Nagyobb figyelmet kell fordítani az európai uniós szomszédságpolitikára, hiszen a partnerországokban kialakult instabil helyzet komoly veszélyt tartogat Európára nézve is. A határvédelem a nemzeti szuverenitás része, de a külső határok védelme közös európai ügy, amelyben sokkal határozottabban kellene fellépni – jelentette ki újságíróknak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Unió külügyminisztereinek hétfői brüsszeli találkozóján. 

Az uniónak újra alakító és nem követő szerepet kellene betöltenie a keleti partnerség folyamataiban, hiszen azokat jelenleg nagymértékben Oroszország irányítja – mondta Szijjártó Péter.

Magyarország pragmatikus együttműködést sürget a gazdaság területén a keleti partnerországokkal, hiszen az Európai Uniónak az az érdeke, hogy Oroszországgal és a körülötte létrejövő regionális gazdasági közösségekkel is kölcsönös érdekek mentén párbeszédet folytasson – tette hozzá.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Sajna igaza van.
Ha Európa nem ébred fel, akkor minden hely elkel a világtérképen és Kína, Oroszország lestipistopiz minden lehetséges gazdasági partnert.
Az EU anti-orosz politikája egy hatalmas bukta volt.
De még most se merik beismerni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.