A Magyarországon működő nemzetközi érdekeltségű vállalatok az alapbérek átlagosan 2,8 százalékos emelését tervezik 2016-ra - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) legújabb bérezési tanulmányából, amelynek megállapításairól szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-hez. A felmérésben részt vevő nemzetközi cégek az idén 3,7 százalékkal emelték a béreket magyarországi érdekeltségüknél, ez ugyanakkor jóval elmaradt a 2014 végén előre jelzett 5 százalékos mértéktől - jegyzik meg a közleményben. A DUIHK megítélése szerint az alacsony infláció lényegesen mérsékli a béremelési nyomást, és vélhetően hatással van a vállalatok jövőre tervezett átlagosan 2,8 százalékos béremelésére is. Az elemzésben felhívják a figyelmet arra, hogy az egyéni bérszínvonalat és a tervezett bérnövekedést leginkább a beosztás és a képzettség, valamint a vállalat mérete és földrajzi elhelyezkedése befolyásolja.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hat asszem 2,8% nem fogja hazacsabitani a kulhonba szakadt hazafiainkat es lanyainkat.
Mar regota mondom, ha 5-10x-esere emelnek a fizeteseket, akkor talan elgondolkodnanak. Igy tovabb fog folytatodni a kivandorlas, sot szerintem jovore meg fel is fog gyorsulni.
verum
Ehhez képest az állam tulajdonában levő intézmények dolgozóinak a bére évek óta szinte változatlan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.