Terjed a Facebookon egy levél Kormos Anett tollából. Anett anyuka és humorista is, írása eredetileg a WMN.hu-n jelent meg. A gimnazista Csenge korábban leírta, mi a baj az oktatással iskolás szemmel. Mindezekből úgy tűnik, Úgy tűnik a magyar oktatási rendszerből mindenkinek elege van, diáknak, tanárnak szülőnek egyaránt.

Forrás: lajk.startlap.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kormos Anettnek üzeni az emberminiszter: az oktatás nem kabaré.
Szerintem sem. Ezen a szinten már szégyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Kormos Anettnek üzeni az emberminiszter: az oktatás nem kabaré.
Szerintem sem. Ezen a szinten már szégyen.
A Tündik bündije
@Peller Anikó: Igen, erre találták ki tőlünk nyugatabbra, ahol már a 21. században járnak, azokat az eltérő oktatási módszereket, amelyek a gyerek igényeihez alkalmazkodnak, úgy mint értő olvasásos és vizuális módszerek, valamint speciális tanrend, mindez a szellemi képességtől függően, amely felmérést az első osztályban megejtik. A házi feladat pedig maximum ajánlott, de soha nem kötelező, mivel testileg és szellemileg is ki kell pihennie magát a gyereknek, mivel még felnőttként is fárasztó az egész napos koncentrálás.
A Tündik bündije
@Mézike: Nem hinném, hogy hibás. Napi 8 óra koncentrálás még felnőttként is sok olykor.
KERKA
Házi feladat mindíg volt, az én gyerekkoromban is. Ezzel kellett megerősíteni azt, hogy a gyerek megértette a délelőtt tanultakat. Csakhogy amíg én félóra alatt végeztem vele és utána mentünk csapatosan játszani bicajozni, addig ma már este egy anyuka órákig segít elkészíteni a szorgalmi feladatokat, vers tanulást, meg egyéb táblázatokat megszerkeszteni, gyűjtőmunkákat megcsinálni. Környzetismeretből ki kellett gyűjteni az erdei növényeket, állatokat. Mindkét szülő órákig kereste a neten ami ide tartozik, és nyomtatták ki, hogy készen legyen a feladat. marhára örültek ennek a szülők.
glorianna
@Mézike: De nem ám! Ennyi felesleges szamárságot sosem kellett megtanulni senkinek. S míg 40-50 évvel ezelőtt hetente hat napon át napi négy órája volt a kisiskolásnak, plusz némi (10-15 perces, tényleg csak azért, hogy felidéződjék és rögzüljön, amit délelőtt tanult) házi feladat, manapság az első elemistának van heti öt napon át napi HAT tanórája + 2 óra napközi + házi feladat, rendszerint jó sok. Ez napi 8-10 óra, amiből jó esetben a kötelező tesi mozgolódós, a többi fenekelés. Mindez a 6-10 éveseknek.
Mézike
@A Tündik bündije: Meg vagyok nyugodva..:-)
@glorianna: A fiam 12 éves, és valami borzalom ami a tanrend gyanánt legyűrnek nekik.
A bátyám matek tanárként ment nyugdíjba, azt mondja a matematika tanítás, úgy marhaság ahogy van. Az anyagok fedik egymást, nem egymásra épülnek. Káosz van , még az erősebb képességű gyerekeknek is rá kell tanulni, nemhogy egy gyengébbnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.