Konferenciát rendezett a KDNP Szegeden a bevándorlásról. Ezen Póda Jenő kereszténydemokrata önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a migrációs válság a rendszerváltoztatás óta talán a legnagyobb kihívás a magyar társadalom számára.

Az egyben biztonságpolitikai szakértő úgy fogalmazott, a naponta érkező tízezer ember beláthatatlan problémát jelent Európának. A környező országok bukdácsolnak az egyik politikai válságból a másikba, de Magyarországnak ebben a helyzetben nagy előnye, hogy a kormánynak komoly társadalmi és parlamenti támogatottsága van – mondta a politikus.

Surján László, a KDNP egykori elnöke kifejtette: az európai vezetők tehetetlenségének egyik oka, hogy az unió nemzetközi szervezetként képtelen a gyors döntéshozatalra. A modern jogállam cselekvésképtelen, ha az emberek százezrei sértik meg a szabályokat – mondta.

A politikus a legfontosabb feladatként a jogszabályok betartatását említette, hozzátéve: ezt Magyarország a maga részéről megtette.

Haág Zalán önkormányzati képviselő, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője közölte, ötven napja szeretné Szeged szocialista polgármesterétől, Botka Lászlótól megtudni, mennyibe került a városnak, illetve az önkormányzati cégeknek a migránsválság.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha minden kereszténydemokrata elment, akkor bizony kellett egy kisbusz. Igazi keresztény is volt köztük, vagy csak megélhetési ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.