Tarlós István budapesti főpolgármester megint a kancelláriaminisztert és a kormányt kóstolgatja a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A főpolgármester sokadszor fejti ki, hogy a BKV agglomerációs szolgáltatásait (például a HÉV-járatokat) csak szokásjogi alapon finanszírozza Budapest, és ha a kormány nem talál megoldást a BKV finanszírozására, akkor ezeket a szolgáltatásokat a főváros nem fogja fenntartani.

Ha a „kancellárián” tovább hangsúlyozzák, hogy a főváros örüljön annak, ha „támogatást” kap, vagy hogy ezek után a BKV-problémát oldjuk meg magunk, akkor van egy javaslatom: oda kell adni ezt a feladatot a „kancelláriaminiszternek”. Kizárólag ugyanolyan feltételekkel, mint amilyenekkel mi ellátjuk. Meglátnánk, elboldogul-e vele.

- vetette fel Tarlós, aki szerint az ő "zsarolásai" nem hasonlíthatók Demszky Gábor egykori zsarolásaihoz.

Bízom a miniszterelnökben, több miniszterében is, s velük valóban hajlandó vagyok tovább tárgyalni, de kérem, ne hasonlítson az elődömhöz. Az ő idején állandóan csak újabb és újabb működési hiteleket vetettek fel a BKV-val, s főpolgármesterként ennek tudatában „fenyegetőzött”. Én viszont az észrevételeimet úgy teszem meg, hogy a közlekedési cégnek 2010 októbere óta nincs szüksége efféle kölcsönökre.

Tarlós egyébként elismerte, hogy nincs minden rendben a városban, de szerinte az apró hibák felnagyítása méltánytalan a mostani városvezetéssel szemben:

Nem mondom, hogy ma tökéletesen zajlana minden beruházás, de méltánytalan, hogy minden apró hibát felnagyítanak. Mi a korábbi üres szólamokkal szemben mégiscsak megvalósítjuk a fejlesztéseket. A buszállomány csaknem felét lecseréltük. Azelőtt mennyit cseréltek le? A gátlástalanságnak is van határa!

- magyarázta.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.