Elkészült a kenyérfajták szabályozásának új tervezete az agrártárcánál. A nagy megtekintő, Fazekas Sándor minisztériumában kifőzött új recept szerint a jövőben kevesebb só, ellenben több rost lesz a kenyérben. "A korszerű táplálkozástudomány eredményei alátámasztják a magas rosttartalmú és alacsony sótartalmú termékek szükségességét és jelentőségét” - indokolták a döntést a tervezetben. Emellett finomítanak még pár szabályt, például pontosítják a rozsos kenyérnek nevezett, malátaszínezésű pékipari hulladék minimális rozstartalmát és mindannyiunk nagy örömére végre a Graham, a kukoricás, a teljes kiőrlésű és a tönkölykenyér elkészítési szabályait is meghatározzák!
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
7 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Ez a tapasztalatom!
Új hozzászólás