Az 1945. évi nemzetgyűlési választáson a nagyarányú részvétel és az, hogy a Független Kisgazdapárt megszerezte a mandátumok többségét, egyértelművé tette, hogy a magyarság olyan polgári demokráciában kíván élni, ahol saját sorsáról maga dönthet szabadon - mondta Gulyás Gergely. A Veritas Történetkutató Intézet az 1945. november 4-én tartott nemzetgyűlési választások 70. évfordulója jegyében Szabad választás - szabad a választás? címmel szervezett konferenciát a Parlament felsőházi termében. Gulyás Gergely a konferencia megnyitójában arról beszélt, hogy a második világháború katonai győzelme vagy veresége a jövő szempontjából csak másodlagos volt. "Az amerikai és angol megszállási övezetbe került országok akkor is győztesnek érezhették magukat, ha katonai vereséget szenvedtek, míg szovjet gyámság alatt a győzelem is vereséggel ért fel, így lettünk mi magyarok vesztesek a vesztesek között is" - fogalmazott. Hozzátette: mégis, aligha lehet vitás, hogy 1990-ig a magyar történelem...

Forrás: stop.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
De ne felejtse ez a féreg, hogy 1989-ben is!

Ahogy 1945-ben nem ez történt, ugyanúgy 1989-ben sem!
És azóta folyamatosan egyre rosszabb lett a többségnek és a dolgozóknak!
De ilyen rossz sose volt, mint most van.
Ekkora vagyoni különbségek nem voltak még Magyarországon, mint most van!
Ha így folytatódik tovább, akkor ez a vagyoni különbség egyre nő!
Ami még eddig nem volt Magyarországon az is megtörtént, megtörténik, mégpedig a rabszolgatartó társadalmi berendezkedés létrejötte!
Ez köszönhető a fideSSkdnp koalíciónak, és a lepkefing súlyú ellenzéknek!
zöldszem
Gergely, Gergely, hmm!
- Mi a különbség a demokrácia és a népi demokrácia között?
- Valami olyasmi, mint a baxás, és a kibaszás között.
Tudsz különbséget tenni??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.