rugacs
@hetöndöe: Szerintem nyilatkozz csak a saját nevedben. Kétlem, hogy több meccset láttál volna, mint én. Rengeteg olyan meccs volt, ahol az esélyes olyan bénán játszott, mint egy amatőr együttes. És láttam profikat, akik luftot rúgtak 100 %-os gólhelyzetben, meg profi védőt, aki bombagólt lőtt a saját kapujába, meg profi kapust, aki mellényúlt a guruló labdának, sorolhatnám... De a net tele van ilyen videókkal, röhögő görcsöt lehet tőlük kapni...Láttam pár éve azt az esélytelen magyar válogatottat, akik a németeket porig alázták...
rugacs
@human: Nem az a baj, hogy ostobaságokat írogatsz, hanem az, hogy olyanról írogatsz ostobaságokat, amihez lövésed sincs...
hetöndöe
@rugacs: Pillants már rá a foci világranglistára,oszt esetleg megvilágosodhatsz,persze csak valami csoda folytán.:-)
Amatőr nemzeti válogatottak is már vertek meg bennünket!Többször is.
Síugrásban is jók lehetnénk,csak ne lenne olyan magas az a sánc.:-)
papa.49
@rugacs: Kutyakaki, átlép)))))))))))))))))))))
rugacs
@hetöndöe: Öcsém, nem csőrmester voltál ezzel a rengeteg eszeddel? Szóval a tabella stíröléséből ismered a focit?!
Akkor szakember vagy, akár a Svejk... :-DD
kkalman
@rugacs: ma, 20:27 Engem zavar, hogy úgy játszanak a fiúk, hogy félhivatalosan az MLSZ illetékese kiszivárogtatta, hogy a legjobb harmadik hely a cél. ha úgy nem jutunk ki, akkor a pótselejtezőn harcoljuk ki a kijutást. Ezt a Dárdai előtt is lehetett hallani, így igazán nem is meglepő számomra, hogy így állunk, ahogy állunk. Dárdai fel tudta őket rázni, addig, amíg a Herta engedte, hogy itt is dolgozzon, kicsit jobban ment a srácoknak, voltak értékelhető eredmények. Dárdai ment, mentek az eredmények is. Majdnem azt írtam, hogy szabotálták a meccseket az aranylábúak, de hát ilyen még gondolati szinten sem lehet ha a válogatottról van szó.
Azt nem tudom, mi értelme van a hosszabbításnak, de ez már elég régi dolog. Arra meg, hogy a hosszabbításban kapnak ki a fiúk, csak egy Hofi idézetet tudok írni. A meccs addig tart, amíg a bíró le nem fújja.
rugacs
A fociban is megállja a helyét:
- aki tudja az csinálja, aki nem az tanítja. Akinek halvány lila gőze sincs róla, az kritizálja.
Moldova a büdös életben nem focizott, soha nem élt a foci világában, tehát marad a kritika...
Nagyjából ennyit is ér a véleménye, de hozzátok képest így is profi...
human
@rugacs: Ha megengeded nem azzal kezdem, hogy ostoba volt a válaszod.
Csak lehet, hogy nem értetted amit írtam. Irreálisan sok pénzt pocsékolunk a focira úgy, hogy abból sem a drukkerek sem az ország többi lakosa nem kap vissza semmit.
Orbán és társai folyton a foci társadalomformáló fontosságáról beszélnek, de konkrétumot soha nem hallani. Miért lesz jobb a focitól a társadalom? Miért teszi a társadalmat jobbá futball felhizlalása milliárdokkal, mintha mondjuk túraversenyekre, vízi sportokra költenék?
Desischado
@rugacs: Mert neked van, mi? egyébként meg ki nem sz@rja le, hogy te mit gondolsz?
prime777
@rugacs: A nagy professzor és megmondó ember.Ki tudná ezt jobban mint ez a szimpatikus úr itten a kutyapofi képecskéjével.
Nos az én meglátásom szerint szerencse is kell a focihoz valóban,de ez igaz szinte mindenre az életben.
Az nem mindegy viszont milyen százalékban oszlik meg a tényleges tudás és a szerencse.
Én speciel örülnék ha kijutnánk az EB-re.1972 óta nem voltunk résztvevők.Értelme nem sok lenne az tény de legalább megtörne ez a széria.Moldovát megértem olyan szempontból,hogy kár kijutni,hiszen ott mindenki szarrá verne minket.De kit érdekel?
A magyar foci nem azért tart ott ahol,hogy nincsen szerencsénk és mi mindig megszívjuk a végén stb stb.Azért tart ott mert nincsenek világklasszis focistáink.
A legnagyobb baj pedig,hogy olyan szakemberek vannak a sport környékén évtizedek óta akik nem a sportért élnek,hanem a sportból.Remélem mindenki érti mire gondolok.Mutyivilág-mutyiország-sógór-cimbi-jóhaver.Ilyen volt hazánk a rendszerváltás után is.Mindig.Persze akadnak kivételek!
De nem nagyon jellemző az itthon,hogy olyan valakik vannak,fontos,vezető pozíciókban akiknek ahhoz meg van a kellő szaktudása,intelligenciája és tehetsége.
hetöndöe
@rugacs: Én nem is mondtam magamról,hogy "szagember" lennék,mint te.Ellenben ismerem az eredményeket,a tényekhez meg teljesen felesleges szakembernek lenni,maximum a magyarázkodáshoz.:-)
Freewolf
Gyuri bácsi!
Keresve a nemzeti konszenzust, az egyik leghithűbb és legbaloldalibb ember vagy! Minden tiszteletem mellett egyetértek abban, hogy kell a megtisztulás! Egy tucat ilyen ember kellen és kihúznál a kátyúból bennünket!
rugacs
@hetöndöe: Valamit félreolvastál: nem mondtam, hogy szakember vagyok. Az eredmények ismerete nem jelent semmit. Mert mint ismeretes, a hollandok még odáig sem értek el, mint mi. Ezek szerint ők sem tudnak focizni? S bár tegnap megvertük a norvégokat és bár jóval mögöttünk vannak a listán, nem állítanám, hogy nem tudnak focizni. Főleg, hogy lényegesen jobban keresnek és jobb klub csapatokban játszanak, mint a mieink...Tehát az eredmények ismerete a laikusoknak elég..., de az ő véleményüket nem is tartják számon sehol sem...
rugacs
@kkalman: Elég szomorú, hogy egy alapból meghatározott és előírt idejű meccsnek akkor van vége, mikor a bíró lefújja. Mert a hosszabbítással mindig valamelyik csapatnak kedvez. Tegnap pl. azt mutatták, hogy 3 perc lesz a hosszabbítás, de az ötödik percben fújta csak le. Ezzel az erővel addig játszhatta volna, amíg a norvégok ki nem egyenlítenek...
De mint tudjuk, nem egyenlítettek ki, vagyis megnyertük a meccset. Ehhez képest semmi hír róla. Nyilván az lett volna a hír, ha kikapunk, mondván: Na ugye.
rugacs
@prime777: Valójában azért tartunk ott, mert minden csapat számára lehangoló, ha még a meccs előtt leírják őket... Mindenkinek szüksége van (lenne) sikerélményre. Másrészt évek óta mindenki ugyanazoktól várja a csodát, holott szükség lenne vérfrissítésre. De úgy tűnik, senki nem meri meglépni. Tegnapig.
Pontosan olyan emberre van szükség, aki meri vállalni a befejezést, aki kapura mer lőni bármilyen helyzetben. Nálunk valahogy túl hamar leírják az embert. A nevenincsenektől pedig félnek.
Én azt sem értem, hogy a gólkirályaink miért csak a kispadon ülnek? Miért erőltet olyanokat a kapitány - mint Priskin, aki a végén állt be ugyan, de még futotta 4 labdaérintésre tőle, és mind a négy alkalommal az oldalvonalon kívülre sikerült csak passzolnia a bőrt, ami ilyen rövid idő alatt szerintem világcsúcs! Az is szemmel látható volt, hogy a 68. percben elfogyott a szufla, ami lehet, a hidegnek az eredménye. Mert onnantól kezdve csak vagdalkozás volt...
stb.
rugacs
Számomra továbbra is az a disszonáns, hogy a profikat egy amatőrnek sem mondható dilettáns firkancs kritizálja, aki még a fair play-t sem érti...akinek életében az egyetlen gömbbel (golyóval) való érintkezése akkor volt, amikor a tolla végéről lekaparta a rászáradt tintát...és innentől kezdve szakértőnek hitte magát. Eme szakértelmet a "Ferencvárosi koktél" című firkálmányban meg is villantotta...
hetöndöe
@rugacs: Tehát az eredmények ismerete a laikusoknak elég..., de az ő véleményüket nem is tartják számon sehol sem... "
A világranglisták tényei nem függ sem a laikusok,sem a profik eredményeitől,vagy ez nem is számít?:-)
rugacs
@hetöndöe: A ranglista egy statisztikai adat kivonata. Miben van jelentősége? Akárhányadik helyen vagy, a versenyeken, megmérettetéseken ugyan úgy elindulhatsz nevezés után...
50.-ként is lehetsz a következő világversenyen világbajnok. Nem a ranglista helyezésért adnak díjakat.
Hollandia a világranglistán jelenleg az 5. helyen áll, holott az EB-re ki sem jutott...
Akkor mit számít?
kkalman
@rugacs: tegnap, 20:26 A hosszabbítást meg tudja magyarázni a bíró a szabálykönyvre hivatkozva, mert van lehetőség arra, hogy a játékidőt kicsit elnyújtsa a bíró. A hosszabbításban kapott gólt, gólokat viszont nem lehet megmagyarázni. Erre az lehetne a megoldás, ha bevezetnék a tiszta játékidőt, mint van a kézilabdában. Csak az az idő számítana be a játékidőbe, amikor a labda játékban van. Taccsvonalon kívül van a labda, gól után sokáig tart a középkezdéshez felállni, sérülés miatt áll a játék, stb. nem számítana bele a játékidőbe. Így nem lenne hosszabbítás, és maga a játék, hangsúlyozom, a JÁTÉK 90 percig tartana. A mérkőzés, lehet, hogy 100 percig, vagy akár tovább is, de nem lehetne vesztes meccs után a hosszabbításra hivatkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.