Hosszú interjút adott az Indexnek Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója a kreativitással kapcsolatban. Mint kifejtette, ma az üzleti életben a kreativitás sokszor fontosabb, mint a tapasztalat, ezt bizonyítja számos valószínűtlenül sikeres új cég, mint például a Prezi.

Árvai szerint a kreativitás nem tehetség kérdése, hanem ugyanolyan tanulható dolog, mint a matematika. Három dologra van szükség, hogy valaki kreatívan tudjon gondolkodni:

Az első kérdés az, hogy felismered-e a belső motivációdat, és utána képes vagy-e az alapján dönteni, cselekedni. A második: tudsz-e sérülékennyé válni, azaz be tudod-e ismerni őszintén, amit még nem tudsz, vagy esetleg valami olyat, amitől nem leszel népszerű, és amit még meg kell tanulnod? A harmadik kérdés pedig az, hogy képes vagy-e alapvető igazságként kezelt feltevéseket megkérdőjelezni. A Spotify mint cég is erre a kreatív hozzáállásra épült.

A népszerű magyar startup vezetője szerint Magyarországon is lehetőség lenne arra, hogy a társadalmat kreatív módon irányítsuk:

attól, hogy Magyarország megtegye ezt a lépést, nem az tartja vissza, hogy nincsenek meg a lehetőségei, hanem az, hogy nem hiszi el magáról, hogy képes rá, és ez két különböző dolog. (...) Az önbizalomhoz kellenek a bátorító példák, viszont először azoktól az érzésektől kell megszabadulnunk, hogy mi nem vagyunk eléggé tehetségesek, nem vagyunk elég okosak, és hogy bármit is érünk el, a külvilág majd úgyis elrontja.

Árvai kifejtette azt is, hogy 

az első dolog, amit meg kellene tennünk, hogy írunk egy optimistább himnuszt, amiben nem arról van szó, hogy milyen rossz nekünk minden. Minden népnek megvannak a maga kihívásai, csak ne ez legyen már az identitásunk, hogy nekünk minden mennyire borzasztó, mert addig, amíg ebben élünk, önbeteljesítő jóslatként állandóan ez lebeg felettünk.

Mint mondta végül, az agyelszívást nem lehet megállítani, mert már megtörtént, de pont az olyan cégek fordíthatják vissza, mint a Prezi.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
El a mocskos kezeitekkel a HIMNUSZTÓL!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@DR Eric CARTMEN: Azt nem hiszem! Abból botrány lenne, azt még a széthízott csúti zseb-Wallanstein sem merné. Pont elég ennek a lökött prézlifőnöknek a fixa ideája!
Január
@micfild: Te is, valamikor én is azzal foglalkoztam, hogy milyen bűnökről beszélnek. Nem Istent kell hibáztatni, nincs megfelelési kényszer, de, ha egy egyház rátelepszik a vallásra, ott félrevihetik a dolgokat, csak azért, hogy a híveket "félelemben" tartsák.
Itt nem a Krisztusi megbocsátó egyház uralkodik, hanem a Pálizmus. Tudod, Pál apostol féle dörgedelmek vezetik az egyház működését.
Lepényleső
Lehet,hogy sikeres volt a visszafordítás,de a jelek szerint orral a sziklaperemre.
kutyahűség
A kreativitás nagyon nagy részt veleszületett és SOHA, de soha nem tanulható, maximum a meglevő fejleszthető! Amit egyesek az ellenkezőjének hisznek, az a szimpla nárcizmus, amely valóban mutat kreatív jegyeket, amíg nem áll be személyiségzavarrá. De ezzel az erővel egy skizofrén is kreatív.

A Himnuszról pedig szakadj le, komám, ha jót akarsz magadnak. Ezt a legkomolyabban mondom és abszolúte jószándékból. Kevesebbért is dagatra vertek már a pesti éjszakában embereket.
Jozefina
Vannak már próbálkozások! pl. "lopni, megyünk lopni", vagy "Apa dalol" (dal a KDNP-ről) továbbá "Kösszmédia" c. dal. "Dal a boltok vasárnapi bezárásáról"
verum
Most már csak a Bibliát kell lecserélniük, mert túl kompromittáló lehet nekik - és különben is azt is régen irták... :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.