A Blikk értesülései szerint L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége, Vass Eszter egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a földalap december eleji árverésén.

Az asszony igen jó üzletet csinálhatott:

A fitneszedzőként dolgozó családtag 21 millió 250 ezer forintért jutott a Velencei-tó közeli birtokhoz a festői Nadapon, amely igen jutányos árnak számít a hektáronkénti mindössze 617 ezer forintos árával, miközben a szomszédos Velencén közel 3 millió forint/hektár áron kelt el a meghirdetett állami föld.

Nyolc évvel ezelőtt az önkormányzat azzal hirdette – a nyolcvanas években még a Hungaroring építésére is kinézett – birtokot, hogy

a terület rendkívül szép fekvése, az M7-es autópályához (2 km) és Budapesthez (44 km) való közelsége teszi vonzóvá idegenforgalmi célú beruházások megvalósítására.

A Blikk természetesen megkereste a Miniszterelnökséget is, mely a következő választ juttatta el a laphoz:

L. Simon László államtitkár úrfelesége nem tekinthető közszereplőnek, így az üzleti ügyeiről nem köteles a nyilvánosságot tájékoztatni. Ugyanakkor semmi sem zárja ki, hogy egy politikus házastársa is részt vegyen a földárveréseken, főleg, ha az adott térségben él és gazdálkodik.

Pedig lehetne miről mesélni:

L. Simon László feleségével közös cégein keresztül mintegy nyolcvanhektárnyi területet birtokolhat a Velencei-tó környékén. Csak az elmúlt évben a Blikk számításai szerint 80 millió forint állami és uniós támogatást markoltak fel, a 2010-es kormányváltás óta pedig már 160 milliót.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Gyakorlott edző lehet, ha a férje ilyen szép mangalica.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Butautáló
Mondtam én, hogy hiába volt az a nagy kocsi gané Kaposváron! A földek el lesznek adva és kész! Úgy, ahogy a Fityesz akarja és kész! A magyarok meg befogják a pofájukat és ezt is lenyelik! És kész! A FideSS marad még nagyon sokáig a hatalomban és kész! Én meg eljöttem onnan, tehát leszarom és kész! :)))
A Tündik bündije
Gyakorlott edző lehet, ha a férje ilyen szép mangalica.
zöldszem
Csak mezőgazdasági szakemberek vehetnek földet, ja és a Fideszesek !
A fitnesz lady nem, hogy unokát szülne Kövérnek!
Desischado
Na kérem! Így kell szétrabolni a még megmaradt kis állami vagyonkát! Rablásból jeles!
Fradigege
Nem azért sikerült hozzájutni, mert az L.Simon a férje. Nem bazmeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.