Egy angyalföldi élelmiszerüzletet próbált kirabolni a gyanúsított, de semmi sem úgy alakult, ahogy eltervezte.

A 40 éves férfi december 22-én, este lépett akcióba. Fegyverét – ami valószínűleg riasztópisztoly lehetett – a pénztárosnőre fogta, és a bevételt követelte. Az asszony azonban nem ijedt meg, akkor sem, amikor a férfi a feje fölé lőtt elrettentésképpen.

A lövésre megjelent a bolt biztonsági őre is, tőle viszont a gyanúsított esett pánikba, és egy újabb lövést leadva menekülni próbált az üzletből.

Nem jutott messzire: az előtérben egy szolgálaton kívüli rendőr teperte le a botcsinálta rablót, és a biztonsági őrrel lefogták az erősítés érkezéséig. Az angyalföldi rendőrök kihallgatták és őrizetbe vették rablással alaposan gyanúsítható férfit, aki hamarosan előzetes letartóztatásba kerülhet.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
@Szeparepa2: A fegyvernek látszó tárggyal történt rablás is ugyanolyan elbírálás alá esik, mint a fegyveres rablás. Nincs felfüggesztett, csak letöltendő.
kkalman
@Szeparepa2: Nem tudom. Erre felénk eddig nem nagyon vették figyelembe, hogy fegyvernek látszó tárgy, vagy fegyver volt az elkövetés eszköze. Felfüggesztettet semmi esetre sem osztogattak az ilyen bűncselekményért. Ha volt is különbség, az maximum az évek számában volt tapasztalható. Öt év helyett tíz év, vagy tíz helyett öt. Az évszámok most csak a példa kedvéért vannak itt, nem néztem utána a büntetési tételnek, de azt hiszem most nem is érdekes. A lényeg, hogy a fegyveres rablásért kb. a dupláját adják, mintha "csak" fegyvernek látszó tárggyal követték el a rablást. Mellesleg, aki nem ismeri a fegyvereket, az egy jól kivitelezett játékpisztolyt is valódinak fog nézni, és ugyanúgy fog viselkedni, mintha egy valódi fegyverrel állna szembe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.