Kutyát tarthatnának a cellákban és akár örökbe is fogadhatnák a rabok, ezt tervezi a Budapesti Fegyház és Börtön – számolt be a Tények.

Ez egyelőre csak tervben van.  A menhely ügyvezetője szerint a kutyák sokat segíthetnek a társadalomba való visszailleszkedésben.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Tiltakozok a kutyák nevében! Nem elég a sok bűnözőnek a konditerem a tévé és egyéb, a kint élők közül is soknak, luxusnak számító dolog? Még kutyákat is gyötörhetnének "szeretetbe" csomagolva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@papa.49: Ezeknél már tényleg nem tudni, hogy mi birizgálja a neuronokat.
Szókrakész
Ezen az alapon lehetne kecskét, birkát, szamarat is bevinni és már a szex is megoldva.
eszegfu
Szerintem ezt a Rex Kutyamentő Alapitvány sem igy gondolta! Céljuk a kóbor kutyáknak uj gazdát találni, ahol "kutyául" élhetnek az állatok. De -- ahogy irtátok Többen is -- maga a cella erre nem alkalmas, sőt a "megmentett" kutyák élelemzési, vagy orvosi költsége sem elhanyagolható. Láttam külföldi filmet, ahol a börtön területén van nagyon kulturált helyük a kutyáknak és a jó magaviseletü elitéltek naponta "dolgoznak" velük, gondozzák őket (takaritás, séta, stb.) és képzett vezetővel tanitják az ember-kutya párokat a kutyák egyéniségének megfelelő "szakterületre" pl. látássérültek, mozgásszervi betegek, stb. emberek megsegitésére. Azért ebben, vagy hasonló formában el tudom képzelni: az elitélteket hozzásegitik a szabadulásuk utáni visszailleszkedéshez és több beteg ember juthat a képzett kutyával egy kis segitséghez.
Szókrakész
@eszegfu: Azt a rengeteg negatív energiát, amit a kutyáknak kellene ilyen raboktól átvenni, lereagálni, szerintem totálkárossá tenné alapból gyógyító lelkülettel rendelkező ebeket.
Ez állatkínzás lenne.
eszegfu
@Szókrakész: Természetesen elfogadom a gondolatodat, annál is inkább, hogy én nem értek az állatokhoz... Csupán a filmsorozat lényegét szerettem volna megosztani, mert ott bizony a tanfolyam végén az elitéltek sirva adták át a már kiképzett kutyákat a rászorultaknak... valahogy nem éreztem az Általad emlitett "negativ energiát".
Szókrakész
@eszegfu: Életem során voltak kutyáim.
Már nem lenne, mert nem tudnám megadni neki azt a szeretetet, törődést, foglalkozást, amit az előzők kaptak.
A gyerekem miatt megint lesz.

A sittesekről a következőt tudom csak mondani.
Élőben ne akard érezni az ilyenek auráját, kisugárzását!
Hidd el soknál lesújtó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.