Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a napokban kiderül egy "titkos háttérmegállapodás" arról, hogy az Európai Unió befogadna 400-500 ezer szír menekültet.

A kormányfő a Magyar Diaszpóra Tanács szerdai ülésén arról beszélt, hogy akár még a héten Berlinben bejelenthetik ezt a javaslatot, amely ugyan kikerült a múlt heti EU-Törökország-megegyezésből, de szerinte létezik "ez a titkos háttérmegállapodás".

Azt mondta, hogy óriási nyomás lesz Magyarországon és a többi visegrádi tagállamon amiatt, hogy ezeket az embereket nemcsak behozni akarják Európába, hanem rögtön szét is osztani a tagállamok között "kötelező erővel".

"Mi ezt nem tudjuk elfogadni" – jelentette ki a miniszterelnök.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ti már csak tudjátok...jártasak vagytok az ilyen titkos háttérmegállapodásokban nemdebár?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@Hellcat: Én helyetted is szívesen beismerek bármit, hiszen legalább annyi közöm van hozzád, mint O.V:-hez, (illetve hozzád sokkal több, hiszen veled már többször diskuráltam, míg O.V.-val soha)... szerinted a "beismerésnek" az a lényege, hogy valaki más a te nevedben beismer valamit?
Amúgy meg van önkritikám, így beismerem, hogy félreértettem a megjegyzésedet (figyelmetlen voltam), úgy értelmeztem, hogy arra utaltál, honnan tudhat egyáltalán O.V. egy ilyen háttér megállapodásról. Erre írtam, hogy O.V. tudhat ilyenről és te? (honnan tudhatnál, ha nem vagy bennfentes...)
De mint ügyvéd és politikus nyilván találkozott már ilyennel...
Egyébként cég alapításkor is történnek ilyenek - mármint háttér megállapodások, amik teljesen jogszerűek...
Amire O.V. utal, hogy Merkel kötött ilyet, az Uniós tagállamok beleegyezése nélkül, már erősen kérdéses a jogszerűsége...
Hellcat
@rugacs: Ok akkor félreértés volt...nem is igen értettem a dolgot, de így már világos.
Nyilván történnek háttérmegállapodások...ami zavar, hogy a fidesz féle háttérmegállapodás a mi kárunkra fog menni. Trafikmutyinak is megvolt a forgatókönyve előre...paks2 ről ne is beszéljünk...vagy ez az olimpia mutyi...8 helyett hirtelen 50 milliárd...brutális. Ilyenekbe fog belerokkanni az ország. Más értelmes városok szavazás után visszavonták a rendezési jogért való indulásukat. Nem hiszem, hogy ez lenne a fontos amikor a tanárok eszköz és fizetés nélkül dolgoznak...a kórházak összedőlnek...mondjuk max a betegekre dől, mert az orvosok már elhúztak külföldre. Nem azt nézik ezek, hogy javuljon itt a helyzet, hanem azt, hogy mit lehet jól szétlopni. Innentől felőlem, köpködhetnek bármerre, hiteltelenek.
Szókrakész
@magyarbakancs: Na még 3 Orbántakarodjot gyorsan nyomjál ide.
Szókrakész
@human: A megállapodást az mszp alapra felépített fidesz lezárás jelenti.
De mindkettő benne van.
Csak most az a gond, hogy nem az mszp építtethet.
human
@Szókrakész: A logikád alapján nem csak azt kellene megbüntetni, aki gyorshajtás miatt gázol, de azt is aki oda tervezte és megépítette az utat. Egy dolog, hogy valaki utat épít és más dolog hogy valaki azt felelőtlenül használja. Ugye érted?
magyarbakancs
@Szókrakész:" Na még 3 Orbántakarodjot gyorsan nyomjál ide."
Nem nyomok.
Utálatos politikája van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.