A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök bármennyire akarja, Magyarország nem fogja hagyni, hogy betelepítsenek ide bevándorlókat.

A kormánypárti szerdai közleményében ezt arra reagálva közölte, hogy Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke szerint Orbán-kormány politikája miatt menekültek százezreit toloncolhatják vissza Magyarországra. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, Németország bejelentette, hogy elkezdhetik a menekültek egy részének visszatoloncolását azokba az országokba, ahol regisztrálták őket.

Molnár Csaba szerint Orbán Viktor ahelyett, hogy befogadna pár ezer menekültet, inkább azt kockáztatja, hogy akár több százezer menekültet is visszatoloncoljanak Magyarországra. Hozzátette: a DK szerint az uniós kvóta a felelős és Magyarország teherbíró képességével összhangban lévő megoldást, míg Orbán Európa-ellenes politikája a krízis fokozását szolgálja. Jelezte, a DK aláírásgyűjtésbe kezd a menekültkvóták, vagyis a tisztességes és emberséges európai megoldás mellett.

A Fidesz úgy reagált:

a Brüsszelből pénzelt Gyurcsány Ferenc éppen Brüsszelből követeli, hogy nyissuk meg a kapukat a betelepítések előtt.

Hangsúlyozták, hogy nem fogják hagyni, hogy visszatoloncoljanak ide migránsokat, akik Angela Merkel kancellár és az európai baloldali politikusok meghívására érkeztek és folyamatosan érkeznek Németországba. Közölték, sok más országgal szemben Magyarország a kezdettől fogva betartja az uniós törvényeket és megvédi Európa schengeni határait.

A Fidesz szerint Orbán Viktor és a visegrádi négyek többszöri javaslata ellenére az EU a mai napig nem engedi a közös határvédelmet a teljesen védtelen Görögországnál, ahol a bevándorlók belépnek az unió területére.

Közölték, nem fogják hagyni, hogy Brüsszel és az európai baloldal veszélyes bevándorláspolitikájának következményét Magyarországra hárítsák. A Fidesz törvényjavaslatának és aláírásgyűjtésének is az a célja, hogy megvédjék az országot az unió jogtalan és veszélyes betelepítési programjától – hangoztatták.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És a Fidesz hasonló vehemenciával fogja visszautasítani azt a pénzt, amit az Unió nyom a barátok, családtagok, focitársak zsebébe?
Hogy is van ez? A pénzt add, de a kötelezettségeket elutasítjuk?
Ha már nem jön a pénz, akkor az utolsó majd oltsa el a villanyt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
Az alapokban hasonló a véleményünk. Én azért büszke vagyok arra, hogy a történelmi tények tisztázódása és a valóság nyilvánosságra kerülése után láthatom, hogy az én hazám (mi hazánk) az adott körülmények között, és az adott lehetőségek mellett a lehető legtöbbet próbálta megtenni, ennek a borzalmas dolognak a bekövetkezése ellen. Felmerül, hogy néhány minket ebben megbélyegző ország azért lehet olyan hangos, mert nem maradtak élő tanuk az ellenkező tények bizonyítására. Talán, ha túljutunk a joggal érzékeny indulatok megélésén, és az idő meghozza a kérdésben a reális ítéleteket, mindenki belátja ki és miben bűnös, és mit kent rá egy kimondottan fasiszta (az első fasiszta) ország megteremtője, bizonyos Benes Úr, és azt is látni lehet, hogy ebben a borzalmas kérdésben is vannak viszonyfogalmak, nem tagadva a honfitársnak tekinteni kénytelen részeges viceházmesterek szörnyű bűneit, azt nem rávetítve egy egész nemzetre, sikerül olyan közös értékelésre és megbékélésre jutnunk, és talán visszahozni azt a békességet és sorsközösségben való közös életet, amiről szüleimtől, nagyszüleimtől hallottam, úgy ahogy mindketten írtuk a közös hazában. Félek, hogy ez még nem holnap lesz, de lehetne. Ráadásul az én meggyőződésem szerint ennek a kis hazának ez mindenek előtti érdeke! Én így látom!
Papuska1
@eugen4402: Aze előbbi hozzászólás természetesen a felvetésedre való válasz.
eugen4402
@Papuska1: Vajon megérjük-e, hogy nem csak mi nyugdíjasok, hanem a mai aktívak is eljussanak a fenti felismerésig? Mármint, hogy a nép elsőrangú érdeke a kiegyensúlyozott, békés, a normális termelő munkával megkeresett jövedelemből biztosított élet. Valami olyan társadalom, ahol az ünnepeket valódi ünnepként élik meg a polgárok, és a viszálykodás nem mindennapjaink kísérője lesz, hanem arcpirító, szégyellnivaló cselekedet. Én már biztosan nem érem meg, de Neked, és a fiataloknak szívemből kívánom.
Papuska1
@eugen4402: Szerintem kell benne bízni és el kell mondani, hogy tudtunk mi kicsit többen is, több nemzetiségből valók, és normális befogadottak is közös célokért küzdve, békében élni egymást is segítve. Mindenki azt tette hozzá, amihez jobban értett, amiben tehetségesebb volt, és egyik tehetsége segített a másik szorgalmában és a harmadik realitásérzékében és folytathatnám, mert volt ilyen időszak, és talán lesz is. Én akkor is remélem, ha már én sem valószínű, hogy megélem!
verőce21
A Dk aláírásokat gyűjt a kvóta mellett, ezek mindig ott vannak a haza érdekeivel szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.