Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt tartotta sajtótájékoztatóját az Együtt, mert szerintük a kormányfő családjának gazdasági érdeke mozgatta a Fideszt abban, hogy elfogadják a közbeszerzési törvény módosítását, amely szerint a saját lábon álló, azaz nem közös háztartásban élő hozzátartozó ezentúl nem összeférhetetlen a közbeszerzésekben.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja felszólította a Fideszt, hogy vonja vissza a közbeszerzési törvény kedden elfogadott módosítását, és térjen vissza a korábbi, szigorú összeférhetetlenséget tartalmazó szabályokhoz – mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke.

Szigetvári Viktor az eseményt Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt tartotta, amit azzal indokolt: meggyőződése szerint "Orbán Viktor családjának gazdasági érdeke mozgatta a Fideszt abban, hogy ezt a szörnyűségesen korrupt, átláthatatlan törvényt áterőltette 24 óra alatt az Országgyűlésen".

A kormányfő családja, édesapja, valamint lányának házastársa révén közvetlenül állami, önkormányzati forrásokból gazdagodott az elmúlt években – jelentette ki. A politikus hozzátette, véleménye szerint a miniszterelnök veje egy strómannak adta át cégét, ami ettől még "az Orbán-család (...) gazdagodását szolgálja".

A pártelnök megjegyezte, emellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter családja is közvetlenül érdekelt a módosításban, mert édesapjának családi cége korábban vasútépítésekben vett részt, most pedig egy olyan mérnöki, tervezőcéget vezet, amelyik kizárólag állami vasútépítési infrastruktúrabeszerzésekben érdekelt – mondta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.