Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közérdekű adatkérést tartalmazó levélmintával segíti a kíváncsi pedagógusokat. A közoktatás „minőségbiztosításának” új rendje alapján arra kötelezik a pedagógusokat és az intézményvezetőket, hogy egyénileg és csoportosan rendszeresen értékeljék önmagukat, és ennek eredményeit az Oktatási Hivatal központi adatbázisában tárolják majd. Erre egy új központi adatbázist hoznak létre, amelynek céljairól és az adatkezelés korlátairól a jogszabályok alig mondanak valamit. A korábbi adatvédelmi biztos, Majtényi László szerint a homályban hagyott szabályozás alapján törvénysértő módon zajlik majd ellenőrzés, és az adatbázis miatt a pedagógusok alkotmányos jogai sérülnek.

Forrás: vs.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@verum: és azonfelül:

"A korábbi adatvédelmi biztos, Majtényi László szerint a homályban hagyott szabályozás alapján törvénysértő módon zajlik majd ellenőrzés, és az adatbázis miatt a pedagógusok alkotmányos jogai sérülnek."
kkalman
Minden világos, csak az nem, hogy miért van erre szükség?
verum
@KERKA: - hát, éppenséggel erre vagyok kíváncsi, hogy ezt hogy magyarázzák meg.
Bár úgy vélem, nem kell nekik semmit magyarázni, enélkül is ledugják a torkukon. :-(
verum
@kkalman: - éppen hogy az a legvilágosabb, hogy miért van erre szükség!
kkalman
@verum: Tudom. A kérdés költői és egyben ironikus volt a részemről. Azért a fanok és fannék megpróbálhatnának válaszolni rá.
verum
@kkalman: - még várják a központból érkező magyarázatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.