Hosszú interjút adott az Indexnek Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója a kreativitással kapcsolatban. Mint kifejtette, ma az üzleti életben a kreativitás sokszor fontosabb, mint a tapasztalat, ezt bizonyítja számos valószínűtlenül sikeres új cég, mint például a Prezi.

Árvai szerint a kreativitás nem tehetség kérdése, hanem ugyanolyan tanulható dolog, mint a matematika. Három dologra van szükség, hogy valaki kreatívan tudjon gondolkodni:

Az első kérdés az, hogy felismered-e a belső motivációdat, és utána képes vagy-e az alapján dönteni, cselekedni. A második: tudsz-e sérülékennyé válni, azaz be tudod-e ismerni őszintén, amit még nem tudsz, vagy esetleg valami olyat, amitől nem leszel népszerű, és amit még meg kell tanulnod? A harmadik kérdés pedig az, hogy képes vagy-e alapvető igazságként kezelt feltevéseket megkérdőjelezni. A Spotify mint cég is erre a kreatív hozzáállásra épült.

A népszerű magyar startup vezetője szerint Magyarországon is lehetőség lenne arra, hogy a társadalmat kreatív módon irányítsuk:

attól, hogy Magyarország megtegye ezt a lépést, nem az tartja vissza, hogy nincsenek meg a lehetőségei, hanem az, hogy nem hiszi el magáról, hogy képes rá, és ez két különböző dolog. (...) Az önbizalomhoz kellenek a bátorító példák, viszont először azoktól az érzésektől kell megszabadulnunk, hogy mi nem vagyunk eléggé tehetségesek, nem vagyunk elég okosak, és hogy bármit is érünk el, a külvilág majd úgyis elrontja.

Árvai kifejtette azt is, hogy 

az első dolog, amit meg kellene tennünk, hogy írunk egy optimistább himnuszt, amiben nem arról van szó, hogy milyen rossz nekünk minden. Minden népnek megvannak a maga kihívásai, csak ne ez legyen már az identitásunk, hogy nekünk minden mennyire borzasztó, mert addig, amíg ebben élünk, önbeteljesítő jóslatként állandóan ez lebeg felettünk.

Mint mondta végül, az agyelszívást nem lehet megállítani, mert már megtörtént, de pont az olyan cégek fordíthatják vissza, mint a Prezi.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
El a mocskos kezeitekkel a HIMNUSZTÓL!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Most meg a himnuszunk tehet a bajokról?
Nem azt kell lecserélni!
verum
Egyébként ma nálunk egy valószínűtlen siker eléréséhez sem nem kreativitás, sem nem tapasztalat nem szükséges, csak jó haver.
enslaved
@verum: Azért a tudás és a kreativitás meghozza a gyümölcsét haverok nélkül is, legfeljebb úgy könnyebb. Ez a himnusz viszont egy érdekes dolog, mert én már régebben is gondolkodtam azon, hogy vajon miért egyedül a mi himnuszunk ennyire gyászos, csak hallgasd meg a többi országét.
verum
@enslaved: - akit akarnak, ellehetetlenítenek sajnos.
Viszont azt hittem, az emberekben több szövegértelmezés feltételeztem.
A Himnusz nem gyászos, éppenhogy nem. Isten segítségét kéri, hogy jobb legyen az ország sorsa.
Úgy vélem, a keresztények zöme nem szokott imádkozni, nincs is benne gyakorlata.
Azon sem csodálkoznék, hogyha lecserélnék a himnuszunkat amolyan álmodott barackfára.
Silány lett sok ember hite, ideológiája sajnos.
enslaved
@verum: Mivel nem vagyok hívő ember, nekem inkább nyafogásnak hangzik, meg kishitűnek az egész. Persze ízlés dolga ez is.
verum
@enslaved: - elvileg az ország keresztény és keresztény értékeket véd, ápolgat.
Elvileg kisebbségben vagy - amíg Orbán mást nem mond.
F_Viktor
@enslaved: Írod:
"Azért a tudás és a kreativitás meghozza a gyümölcsét haverok nélkül is, legfeljebb úgy könnyebb."

Kihagytál egy szót:
KÜLFÖLDÖN a tudás és a kreativitás meghozza a gyümölcsét haverok nélkül is.
varrólány
Nem mondott hülyeségeket, de nem a Himnuszos mondatát kellett volna kiragadni mert így sokan el sem olvassák a többi mondatot.
A Himnuszban benne van a jókedv is meg a bőség is , hát kiinek mi jut!
papa.49
El a mocskos kezeitekkel a HIMNUSZTÓL!!!
enslaved
@verum: A keresztény értékek nem egyenlőek azzal, amiket ma látni a papoktól. A legtöbb csak a perselyt nézegeti percenként, bort iszik és vizet prédikál. Ha hinnék istenben, akkor azt mondanám, biztosan nem így képzelte el egykoron.
verum
@enslaved: - viszont a keresztény érték nem esik messze a Himnusztól.
Talán éppen ezért akarják megváltoztatni...
enslaved
@verum: Logikátlan amit mondasz, mivel eleve a Fidesz (na és persze a KDNP) elviekben keresztény értékrendet vallanak. Változtatni azon szokás, amivel nem értünk egyet.
F_Viktor
@enslaved: Írod:
"... eleve a Fidesz (na és persze a KDNP) elviekben keresztény értékrendet vallanak."

Ugye, a fityesz már kipróbált minden politikai irányzatot, volt ő már közép-bal, liberális, közép-jobb és most szélső jobb, de volt a vidék, a parasztság képviselője is. Most, a keresztényeket szúrta ki magának, ezért tűri meg a kdnp-t. A lényeg, hogy jöjjenek a szavazatok.

Ateistaként még ismerem a hét főbűnt... Lásd mind a fityeszt, mind a pihekönnyű koalíciós partnerét...
enslaved
@F_Viktor: Én is ateista vagyok, mondhatjuk pogány, viszont a KDNP - t csak kényszerből vették maguk mellé koalíciós partnerként. Ezt sajnálom egyébként a leginkább, jobb lett volna, ha csak a Fidesz lett volna.
Mobil123
Hát igen ! Tudás és kreativitás kell mások meglopásához is!
volvós
Árvai pondró !! Ha hozzá mersz nyúlni a Himnuszhoz, a tökeidet letépik
az igazi MAGYAR emberek !!! Oszt ajvékolnatsz magas C-n !!
Csizmás Kond
...ez a prezli vezér egy hülye...kreatív hülye ami még veszélyesebb is.
amaramaistanna
A jelenlegi himnuszt történelmi himnuszként kell megtartani,s szerintem is újat kell írni,újat ami felemeli a lelkeket,a lelkünket...
silber13
@amaramaistanna: Csodálkozom rajtad, nem szoktál hülyeségeket írni! A csúti dagadt szumózót és tetteit akarod - miként egy vándor, hajbókoló igrichez illik - veretes hozsannázó nótába önteni? Elkeserítő a gondolatod.
Zsuzscsino70
@amaramaistanna: Én rövidebbre fogom a véleményem, mint silber13: a nagy büdös lóf@szt! Remélem elég egyértelmű voltam!
r2d2
Azért a szózat ugye maradhat???

"Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."
vadnarancs
Javaslom tegyük bele ország, Európa és világmegmentő viktorunkat, homlokos petykót, mészáros mangalicát a következő Himnuszunkba, hogy a jövő nemzedéke örökre megtanulhassa, kik tették tönkre hazánkat!
volvós
@Zsuzscsino70: 16:13
Nö létedre bravó !!!
verum
Ez a mai nagy magyar igazság - a haza nevében, a kultúránk, történelmünk védése, ápolása nevében, a keresztény érték megőrzése érdekében -- eltörölnék a Himnuszt.
Mert nem elég "lélekemelő", hogy az Isten áldja meg a magyart jó kedvvel, bőséggel, hogy az ellenség ellen védjen, hogy víg esztendőt hozzon...
Álmodjanak a lelkületükkel barackfákról -- nekem mindig a magyarok himnusza marad a Himnusz.
Ez van.
verum
Most én mondom, akinek ez nem dobogtatja meg a szívét, akiben nincs megrendülés, lélekemelő feltöltődés, az nem is magyar-szívű!

Bessenyei Ferenc előadásában:
www.youtube.com/watch?v=nj93nsW7l-I

és a Nemzeti Filharmónikusok előadásában:
www.youtube.com/watch?v=M_1XePK1DAk
Január
"attól, hogy Magyarország megtegye ezt a lépést, nem az tartja vissza, hogy nincsenek meg a lehetőségei, hanem az, hogy nem hiszi el magáról, hogy képes rá, és ez két különböző dolog. (...) Az önbizalomhoz kellenek a bátorító példák, viszont először azoktól az érzésektől kell megszabadulnunk, hogy mi nem vagyunk eléggé tehetségesek, nem vagyunk elég okosak, és hogy bármit is érünk el, a külvilág majd úgyis elrontja."

Ez lehet, hogy igaz volt kapitalizmusunk hajnalán, de ma már nem, mert akkor hogyan is mert volna elmenni az országból 500 ezer ember, és állja meg a helyét bárhol is van a világban.
namihami
Valóban kéne egy új Himnuszt íratni, amelyiket minden bajnoki focimeccs és hasonló szintű és szinvonalú események előtt játszhatnának le.
A jelenlegi pedig maradjon meg a fontosabb ünnepek és nemzetközi sportesemények ünneplésére.
A másodosztályú Himnusz egyébként is tökéletesen illene nemzeti bajnokságunk szinvonalához.
A Kölcsey-Erkel-féle Himnusz pedig maradjon felemelő és ünnepélyes HIMNUSZunk.
Január
Himnuszunk egy óda. Magasztos költemény, nem pedig induló, mint a másoké. Mi lehet fontosabb Isten áldásának kérésénél? Hiszen minden tevékenységünknél ott van a siker és a sikertelenség lehetősége, ilyenkor jó jön egy kis segítség, egy kis áldás. Még az ateisták is utolsó óráikban Isten segítségét kérik...
Amikor nem tudnak mit kitalálni egyesek rögtön a himnuszunkat veszik elő, foglalkozzanak mással!
JAJMÁR
Már többször szóbakerült a Himnusz "leváltása", és akkor is, most is csak azt mondom, még egy kissé gyorsítani kellene, ennyi az egész.

Egyébként üzenem Árvai Péternek, nézze egy kicsit kreatívabb nézőpontból a Himnuszt, mert pl. az eleje, a dicsőséges századokról szól. Amit pedig énekelni szoktunk, az éppen áldásért, jókedvért és bőségért, és víg esztendőért fohászkodik. Mindez pedig ránk férne és időszerű.
amaramaistanna
@silber13: Nem erről van szó. A himnuszunk verse és zenéje nagyon szép, de kesergő és múltba hajló. Ezért gondolom, hogy történelmi megemlékezéseknél etc,etc,.. továbbra is ezt kellene játszani, de a hivatalos ünnepekre és sporteseményekre, a hivatalos állami himnuszra pályázatot kellene kiírni. Nem most. Majd ha Orbánék eltűnnek a színről...
profon
Nem emelnék ki senkit a hozzászólók közül, de elgondolkodtató, hogy még a téma felvetése is milyen reakciókat vált ki. Csak azért, mert valaki egyszer megírt egy verset, amit himnusznak nevezett ( ami kétségtelenül kiemelkedő vers ) miért ne lehetne elgondolkozni azon, hogy a megváltozott világban újragondoljuk az identitásunkat !? Magam részéről szívesen venném, ha ma élő költők és zenészek megfogalmaznák a Magyarság mai értékeit és jövőképét. Az én életemet nem a Szent Korona vagy a Himnusz határozza meg !
justhpeter
Árvai Péternek minden elismerésem mellett javaslom a magyar történelem tanulmányozását abban a vonatkozásban, hogy legyen akármilyen a himnusz, de a több mint száz év alatt több államformát, rendszert, politikust és más bolondot túlélt, az erkölcsileg és pszichikailag egészséges magyar emberek évszázadon átívelőként követték. Nem gondolom, hogy le kellene cserélni bármire is. Ezzel szemben jó lenne megtanulni tisztelni és használni.

A mai gondjaink nem abból adódik, hogy elavult vagy bárgyún bánatos lenne a himnuszunk, hanem abból, hogy az erkölcsi politikai válságból eredő nihillel, tudatlansággal, műveletlenséggel nem tudunk mit kezdeni, hogy egy tál kölesért eladjuk az anyánkat, hogy nálunk "akinek nincs semmije, az annyit is ér" (Lázár evangéliuma 2010 Magyarország).Ameddig a másik mutyija korrupció, az enyém meg "hagyományos jó kapcsolat", addig semmi becsülete nem lesz a tudásnak, a tisztességnek, csak a pénznek.
nemkati
A Himnusz első 3 versszaka egyáltalán nem bánatos! És az első versszaknál többet nem is szoktunk énekelni. Nekem a Himnusz úgy tökéletes, ahogy van. Részemről nem támogatom egy új himnusz megírását. Különösen nem ilyen korban, amikor a Kerényi-, L.Simon- és Fekete-félék az urak az országban. A gondolattól is kiráz a hideg!
kkalman
Le kellene már szállni erről a himnuszcseréről. Csak a maszatolás megy a téma körül, holott még egy árva "A" betűt, vagy violinkulcsot nem tudott felmutatni senki a készülő új tervezetéből.
A meglévő himnusz ritmusán lehetne kicsit gyorsítani, közben tiszteletben tartva Erkel zenéjét.
terlasz
@papa.49: Kuss legyen szarháziak, a magyar lélek tükörképét nem adjuk, ha addig élünk is!
micfild
@profon: Szerintem is elgondolkodtató.
A Himnuszunk meg pontosan olyan, mint amilyen a magyarság lelkülete. Múlton merengő és siránkozó, mástól (Istentől) l segitséget váró.
Nem buzdit , nem mondja azt, hogy mi vagyunk az "überalles" . Nem a Himnuszunk tehet róla, hogy ilyenek vagyunk. Azért lett ilyen pont a Kölcsey költemény, mert ilyenek vagyunk. A tükörképünk.
Hiába gyorsitanánk fel a zenét, az értelme ugyanaz maradna.
Teljesen felesleges megváltoztatni, attól még nem változnánk meg, mi magyarok.

Magánvéleményem meg az, hogy nekem a Szózat sokkal jobban tetszik, mert sokkal inkább a hazaszeretetre buzdit. bár többszázezer magyar mondta azt ki- hogy Nem itt kell élnie és halnia.
silber13
@kkalman: Igazad lehet, mert kicsit lassú a tempója a himnusznak ( szerintem is ), de ez köszönhető Dohnányi "áldásos" átdolgozásának, na meg sok vezénylő karmester értelmezésének, ami legfőképp a metronom jelzés önkényes megváltoztatását jelentette és jelenti most is.
CHEWBACCA
Optimistább himnuszt? Ez nem marketing kérdése! Ez fohász:
"Isten, áldd meg a magyart,
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
..."
papa.49
Ez a pacák nem a volt fidelitás elnök???
CHEWBACCA
Itt pedig az OPTIMIZMUS hála és alázat / köszönet formájában:

"Értünk Kunság mezein
Ért kalászt lengettél,
Tokaj szőlővesszein
Nektárt csepegtettél.
Zászlónk gyakran plántálád
Vad török sáncára,
S nyögte Mátyás bús hadát
Bécsnek büszke vára.
..."
verum
@profon: - megkérdezhetem mi a te identitásod és mi határozná meg leginkább?
Ugyanakkor egy ország mai történetében miért is lenne elavult a Himnusz?
Aztán szerinted hány évenként kellene változtatni, hogy az identitáson ne essen csorba?
A magyar nyelvet még nem unod? Nem meghatározóbb az egyéniséged számára mondjuk valami más?
Tényleg érdekelne!
karma1
@Január: Igazad van...:o))) De a magyarokat ez a kormany alazta meg, ez a kormany torte meg az onbecsuleset, hiszen eloszor orban "felazsiai"-zta le a magyarokat, aztan a maradekot sepen megosztotta - leglatvanyosabban 3 evvel ezelott az oktober 23-i unnepsegen, amikor azt mondta, hogy aki nem all moge, az nem magyar...

Keves nemzet adott annyi Nobel-dijast a vilagnak, mint mi, de ez is inkabb a multe, mint a londoni 6:3...
Tudosok, muveszek, irok, sportolok jottek a magyarok soraibol, mara meg marad a felazsiaisag, meg a pottyos segg... Es mindket "okossag" a magyarok altal megvalasztott kozeleti emberektol jott,... Magyaran: csinalhat a tehetseges ember Ma.o.-n barmit, ha a sajat vezetoi lesz@rjak a fejet,...
Jankó123
Naná, hogy le kellene cserélni, mert a "nagyonmagyaroknak" az agyi kapacitásukhoz képest túlságosan bonyolult és ezért nehezen tanulható!

www.youtube.com/watch?v=d-dw__4_su4

És igen, egy másik kéne, ami kifejezi a mai Orbáni "Futbólia" megroppanthatatlan nemzeti egységét és összetartozását!
Valahogy így :

"Édes anyám, kedves anyám, csak az a kérésem,
Fotbalcsukát, fotbalcsukát csináltasson nékem.
Fotbal csukát sej-haj, jó sok stoplit rája,
Ez illik, illik, illik a csuti Vezír lábra."
:-)))
enslaved
@Jankó123: Na és a szolmizáció hol marad? Ezt nem lehet az eredeti zenére ráénekelni:-)
Jankó123
@enslaved: Sehol sem olvastam a cikkben, hogy a régi zenére kéne új szöveget körmölni, hanem, hogy egy teljesen új hímnuszt kell írni!
:-)))
enslaved
@Jankó123: Lehet, majd felkérik rá korunk egyik legnagyszerűbb művészét, Győzikét, hogy komponálja meg...:-)
silber13
@Jankó123: Majd L.Simon költ egy veretes kifejezésekkel dúsított szöveget, melyre zseniális Ákosunk "szerez " valamilyen együgyű dallamocskát. Mert nagy ám és bőséges a zeneirodalom, ugye Ákoska, van hová nyúlni, van honnan ollózni!
Jankó123
@enslaved: Lesz is belőle egy sukár himnusz!
Hogyaszondja :

Dzsik, dzsik, dzsik, dzsik!
Jáj édösanyam, jáj jáj édösanyám, de sukár á kérésöm,
...
:-)))
enslaved
@silber13: Meg majd Szanyi is besegíthet a szövegbe. Lenne ám anyázás benne:-))
silber13
Gyózike meg is hangszereli köcsögre meg dudára,meg hevenyre, vörhenyre és elektromos kazamatára!
JAJMÁR
@profon: 19:47 Ha nem a Szent Korona és a Himnusz határozza meg az életedet, minek akarod lecserélni?
Nem más ez az ötlet, mint egy gumicsont a népnek, hogy elrágódjon rajta, és magát a Himnuszt okolja azokért a bajokért, amik nehezítik az életlét. Fohász ez, ami az ünnepeken felemelő, és az emberek örökké fogják énekelni. Ha száz másik lesz is, akkor is, ezt is.
A sorsunkon pedig ideje lenne változtatni, mert annak mi magunk vagyunk a mozgatói, nem a Himnusz.
silber13
@enslaved: Szanyi labdába sem rúghat koszorús költő nagyságunk: L.Simon mellett
JAJMÁR
Azér' amióta ez a felcsúti focicsapat indulója, sokkal sikeresebbek, mert ez csöpög a lelkesedéstől meg a lendülettől, meg az akarattól!
(Akár a szarka..)

De kb. ilyenféle várható ezektől, torzók.

www.youtube.com/watch?v=cSNkEYEb_eY
Jankó123
Vagy, esetleg át is vehetnénk egy másik néptől, amit már úgy sem használ!
Pl.:
"Csútland, Csútland űber alles"
:-)))
enslaved
@Jankó123: Sosem felejtem el, amikor még kicsi gyerek voltam (tegnap:-)) ), hogy kezdődött a magyar-bolgár meccs, és amikor lement a magyar himnusz, és kezdték a bolgárt, csodálkozva kérdeztem meg apámat, hogy most miért nem azt éneklik, hogy Isten áldd meg a bolgárt? :-)))
Persze a szomszéd gyerek sem volt semmi, amikor azt kérdezte meg, hogy a brazilok a magyarok?
Mobil123
@Jankó123: Te hajtasz valami megbízásra ?? :-D :-D
silber13
@JAJMÁR: 9:23-ra: régen hallottam ilyen blőd szöveggel egybekötött zenei katyvaszt, rettenetet!:-)))
wagabund
hát igen...ez már csak így szokott lenni... a siker, a pénz, az ismertség előbb-utóbb elhiteti a versenyzővel, hogy már mindenről kinyilatkoztatást tehet...akár a himnuszról is...
ezzel nem is lenne baj, átérzem amivel indokolja az új himnusz szükségességét...de...
...de a mostanit sem tudják, talán az első sort...akkor?

nekem egyébként nagyon megfelel a mostani...ha borongós, akkor borongós...de az enyém...ráadásul a múltunkról(is) szól...azt nem szabad kidobni..(vagy szégyellni)
solidedge
Támogatom a himnusz megváltoztatását. Sorsunkhoz képest túl vidám a hangvétele.
Jankó123
@Mobil123: Ááá, dehogy, csak beindultam, mint kockás zokni a centrifugában!
:-)))

Bár, néhány milliárd, ennél sokkal kreatívabbá tudna tenni!
JAJMÁR
@karma1: 08:25 "Kevés nemzet adott annyi Nobel-díjast a világnak, mint mi"
- de ehhez el kellett innen mennie!
Kérdés, hogy a magyar haza adta-e, vagy az, aki lehetőséget adott a tehetség kibontakozására.
(Persze, én is büszke vagyok, de még büszkébb lennék, ha ebben a hazában a tehetséget nem eltaposni igyekeznének.)
nemkati
@JAJMÁR: Nem sok lehet köztük, aki itthon érte el azt, amiért a Nobel-díjat megkapta. :(
micfild
@CHEWBACCA: Haj, de bűneink miatt...
milyen bűnök?? folyton mindenki a bűneinkkel jön... mintha más nép talán bűntelen lenne.
sőt.. ha magunk köré nézünk, a magyarságnak van a legkevesebb bűne.
silber13
Valaki igazán tudatosíthatná ennek az önfényező majomnak az agyában, hogy már a rómaiak is megmondták: " Ne sutor ultra crepidam ". Ne akarjon olyan valaki himnuszt írni aki annyit ért a versfaragáshoz, mint a megboldogult Szabolcska Mihály zeneileg meg a violinkulcsról feltételezi, hogy a biztonsági ajtók zárjának kulcsa!
CHEWBACCA
@micfild: Értem a kérdést! Szándékosan nem azt idéztem! Egyébként az a fohász-jelleg, mintegy ima, tehát az Istennek való megfelelés fedezhető fel az általad idézett sorokban...
JAJMÁR
@nemkati: 11:17 Az a döbbenetes, hogy egy részük nem is kifejezetten magyar származású, de kötődése van. Sokan pedig külföldre települtek. Többségük zsidó volt.
De persze valójában mindez nem számít!
micfild
@CHEWBACCA: Nekem pedig már kislánykoromban is azon szántott az agyam, hogy milyen bűnök? Azóta is.. pl katolikus temetésre kell mennem, - ahol jól ismertem az elhunytat- folyton azon agyalok, milyen bűnök?? Néha kedvem lett volna felkiáltani!- milyen bűnök??
Tudom.. ez egyéni szoc probléma.. mondjuk nem akarok semmiféle istennek megfelelni.
CHEWBACCA
@micfild: Persze! Neked ez fontos! Jogos a kérdés! A tízparancsolat?! Bűn az élet?! Nekem erre Moldova megadta a választ...
DR Eric CARTMEN
Szerintem már a habony-finkenstein művek fiókjában ott lapul a mű, ami többek közt a püffedt pávatáncos dicsőségeiről (hehe) zengedez.
silber13
@DR Eric CARTMEN: Azt nem hiszem! Abból botrány lenne, azt még a széthízott csúti zseb-Wallanstein sem merné. Pont elég ennek a lökött prézlifőnöknek a fixa ideája!
Január
@micfild: Te is, valamikor én is azzal foglalkoztam, hogy milyen bűnökről beszélnek. Nem Istent kell hibáztatni, nincs megfelelési kényszer, de, ha egy egyház rátelepszik a vallásra, ott félrevihetik a dolgokat, csak azért, hogy a híveket "félelemben" tartsák.
Itt nem a Krisztusi megbocsátó egyház uralkodik, hanem a Pálizmus. Tudod, Pál apostol féle dörgedelmek vezetik az egyház működését.
Lepényleső
Lehet,hogy sikeres volt a visszafordítás,de a jelek szerint orral a sziklaperemre.
kutyahűség
A kreativitás nagyon nagy részt veleszületett és SOHA, de soha nem tanulható, maximum a meglevő fejleszthető! Amit egyesek az ellenkezőjének hisznek, az a szimpla nárcizmus, amely valóban mutat kreatív jegyeket, amíg nem áll be személyiségzavarrá. De ezzel az erővel egy skizofrén is kreatív.

A Himnuszról pedig szakadj le, komám, ha jót akarsz magadnak. Ezt a legkomolyabban mondom és abszolúte jószándékból. Kevesebbért is dagatra vertek már a pesti éjszakában embereket.
Jozefina
Vannak már próbálkozások! pl. "lopni, megyünk lopni", vagy "Apa dalol" (dal a KDNP-ről) továbbá "Kösszmédia" c. dal. "Dal a boltok vasárnapi bezárásáról"
verum
Most már csak a Bibliát kell lecserélniük, mert túl kompromittáló lehet nekik - és különben is azt is régen irták... :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.