Az Országgyűlés mai ülésén a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket is megvitat. A képviselők a második ülésnapon átírhatják az állami földvagyont érintő – júniusban alaptörvényellenesnek minősített – törvénymódosítást, továbbá dönthetnek több hatósági illeték eltörléséről is.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az első ülésnap ma 13 órakor kezdődik, elsőként a közelmúltban elhunyt Herbst János volt fideszes országgyűlési képviselőre emlékeznek a honatyák.

A napirend előtti felszólalások után az interpellációs blokk következhet, összesen két órában, majd az azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el.

Az első ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági jelentéseit vitathatja meg a Ház.

Kedden elsőként az állami földvagyon kezeléséről szóló, az Alkotmánybíróság által júniusban visszaküldött törvénymódosításon változtathatnak. A kormányoldal javaslatára az előterjesztés előhaszonbérleti jogosultság eltörlésére, valamint a védett természeti területekre vonatkozó részei maradhatnak meg.

A parlament ezt követően egyebek mellett elfogadhatja több hatósági eljárás illetékének és igazgatási szolgáltatási díjának megszüntetését.

Változhatnak továbbá a kéményseprő-ipari tevékenységről, a szerencsejátékról, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló jogszabályok, de módosítás várható a szabálysértési mellett oktatási, honvédelmi és energetikai törvényekben is.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@eszegfu: Na ja! Közgazdász meg jogéász! Azért keverik össze ugye a marketinget a markecolással!:-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@eszegfu: Na ja! Közgazdász meg jogéász! Azért keverik össze ugye a marketinget a markecolással!:-))
eszegfu
@silber13: 11:42 Na jól van! Én ennyire nem mertem "messzire" menni!:))
sentinel216
A szünetekben Norbi és izmos felesége tart a képviselő urak gombnyomogató ujjának edzést, hogy bírják ezt a nagy terhelést.
Macskaszem
A lopás, csalás, hazudozás mióta számít munkának?
Toby
Hajrá ! Csupa olyan téma, melyet sikeresen elb***tak a "forradalmárok" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.