Túligénylés esetén nem kaphatnak szociális tüzelőt a „hangosan részegeskedők", a pénzüket „dohányra és alkoholra" költők, a „tiszteletlenek", a „neveletlenek", a szabálysértést és bűncselekményt elkövetők, sőt még azok családtagjai sem.

Mindez a Hajdú-Bihar megyei, mintegy kétezer lelkes Konyár község tavaly megválasztott független polgármestere által írt levélben olvasható, amelyet a NOL.hu közölt

Vig Szilárd történelem–politológia szakon végzett a Debreceni Egyetemen, s 2012-ben azért bocsátották el pedagógusi állásából, mert egy érpataki rendezvényen a konyári cigány tanulók többségéről szólva azt mondta, hogy

„teljesen hülyék", és velük szemben sokszor nem használ más, csak „a fizikai erőszak", ami „párszor kellett".

Konyár község 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert azon a pályázaton, amelyet a Belügyminisztérium az idei fűtési szezonra írt ki önkormányzatok számára szociális célú tüzelőanyag (tűzifa vagy barnaszén) igénylésére.

A pályázati kiírás meghatározza, hogy a településeken kik élveznek előnyt a tüzelő szétosztása során: a szociális ellátásban és települési támogatásban részesülő lakosok, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok.

Ám a belügyi tárca arra nem tért ki, hogy egyes polgárok között szelektálni lehetne „az együttélési normák betartása" alapján.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varirmag
"a „hangosan részegeskedők", a pénzüket „dohányra és alkoholra" költők, a „tiszteletlenek", a „neveletlenek", a szabálysértést és bűncselekményt elkövetők,"

Nem is tudom, lehet hogy ezeknek én sem adnék.
Ha piára,cigire van pénz,ha leköpnek,meglopnak nem is érdemlik meg a segítséget.
És ADNI csak úgy tud nak ( az állam is !) ha előtte vakakiktől ELVESZ ! ( adók,járulékok stbstb.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Akkor a duhaj, kötekedő, hőzöngő senkiháziakat kell a közpénzből támogatni? Miért? Annak adjon az állam, aki beilleszkedik. A kiilleszkedettek meg vegyenek maguknak, ha már barmok!
Tekla
@varrólány: Nem csak róluk van szó ! Elég ha nem fexel le a polgármesternek , ha nem vagy hajlandó dolgozni a földjén ingyen , illetve segélyért. Minél kisebb a település annál nagyobb az elnyomás . Nem csak fűtés támogatást nem kapsz , más juttatást sem rákbeteg kemora járónak 3 hónapra ad 3 ezer segélyt ! De beosztatja, ne hogy alkoholra cigire költse :) Aki felszólal annak vége . Biztos van másféle is , de sok olyan polgármester van, aki például nem segít az öreg , vagy beteg embereknek, mert azokra már nem lehet számítani , minek éljenek tovább ! Ez nem vicc , akkor sem ha tele pofával röhögnek rajta a barátaival!
Desischado
Sajnos, Teklának igaza van, sok polgármester, - főleg, ha fideszes - kiskirályként uralkodik a saját településén, tisztelet a kivételeknek!
Eriksson
Legalább addig tartsa a pofáját a kliens, míg meg nem kapja az apanázsát. Aztán mehet tovább. Az ilyen segítség nem jár, csak adható.
bence
Basszátok meg ! Nekem ne is küldjetek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.