A kötelező betelepítési kvóta elleni összefogás működik, az emberek értik a migránsok szétosztásának jogtalanságát – értékelt a rezsiharcosként elhíresült Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus szerint már a nemzeti konzultáció során kiderült: a magyar emberek tudják, hogy Európa szervezett megszállása zajlik és az unió bevándorláspolitikája egyértelműen felelős ezért. Az íveket visszaküldő 1,1 millió ember 90 százaléka az ország megvédése mellett foglalt állást akkor – idézte fel Németh Szilárd, aki arra is kitért, hogy a műszaki és jogi határzár érvénybe lépése óta gyakorlatilag megszűnt az illegális határátlépés.

A kötelező betelepítési kvótára utalva ugyanakkor közölte: a veszély nem múlt el, az EU és főleg baloldali politikusai ragaszkodnak a migránsok elosztásához és arra biztatják a bevándorlókat, hogy jöjjenek nyugodtan. A kvóták elleni összefogást nemzeti ügyként jellemezte és jelezte: szombat estig 1 millió 300 ezer ember írta alá az íveket.

A fideszes politikus emlékeztetett, hogy az igazságügyi miniszter 10 érvre hivatkozva benyújtotta kvóta elleni keresetét az Európai Bíróságra és az Alkotmánybíróság is vizsgálódik.

Németh Szilárd a párizsi merényletekre utalva azt is kijelentette: a terroristák "ráültetik saját politikájukat" az óriási bevándorlási hullámra, így a kvótákkal a veszélyt is szétterítenék a tagállamokban.

Bírálta azt is, hogy Szigetvári Viktor Együtt-elnök 15 ezer migráns azonnali letelepítését követeli, a DK-t vezető Gyurcsány Ferenc pedig felújított önkormányzati bérlakást adna nekik.

A magyarok önvédelmi reflexe ugyanakkor működik – jelentette ki, azt kérve, minél többen írják alá az íveket, hogy még erősebb koalíció jöjjön létre az emberek és a kormány között.

A kormánypárti politikust kérdezték Colleen Bell amerikai nagykövet szavairól is, miszerint Magyarországnak joga van megvédeni a határait, ugyanakkor a menekülteket méltóságuknak megfelelően, humánusan kell kezelni. Azt felelte: a menekültek – azaz nem az illegális bevándorlók – Magyarországon oltalomban részesülnek, ha megkapják a menekültstátuszt.

Megkérdezték arról is, hogy Belgium idén eddig 30 migráns visszatoloncolásáról döntött Magyarországra. Erre Németh Szilárd úgy reagált: ez egy hosszadalmas eljárás, az érintetteket először meg kell keresnie a hatóságoknak, s számukra ott van még a fellebbezés lehetősége is. Emellett ha szírekről van szó, akkor Magyarország álláspontja egyértelmű: ők nem itt léptek be elsőként az unió területére – szögezte le.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@hemami: Latom, nem is kicsit elvalult. TENYEKET kertem, ADATOKAT hivatalos forrasokbol, nem valami naci-szelsöjobb mediabol! Ja, hogy ilyen nincs? Meg MO-rol sem??? Hany menekült maradt MO-on? Mekkora a bünözesi rata a magyar atlaghoz viszonyitva? Mennyit költ 1 menekültre a magyar allam, ill mennyit kap EU-forrasbol? Hany menekültet szallitottak regisztracio nelkül (tehat törvenyellenesen!) az osztrak hatarra? Senki nem arra kivancsi, hogy valaki milyen pletykakat, vagy egyenesen hazugsagokat terjeszt, hanem megerösithetö, hivatalos forrasbol szarmazo tenyekre es adatokra, pl kül-belügyi forrasokbol! Jartal mar Pariszban? Hol van a "no go" zona? Vagy csak az unokaöcsed szomszedjanak a sogora meselt rola, mert a kurucinfon olvasott rola? Egyebkent ha olvasni tudnal magad is, akkor tudnad, hogy az eddigi merenylök (London, Madrid, Parizs, stb.) egyike sem menkült volt, hanem az ottani oszag allampolgara! Ha pedig valamit is tudsz haborukrol akkor tudhatod, hogy a civil lakossag a szenvedöje, aki elmenekül. Egyedül a 2. VH utan több mint 10 millio ember volt kenyszeritva orszagot valtani! Öket is mindegyiket terroristanak neveztek? Az idegenekkel mindig csak az az uralkodo ijesztgetett, akinek ingatag volt a hatalma es diktaturara törekedett! Bekeidöben, okos uralkodo betelepitett a birodalmaba idegeneket (svabok, hollandok, hugenottak) akik fejlödest hoztak. Na ilyenre MO-on bizoonyara nincs szükseg, mert a legujabb HIVATALOS statisztikai adat szerint 2010 ota (Orbania kezdete) több mint 500ezer magyar költözött külföldre! Mennyi lehet a nemhivatalos szam? En a legközvetlenebb környezetemben 3 ilyenröl tudok! Ha csak minden 1000. tud 2-röl, az mennyi nemhivatalosan??? Inkabb azon kellene okosan gondolkozz, hogy ki fogja a gyerekeid es unokaid nyugdijat fizetni, mert ami idaig a kasszaban volt, az lenyulta diktatorka es bandaja. Az orszag lakossaga folyamatosan csökken, a keresök es eltartottak aranya drasztikusan valtozik! Nemetorszagnak evente 150-200ezer bevandorlora van...
teuton
@ThAdam: Gondolod, hogy egy EU-törvenyt egy magyar online peticioval eltörölhetsz? Hat akkor almodj tovabb, vagy vivd a szelmalomharcot Don Q! Egyebkent milyen kvota ellen is akarsz alairasokat gyüjteni? Közöld mar velem -hivatalos forrasbol-, hogy hol lett valamifele kvota barmelyik orszagra eröszakolva? Mert ez is csak hazugovics es bandaja kitalacioja, a zembereket riogatni...
eugen4402
A rezsőharcos néha belepislanthatna az értelmező szótárba, mielőtt ilyen hosszú kinyilatkoztatásra szánja magát. Amikor meghallottam, hogy "minél többen írják alá az íveket, annál erősebb koalíció jön létre az emberek és a kormány között". Álmomban sem gondoltam, hogy én - mint nép egy tagja - koalíciós partnere vagyok a kormánynak...
hemami
Adatokat ne tőlem kérjen, nyilvánvalóan ezeknek nem vagyok a birtokában , ahogyan az illetékesen kívül, mások sem. Viszont mindennél jobban hiszek a saját szememnek, van, aki annak sem, mert szerinte minden ilyen videó, tudósítás csak kamu. Ezen kár is vitatkozni, nem jutunk közös nevezőre. Nem a vitatkozás a lételemem, itt inkább elvekről van szó, amelyeket nem rendelnék alá gazdasági kérdéseknek, mert itt sokkal többről van szó .Maradjunk annyiban, hogy nem szeretném a gyönyörű lányunokámat burkában, vagy csadorban elképzelni még rémálmomban sem, nemhogy a valóságban. Nem szeretnék a saját és mások utódaira sem egy muzulmán Európát örökül hagyni, de legalább a saját hazánk maradjon ettől mentes. Igen, ilyen elvakult vagyok.
világlátó
Ha elfogadnánk Boros Péter volt miniszterelnökünk vitatható megnyilvánulását az ország szellemi és erkölcsi amortizációjáról 1945 utáni Magyarországon, akkor ez az év az amortizáció tetőpontja,/ vagy az erkölcsi és politikai lezüllés legalja /Hogy erről a nagyon kényes, kritikus kvóta kérdésről miért a rezsiszilárd beszél azt végképpen nem értem. No persze ő a akármilyen nemzetvédelmi, biztonsági parlamenti bizottság vezető személyisége.
Az egész megnyilvánulás követi a vezér görcsös ragaszkodását ahhoz a tarthatatlan rögeszméhez, hogy minden beengedett nem fehér és nem keresztény potenciális terrorista.
Megértem a totális ellenzők álláspontját is, amikor rettegnek a gondolattól is, hogy unokájukat csadorban képzeljék el, másodrendű állampolgárként, ahol két nő szavazata érhet egy férfi szavazatot, és a többi iszonyatot, amit mostanság tömegével olvashatunk az ijesztgetős sajtóban.Azért értem meg, mert be kell látni, Borosnak igaza lehet. Nem csak erkölcsi és politikai lezüllés kezdődött 1945 után, hanem a lakosság legszélesebb köreinek szellemi leépülése is.A hazai keresztény, történelmi egyházaink is mélyen elgondolkodhatnak azon, hogy volt megengedhető, hogy hívő népünk ilyen vad, féktelen félelembe volt hajtható, éppen papjaik által, akik olyan könnyen kaptak az alkalmon és a gonoszt máris behelyettesíthetővé, kézzel fogható idegenekké, migránsokká degradálták.Tisztelet a kivételeknek. A keresztény többség, választott parlamentje, kormánya, igazságügyi szervezetei, oktatási-nevelési-szociális-kulturális intézményei, közigazgatási, rendfenntartó hatóságai, mindannyian oda jutottak, hogy képtelenek befogadni átmeneti időre, néhány ezer - nevezzük őket egyszerűen - idegeneket ?
Attól való félelmünket, hogy gyorsan átalakítják a magyar államrendet, hagyományainkat, keresztény kultúránkat és identitásunkat, veszélyeztetik a közrendet és a közbiztonságunkat, képesek voltak elhitetni 1 millió 300 ezer magyar állampolgárunkkal, a kvóta elvetését, a teljes elzárkózást.
világlátó
Ha a mi országunk teljes berendezkedése ilyen gyenge, sérülékeny és önbizalma vesztett, akkor érthetővé vált számomra, miként vezethető pórázon és miként vált ilyen kisegítő iskolás alsó tagozat állagúvá.
Ugye mindezt nem gondolhatjuk komolyan önmagunkról kiállítva egy igen lesújtó bizonyítványt.
A befogadó országok, most már talán eljuthattak oda, hogy képesek tájékoztatni a befogadottakat helyzetükről, lehetőségeikről, jogaikról és kötelességeikről. Nem kell áttéríteni őket. Lehet átmeneti időre, velük megállapodva, beláttatva az átmenetiség szükséges, de elégséges mértékét. Ehhez sokféle információs , tájékoztató, nyelvi nehézségek okán segítő szolgáltatásokra van szükség, főleg türelemre, megértésre, a sok emberi tragédia érzelmi kitörései megértő, de legalább elfogadó elviselésére.Ugyanakkor nagyon kemény, következetes gyors beavatkozásra, az aktív szembeszegülő kiemelésére és kitoloncolására is. Ha ez egységes, gyors, de főleg következetes akkor a befogadásért cserébe az azt elfogadó általános és speciális / vallási / megértéssel, a szabad ember tudatos,önként vállalt együttműködési szándékával, sőt az általános emberi lét legfontosabb területein a mielőbbi beilleszkedést vállalásával kell válaszoljon. Ha ez helyett teret engedünk a megalapozatlan követeléseknek, az elfogadhatatlan, a többségi társadalom normáival szembeszálló magatartásformáknak, abból súlyos zavarok, konfrontáció, előbb ösztönös, majd már szervezett, tudatos szembeszegülés válik, amit csak erőszakkal lehet rendezni.
A magyar nép van annyira erős és kultúrált, hogy felül tud emelkedni a médiák riogatásán és a helyén tudja kezelni ezt a normális emberi problémát. Ideje volna a pánikból és a tudatosan gerjesztett őrületből visszatérni a normális, civilizált gondolkodáshoz.Néhány ezer más kultúrából, vallási körből, drámai helyzetből , háborús környezetből, a lét és a nemlét határán kilátástalanul tengődő helyzetből kimenekülő, vagy a jobb emberi életkörülmények közé vágyakozó ember elfér itt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.