Több száz millió forintos csalás miatt vádat emeltek egy szegedi alapítványi iskola vezetőivel szemben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a két nőt az ügyészség üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádirat szerint az alapítvány az ország szinte valamennyi megyéjében, mintegy 32 tagintézményben szervezett érettségire felkészítő gimnáziumi képzést. Ennek anyagi hátterét az alapítványi hozzájárulás mellett a képzéseken részt vevő tanulók számán alapuló költségvetési támogatás jelentette. A normatív támogatást az alapítvány a Magyar Államkincstárhoz beadott igénylés alapján kapta meg. A vádlottak – a civil szervezet vezetőiként – azonban ezeken 2011 szeptembere és 2014 novembere között olyan tanulókat is feltüntettek, akik nem jelentkeztek a képzésekre vagy félbehagyták tanulmányaikat. A mintegy kétezer hallgató után jogosulatlanul felvett normatív támogatással összesen 329 millió forint kárt okoztak.

Az egyik vádlott – aki ellen az alapítvány működésével összefüggésben már folyik bírósági eljárás – előzetes letartóztatásban van – tudatta a csoportvezető ügyész.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."mintegy 32 tagintézményben szervezett érettségire felkészítő gimnáziumi képzést"...

most már értem miért nem tud némelyik érettségizett sem írni, sem olvasni emberhez méltóan...

jó úton haladunk...(?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.