Elfogtak a törökszentmiklósi rendőrök négy férfit, aki a gyanú szerint idős embereket bántalmazott és rabolt ki – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Pásztorné Kovács Ágnes közölte, a rablás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított fegyverneki férfiakat a hétvégén fogták el és hallgatták ki. A Szolnoki Járásbíróság kedden elrendelte a 25 és 35 év közötti gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A szóvivő jelezte: a nyomozás hónapokkal ezelőtt indult, miután ez év eleje óta több idős embert is bántalmaztak és kiraboltak a megyében.

Az első eset február 8-án este történt, amikor két, maszkot viselő férfi ment be egy örményesi családi ház nyitott ajtaján, majd az otthon tartózkodó férfit bántalmazták, megkötözték és az értékeit követelték. A rablók a sértett idős édesanyját is megfenyegették, majd a megtalált készpénzzel és két mobiltelefonnal távoztak. Ugyancsak két maszkos férfi támadt rá március 8-án este egy tiszatenyői házaspárra, azok otthonában. A lakókat megkötözték, majd a berendezést felforgatták és a megszerzett készpénzzel elmenekültek. Június 28-án ebédidőben hasonló kinézetű rablók jártak egy túrkevei családi házban is, ahol az éppen hazaérkező lakót bántalmazták és megkötözték, azután átkutatták a házat, és több százezer forintnyi zsákmányukkal elhagyták a helyszínt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.