Konferenciát szervezett a Transparency International Magyarország a korrupcióellenes világnap alkalmából. Ezen Colleen Bell többek között bírálta Magyarországot a rokonokat közpénzhez engedő törvény miatt.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete úgy vélekedett beszédében, hogy a korrupció felszámolásának alapvető feltétele a választópolgárok eltökéltsége.

Colleen Bell beszólt a rokonokat közpénzzel tömő magyar állapotokra

A nagykövet szerint az ilyen mélyen gyökerező problémának a felszámolásához, mint a korrupció, "elkötelezett és éber választókra, valamint oknyomozó újságírókra van szükség". A választópolgároknak eltökéltnek kell lenniük, amikor szembesítik kormányukat az általuk viselt felelősséggel – mondta.

Kitért arra, hogy az Egyesült Államok és Magyarország kerekedelmi kapcsolatrendszere egészséges ugyan, de amerikai üzleti körök azt tapasztalják Magyarországon, hogy létezik az országban "a korrupció érzete".

"Nem döntéshozók rokonaival kellene versenyezniük az amerikai vállalatoknak"

- jegyezte meg és kiemelte: a Magyarországon amerikai segítséggel működő rendészeti akadémia jelentőségét, ahol a korrupció elleni küzdelem szakembereit is képzik.

A nagykövet utalt az átláthatóság kapcsán egyebek közt annak fontosságára, hogy megismerhetőek legyenek a paksi erőmű-beruházással kapcsolatos iratok.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Követelem, hogy akinek nincs Fideszes rokona nyilvánítsák hátrányos helyzetűnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Freewolf: 09:18
"...mert mint kiderül utólag, minden törvényesen zajlott"
Igen olyan törvények szerint amelyeket, esetenként visszamenőleges hatállyal, kizárólag a saját érdekeik érvényesítésére alkottak. Így szervezetté téve a már leplezetlen lopásokat.

" ... se egy eljárás, se egy ítélet "
Ez a tény önmagában bizonyítja a korrupciós vádakat. Az nem létezik, hogy az elmúlt öt év alatt, a potentátok részéről, egy korrupciós ügy sem volt.
Minden Fideszes korrupciós ügyet eltussolnak, bagatellizálnak. Vizsgálatát még az indulás előtt lehetetlenné teszik.

,
Freewolf
@Sziszifusz: Ha és amennyiben a vádaskodások ellenére nem tudnak törvénytelenséget bizonyítani, az nem a korrupcióra bizonyíték, hanem a hazudozásra a hangulatkeltésre, uszításra és vádaskodásra! Ez itt jogállam. Nem hallomás alapján ítélkeznek, bár egyesek nagyon szeretnék.
Sziszifusz
@Freewolf: 11:23
Az eljárások hiánya, nem a bűncselekmények hiányát jelenti.
Amíg az igazságszolgáltatás ( rendőrség, ügyészség, bíróságok) vezetése pártkatonákból áll, addig Magyarországon nem lesz független igazságszolgáltatás. Itt csupán a jogszolgáltatás működik.
A jogszabályokat, az országgyűlésben, vita nélkül, izomból átnyomva, saját maguk hozzák saját maguknak. A potentátoknak, mindenhez jogot formálnak.
Nem igaz, hogy te ezt nem látod.
kkalman
@dömdödöm: tegnap, 23:49 Ha orbanisztánról van szó, akkor még az is elképzelhető, hogy az amcsik lyukra futnak.
hetöndöe
@Freewolf: Megvette a beosztását?
Kitől?
Hol?
Mennyiért?
dömdödöm
@kkalman: hát igen ,de ennek minimál a valószinűsége szerintem .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.