A miniszterelnök szerint Kína nélkül Magyarország sosem tudott volna kiemelkedni öt évvel ezelőtti válságos helyzetéből. Orbán Viktor kedden Kínában tárgyalt Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel, és az egyeztetés fő témája a magyar mezőgazdasági termékek kínai exportjának növelése volt. A kormányfő pekingi programjáról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője adott tájékoztatást. A kormányfő az egyeztetés után kiemelte, hogy Kína nélkül Magyarország aligha tudott volna kimászni abból a válságból, amiben öt éve még benne volt. Kína nagyon nehéz időkben segített a magyaroknak talpra állni a miniszterelnök szerint. Orbán arról beszélt, hogy Magyarország egy multipoláris világrendben érdekelt, amelyben a kínai nemzeti deviza, a renmibi világpénznek számít, és amiben az Európai Unió és Kína szorosan együttműködnek. A találkozó témái között szerepelt a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése, amit mindkét fél stratégiai jelentőségűnek tekint, és felmerült...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ezzel szemben itthon az egypártrendszer kiépítésén fáradozik. A 2010-es választások előtt még 2 pártrendszert jósolt a kis gömböc és a 2/3-ad birtokában egyből módosította a választási törvényt a győztes mindent visz elv alapján. Így lehetett, hogy az ország fele nem szavazott rájuk mégis 2/3 lett 2014-ben.
Persze az Orbán kézikönyv szerint, nem arra kell figyelni mit mond (mert hazudik) hanem arra amit tesz (a hatalom megtartásáért).
1magyar
A józsefvárosi piac valóban sokat javított rajtunk.
Yoda69
Beruhaztak valamit nalunk a Kinaiak? Eltekintve attol a 2500 kinaitol aki letelepedesi engedelyt vasarolt.
human
@Yoda69: Az úgy 175 milliárd forint lehet amiből a fidesz offshore cégei részesednek. Az megér egy benyalást a kínaiaknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.