Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármesterétől és Kara Ákos győri országgyűlési képviselőtől, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárától közleményt kapott a Kisalföld, melyből kiderül: mégis megmarad a Krúdy Gyula iskola gimnáziumi képzése.

Hétfőn gyors és hatékony egyeztetéseket folytatunk le a Nemzetgazdasági Minisztériummal a győri Krúdy iskola képzésének ügyében.

Kiderült, hogy a gimnáziumi osztályok megszüntetéséről szóló hír téves volt, miután a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalból érkezett javaslat a szakképzés és a gimnáziumi képzés szétválasztásáról pusztán a szakmai egyeztetések alapját szolgálta.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nyitott volt a helyi emberek, a város polgármestere és az államtitkár véleményére, s úgy döntött, megmaradhat a gimnáziumi képzés a Krúdyban. A győri intézményben már a tavalyi évben négyről háromra csökkent az osztályok száma, ugyanakkor az iskoláskorúak létszáma és a munkaerő-piaci igények is folyamatosan változnak, ezért a jövőben újra és újra át kell gondolni, hogy melyik esztendőben milyen képzések, hány osztályban indulnak.

A Krúdy Gyula Gimnázium kötelékében tehát továbbra is folytatódhat a diákok két tannyelvű és hagyományos gimnáziumi képzése. Bátran lehet jelentkezni a krúdys gimnáziumi osztályokba a következő, 2016/2017-es tanévre. Megjegyezzük, hogy a most ott tanulókat az NSZFH egyeztetésre küldött javaslata sem érintette volna.

A krúdys értékeknek helye van Győrben, ezeket meg kell őrizni. A többi gimnáziumhoz hasonlóan ezen gimnáziumi osztályok fenntartója és működtetője a jövőben a KLIK lesz.

Győr már 2006 óta kivette a részét a szakképzés erősítésében. A mostani megoldás is a helyes szakképzés-gimnáziumi férőhelyek arányáról és a győri értékek megőrzéséről szól.

Köszönjük annak a közel 9200 embernek a támogatását, aktivitását, aki a Facebookon csatlakozott a gimnáziumi képzés megmentéséért.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@human: Próbálgatják a nép tűrőképességét, csupán ennyi, amire sokan felhorkadnak, azt gyorsan visszavonják))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@pbalage: "hogy a párt fizetett katonái elolvassák a nép igényét bizonyos hírek belengetése után (a kommentek)"
Akkor ez titkos konzultáció??
papa.49
@zöldszem: Meg információ gyűjtés, rólad is, rólam is tudják hogy nem vagyunk fütyisz szimpatizánsok, sőt ha nagyon akarják a címet, és a nevet is megtudhatják...
micfild
@papa.49: áh.. azt már azóta tudják, hogy elzavartam a fideSS- összeiróját a választások elött... (nem adtunk kopogtatócetlit)
zöldszem
@papa.49: Tőlem, lehet konzervatív vagy liberális kormány is, egy normális országban megvan mindkettőnek az előnye és hátránya is, de a demokratikus alapelveket és az emberi jogok tiszteletben tartását egyik se adja fel!
És ez bárhol máshol Europában működik is!
papa.49
@micfild: Hozzánk már nem is hoznak a fütyisztől semmi propi anyagot, mióta néhány ,,körösztkérdéssel,, a kapuban távozásra bírtan két különben igen csinos hölgyet...Most nálunk a rosszabbik erőlködik, dobálják a ládába a kiadványaikat, de ha kitudom figyelni akkor kiprovokálok a delikvenssel egy hirtelen vitát, utána gondolom az se jön többé...
papa.49
@zöldszem: Ebben egyetértek veled...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.