Ferge Zsuzsa figyelmeztet a bajokra és az elhibázott kormányzati intézkedések ijesztő hatására. Nálunk az olyan kedvezmények, mint a gyed-extra, a családi adókedvezmény, a lakásépítés és -vásárlás emelkedő támogatása vitathatatlanul jobb helyzetbe hozták a középosztálybeli családokat, miközben a legszegényebbek megélhetése folyamatosan romlott. A családi pótlék és a szociális jellegű segélyek összege 2008 óta változatlan és jövőre sem emelkedik. Ezek a 30 ezer forint alatti támogatások idő közben elveszítették amúgy is rendkívül alacsony vásárlóerejük ötödét – emlékeztet az írás, hozzátéve, hogy ezeknek a felemás intézkedéseknek a hatására nálunk a társadalmi szakadék tovább nőtt...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Eriksson: Ott megy félre a beszélgetés, hogy te, mentálisan egészséges, kihívást váró, tűrő emberekre gondolsz, akik szegények, de ha akarnak, kimásznak ebből a helyzetből.
Én pedig tudom, hogy a valóság nem ez. Van ilyen is persze, de a régóta deprivált körülmények között élők már nem úgy látják a világot, mint te. Sokáig keresték a kapaszkodót, de egy idő feladják, jön a frusztráció... a sok kudarc megöli az önbizalmat. Ha mégis lehetőséget kapnak, túlizgulják, tuti elrontják.

El nem hinnéd, milyen élethelyzetek léteznek, milyen deprivált körülmények között, hol és hogyan élnek emberek.
(Dolgoztam ilyen munkahelyen.) Előítéletek, azok vannak. Még én is, közvetetten is megéltem, hogy az ember zuhan lefelé, hihetetlen mély üresség, reménytelenség érzésbe. Ide vezet az ezerszer és ezeregyszer is kudarc, a hiábavaló küzdelem nem ad erőt. Én még közvetetten sem bírtam elviselni. Ezeknek az embereknek azt mondani, hogy "gondolkodj pozitívan" alázás.
Ezért mondom, olyasmiről beszélsz, amit nem értesz.

Az teszi jól, aki az első pár kudarc után azt mondja Hasta la vista Magyarország! Sajnos :(
Eriksson
@JAJMÁR: Te így látod, én másképpen.
Az a legártalmasabb ha azt hallják ezek az emberek, hogy ne küzdj, mert úgyse lesz belőled semmi. Fogadd el amit kapsz, mondjuk kétszer egy évben ingyenkaját, oszt jónapot.

Akkor teszel legtöbbet a reményvesztett emberért ha ráveszed, hogy küzdjön magáért, s ne törődjön bele a sorsába.
JAJMÁR
@Eriksson: 18:05 Hát, akkor tegyél értük. Pl. azzal, hogy abbahagyod az üres fecsegést.
Éppen ezzel üzened nekik azt, hogy ők semmirekellők, nem küzdők, ezért úgyse lesz belőlük semmi, mert pl. nem tart malacot - vagyis szégyellje magát, ha éhes, és ha nem vesz azonnal két malacot az összes pénzén, hogy hónapok múlva lesoványodva megegye, ha még él... és hogy könnyű sorba állni az ingyen ételért...stb. miközben halvány lila fogalmad sincs az emberek valós helyzetéről. Fecsegsz bele a világba, ragacsos szöveget, nagyjából ugyanazt mantrázod amit a jóllakott és hatalmaskodó politikusok. A valós helyzettel köszönő viszonyban sincs, csupa cinikus ostobaság. Célja, hogy elaltassák ezzel a saját lelkiismeretüket. Valójában beletapossák ezt a réteget a nyomorba, elvágva minden szálat, nehogy kimásszon onnan.
Te pedig, ha netán meglátogatnál egy idős embert, aki fagyos kezeivel számolja az utolsó forintjait, vigyél neki fát, meleg takarót, esetleg gyújts be a kályhájába. Felmelegedne a lelked, annyira pozitívan hatna rád.
Eriksson
@JAJMÁR: Ha száz évig vitázunk, akkor sem értek veled egyet. Csupa álhumánum minden szavad. Buta vagy és az is maradsz.
JAJMÁR
@Eriksson:
Nem kell velem egyetérteni, megérteni se muszáj.
(Te kedves, "pozitív" ember, élmény volt veled beszélgetni, és rájönni, hogy szerencsére nem hasonlítunk :-)
További jó küzdést :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.