Marlboro, Multifilter, Philip Morris, Benson&Hedges, Golden Gate, Symphonia, Mustang, Főnix, West, Gauloises, Davidoff – ezek a márkák hamarosan mind eltűnhetnek a trafikok polcairól, november 17-ig ugyanis sem a Philip Morris, sem az Imperial Tobacco nem egyezett meg az állami dohányellátóval – írja az Index.

Keddtől pedig már csak egyetlen társaság szállíthat cigarettát a dohányboltokba. Mint ismert, a koncessziót egy sokat vitatott és az EU által is kifogásolt pályázaton Sánta János cége, a Tabán Trafik nyerte el a British American Tobaccóval (BAT) karöltve.

Átmenetileg több márka eltűnhet: a legnagyobbak közül hamarosan csak a BAT termékei lesznek majd jelen, sem a Phillip Morris, sem az Imperial Tobacco nem egyezett meg az Országos Dohányboltellátóval. Állítólag kivárnak, jó esély van ugyanis arra, hogy az Európai Bizottság elkaszálja a dohányellátós törvényt, és akárcsak számos korábbi esetben, vissza kell csinálni az egészet.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Megint kell, hogy valamitol csokkenjen az adobevetel. Nem baj, a csokosokra azert vigyaz az allam, az o beveteleik nem fognak csorbulni.
Tessek a jo hirnek orulni, vagy leszokni... Vagy megtalalni a legozelebbi csempeszt...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Füstbe ment tervek... - visszatérünk a Tervhez, 4 forint/doboz! :)
kutyahűség
Drága nagyapám mezítlábas Munkást szívott. Ez, gondolom, ma már erősen okafogyott márka ...
aremy
@sokanvagyunk: de szép is lenne a 4 forintos ár mert legalább a csókos trafikosok is szívnának mint a torkos borz.
solidedge
Az állami beavatkozás a legrosszabb változat. A piacra kell bízni és az állam által hozott törvényekkel kordában tartani. Az elcsépelt szlogen jur eszembe, amikor Orbán megírja majd memoárját, aminek a címe "Atz illegalitástól az aligellátásig" lesz.
simmering73
Az én nagyapám is a Tervet kedvelte, abból is a sátoraljaújhelyit. 6-7 éves lehettem, én jártam a trafikba cigiért. O tempora, o mores!
Lepényleső
A fekete piac ennél jobb hírt nem is kaphatott volna karácsonyra,főnyeremény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.