A Jobbik szerint a miniszterelnök vereséget szenvedett földügyben, és "elhibázott földpolitikájáért" őket teszi felelőssé.

A Jobbik parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Fidesz-frakció ugyancsak pénteken, közleményben azt írta: az MSZP és a Jobbik "összezárt a külföldi spekulánsok érdekében", "együtt támadták meg a magyar gazdákat" az Európai Uniónál és az Alkotmánybíróságon.

Az ellenzéki párt közleményében az áll: elképesztő, hogy a Fidesz, amely "saját Döbrögijeinek új nagybirtokrendszert épített ki", a Jobbikot teszi felelőssé saját elhibázott földpolitikájáért.

Holott már a Fidesz is elismeri – tették hozzá –, hogy külföldiek valóban vásárolhatnak földet, vagyis az Európai Unióval szembeni "szóbeli harcosságuk tettekben megalkuvássá fajult".

Felidézték, hogy Orbán Viktor 2010 márciusában Hajdúböszörményben a Magosz nagygyűlésén még megnyugtatta a küldötteket azzal kapcsolatban, hogy a magyar föld jövője nem függ brüsszeli döntéstől. Hozzátette: ha a Fidesz alakít kormányt, külföldiek soha nem fognak termőföldet vásárolni, akárhogy döntsenek is Brüsszelben.

A Jobbik közleményében azt írta: az alaptörvény 2011-es vitájában a fideszesek és személyesen Orbán Viktor is leszavazta a Jobbiknak azt az indítványát, amely kizárólagos magyar tulajdonban tartotta volna a magyar termőföldet.

Szerintük Orbán Viktor szabadságharca öt és fél év után "látványos vereséget szenvedett, bebizonyosodott, az Orbán-kormány földpolitikája teljes egészében Brüsszel döntésétől függ".

A Fidesz ezt a kudarcot képtelen elviselni, sőt azt "elvtelen módon a Jobbik nyakába kívánja varrni" – tették hozzá.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az Európai Bizottság ragaszkodott ahhoz, hogy a nem magyar állampolgárságú, helyben lakó földművesek is részt vehessenek a hétfőn induló földárveréseken.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ujzelandon en vagyok a legszebb no... Hazudni en is tudok, de MINEK?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.