A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának forrásaiból is részesült egy augusztusi szerződés alapján az Origót megvásárló médiacsoport egyik tagja – derítette ki az MNO.

Az egyik legnagyobb internetes portált 4,2 milliárd forintért megvásároló New Wave Media Kft. testvércége, a VS.hu portált kiadó New Wave Production Kft. a lap szerint 500 millió forint hitelt kapott a jegybank hitelprogramjából. Az összeghez pedig azon az NHB Növekedési Hitel-bankon keresztül jutott hozzá a társaság, ami Matolcsy György milliárdos unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdona egy másik társaságon keresztül.

Emlékezetes, a VS.hu indulásáról a Cink már akkor megírta: az új oldal mögött Szemerey Tamás Matolcsy-rokon állhat. Az MNO most egy ábrán is összefoglalta, hogyan néz ki a cégháló.

Matolcsyék kisgömböce falhatta fel az Origot?

A VS.hu és Szemerey egymásra utaltságának egyéb jeleit is találták. Egyrészt a portált kiadó New Wave Production Kft. egy olyan erzsébetvárosi ingatlanban működik, amelyet Szemerey Tamás testvére, Zoltán birtokol a Mava Befektetési Tanácsadó Kft.-n keresztül, másrészt a New Wave cégek számláját is az NHB Növekedési Hitelbankban vezetik – írják.

A Magyar Telekom csütörtökön jelentette be, hogy aláírta a megállapodást a New Wave Media Kft.-vel az Origo Zrt.-ben meglevő százszázalékos tulajdoni részesedésének eladásáról mintegy 13,2 millió euró – hozzávetőleg 4,2 milliárd forint – értékben.

Sokáig több kérő is versenyben volt a lapcsoportért, de a 444 már régebb óta tudni vélte, hogy a VS.hu kiadója lesz a befutó, mivel több versenytárs is úgy látta, hogy a politika az ő győzelmükre adná áldását.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kinek intézzen Eltolcsy hitelt, ha nem a rokonának ?
Desischado
Ja ja. Végtére is a rokonság a lényeg! Egy normális országban ezek már rég a börtönben ülnének!
Lepényleső
Ettől sem szabadulunk meg soha? Mindegy,hogy mszmp,vagy fidesz.
agnes200
Örülök, hogy vannak emberek, akik az ilyeneket kinyomozzák. Kár, hogy nem számít semmit, senki nem érzi miatta kényelmetlenül magát, sőt, úgy tesznek a kedves illetékesek, mintha ez teljesen normális volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.