természetesen továbbra sem von le semmit a betegség súlyosságának mértékéből. S abból sem, hogy az ISIS által felélesztett történelmi, és Európában sem ismeretlen hagyományok kedveznek a járványoknak. Hogy akkor mi a gond? Leginkább az, hogy a környezet, az előzmények be nem mutatása nélkül féllábú, információhiányos, hitelességében csak részleges benyomást keltő marad a közlemény. A források közlésének elmaradása, például a képeknél, ugyancsak hitelességi kétségeket támaszthat. Minden tévedést a szerző nyakába varrva. Miközben egy hírközlés egyik legfontosabb értéke kellene, hogy legyen a hitelesség. Mármint akkor, ha a média, akár úgy általában is, komolyan akarja venni magát. S szeretné, ha komolyan vennék.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...oldalsemleges sajtó márpedig nincs.
GeoCravker
@Csizmás Kond: sok szempontból tényleg nincs.
cs.n.
Van, aki foglalkozik ilyesmivel (mármint hogy forrást keres, utánanéz), van, aki mindent bekajál kritika nélkül. Utóbbiaknak van szükségük pl. ilyen figyelmeztetésekre: propeller.hu/itthon/3176171-ne-doljon-be-nem-igaz-hogy
GeoCravker
@cs.n.: Ahogy Csizmás kartárssal is "beszéltük" sajnos a sajtóetikai rések eloszlása oldalsemleges. Amikor pedig a média, a maga súlyával kidobol egy baromságot, akkor az különös felelősség.
Egy valótlan hír esetében éppen úgy, mint amikor egy valós hír hírértékét rombolja szét a hazug körítés
wagabund
szégyellem, de beszoptam egy hírt, többször is..először, hogy visszatoloncoltak vagy harminc migránstot hazánkba...erre kérdeztem, hogy a kormány erről nem szólt?
aztán a következő hír az volt, hogy nem is, csak szeretnének visszaküldeni...hurrá! akkor csak igaz, hogy a kormány ellenáll...
aztán este látom ám, hogy igen, ebben az évben befogadtunk egy csomó visszatoloncolt menekültet..némi nyögdécselős magyarázattal...akkor mégsem áll ellen?

mi jöhet még? újabb (ál)hír?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok